7 خرداد 1399 ساعت: 21:3
یکی از معضلاتی که از نظر خوراکی در دوران شیوع کروناویروس بسیاری از خانوادهها را درگیر خود کرده است، نحوه شستوشوی صحیح انواع کاهو و سبزی برای مصرف در سالادهای خانگی تازه است. همه ما میدانیم که سالادهای تازه، حجم بالایی از آنتیاکسیدانها و ویتامینها را به بدن میرسانند و با تقویت سیستم دفاعی بدن میتوانند خطر بروز یا تشدید بیماریهای عفونی و ویروسی را کاهش دهند.

اگر شما هم به مصرف انواع سالادهای تازه علاقه دارید اما میخواهید که سالمترین راه شستوشو و نگهداری از کاهو و سبزیجات را بدانید، بهتر است که ادامه این مطلب را از دست ندهید و موارد زیر را در نظر داشته باشید.
چه موقع سبزیها را بشوییم؟
در مورد بهترین زمان برای شستوشوی کاهو و سبزی باید بدانید که این محصولات باید بلافاصله پس از رسیدن به منزل شسته شوند و بههیچوجه هم بدون شستوشو داخل یخچال نروند. متاسفانه بعضی افراد سبزی و کاهوی نشسته را با همان نایلون خرید داخل یخچال میگذارند و زمینه انتشار آلودگی شدید در فضای یخچال را فراهم میکنند.
چطور کاهو و سبزی را بشوییم؟
برای شستن انواع کاهو یا سبزی، ابتدا یک ظرف بزرگ را داخل سینک ظرفشویی قرار دهید و آن را با آب کاملا خنک پُر کنید. سپس سبزیهای پاکشده یا انواع کاهوی برگهشده را داخل این ظرف آب بریزید، بهطوری که آب کاملا سطح همه سبزی یا کاهو را بپوشاند. حدود 5 دقیقه اجازه دهید تا سبزی یا کاهو داخل آب خیس بخورد و بعد از این مدت، یک آبکش سبک روی سبزیها یا کاهوها قرار دهید و لگن آب را به سمت سینک ظرفشویی خم کنید تا آب سبزی یا کاهو از روی ظرف کاملا تخلیه شود.
حالا سبزی یا کاهو را داخل آبکش بریزید و پس از خالی کردن آب داخل ظرف، دوباره آن را پُر از آب کنید و سبزی یا کاهو را داخل ظرف پُر از آب خنک برگردانید. دوباره حدود 5 دقیقه اجازه دهید تا سبزی یا کاهو خیس بخورد و بعد از این مدت، این بار سبزیها یا کاهو را از روی سطح آب با دست دارای دستکش بهآرامی بردارید و داخل آبکش بریزید.
به این ترتیب، گلولای احتمالی موجود در سبزی یا کاهو نیز از بین خواهد رفت. برای بار آخر، سبزی یا کاهو را دوباره داخل لگنی که از آب پُر شده است بریزید و این بار کمی سرکه و نمک به آن اضافه کنید. شما میتوانید در این مرحله از محلولهای ضدعفونیکننده میوه یا سبزی هم کمک بگیرید. بعد از حدود 5 دقیقه میتوانید سبزیها یا کاهوها را دوباره داخل آبکش بریزید و آنها را با آب روان کاملا آبکشی کنید. اگر کاهو یا سبزی پهنبرگ مانند اسفناج داشتید، بهتر است که در مرحله دوم روی برگها کمی دست بکشید تا کاملا تمیز شوند.
چطور عمر کاهو و سبزی را طولانیتر کنیم؟
از آنجایی که خریدن و شستن مداوم سبزی و کاهو در این دوران برای بعضی خانوادهها مشکل است، آنان ترجیح میدهند که در یک وعده خرید، حجم بالاتری از محصولات غذایی را خریداری کنند. با اینحال، گاهی اوقات نگهداری سبزیها یا کاهوها برای خانوادهها کار سادهای نیست و بعد از یکیدو روز با حجم انبوهی از سبزیجات پلاسیده یا غیرقابل مصرف مواجه میشوند.
برای افزایش طول عمر سبزیها یا کاهوها بهتر است که بعد از شستوشو و آبکشی نهایی، همه آنها را روی یک پارچه نخی بزرگ یا پد نمگیر پهن کنید تا آب اصلی و اضافی گرفته شود. کاهوها یا سبزیهای پهنبرگ میتوانند با کمک دستمالهای نخی هم خشک شوند. بعد از گرفتن آب اضافی، سبزی یا کاهو را ابتدا داخل دستمال نخی بپیچید و سپس این دستمال را در یک ظرف کاملا دربسته شیشهای، پلاستیکی یا از جنس روی (رویی یا روحی) قرار دهید.
بهترین ظرف برای این کار، ظرفهای رویی هستند. با این روش نگهداری و در صورتی که ظرف سبزی یا کاهو از همان روز اول داخل یخچال با دمای حدود 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود، سبزی و کاهو نیز حدود 7 تا 10 روز ماندگاری و تازگی مطلوب خواهد داشت.
ترجمه: ندا احمدلو