چرا بعد از خوردن صبحانه باز هم گرسنه ایم؟
6 خرداد 1399 ساعت: 21:3



این روزها که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا بیشتر اوقات در خانه هستیم، بیشتر هم به خوردن وعده‌های غذایی مختلف اهمیت می‌دهیم البته در صورتی که به دلیل ابتلا به بیماری، روزه نباشیم. در این شرایط، برخی خانواده‌ها وعده‌های غذایی مختلفی مانند صبحانه را سنگین‌تر و رنگین‌تر از قبل کرده‌اند و برخی دیگر هم میان‌وعده‌های حجیم‌تری را در رژیم غذایی روزانه شان گنجانده‌اند. 

با وجود خوردن صبحانه و میان‌وعده، باز هم گروهی از افراد هستند که تنها مدت کوتاهی پس از صرف صبحانه، احساس گرسنگی می‌کنند و این موضوع کمی برایشان ناخوشایند است زیرا زمینه ریزه‌خواری و ابتلا به اضافه‌وزن را برای آنان فراهم می‌کند. اگر شما هم جزو این گروه از افراد هستید، خواندن ادامه این مطلب می‌تواند کمک فراوانی برای شما باشد. 

 

دلیل گرسنگی بعد از صبحانه 


هرچه که مواد غذایی موجود در وعده صبحانه حاوی قند و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده بیشتری باشند، شما هم با سرعت بالاتری بعد از خوردن این وعده غذایی احساس گرسنگی می‌کنید. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده شامل انواع نان‌های بدون سبوس و تهیه‌شده از آرد سفید هستند. قندهای موجود در صبحانه هم شامل قند موجود در انواع مربا، شکر، پنکیک، انواع کیک، کلوچه و بیسکویت‌های وعده صبحانه می‌شوند. زمانی که شما این مواد غذایی را برای وعده صبحانه انتخاب می‌کنید، قند خون به همان سرعتی که بالا می‌رود دوباره به همان سرعت هم طی مدت کوتاهی اُفت می‌کند. از این‌رو، طبیعی است که این نوسانات ناگهانی قند خون باعث ایجاد حس گرسنگی در زمان کوتاهی بعد از صرف صبحانه شود. 

 

بهترین مواد غذایی برای صبحانه 


اگر می‌خواهید بعد از وعده صبحانه برای مدت بیشتری سیر بمانید و دچار نوسانات قند خون نشوید، باید 2 گروه از ریزمغذی‌ها یعنی فیبرها و پروتئین‌ها را حتما در وعده صبحانه تان بگنجانید. فیبر غذایی به‌راحتی می‌تواند از طریق مصرف غلات کامل (نان‌های سبوس‌دار) و جودوسر تامین شود. جودوسر در ترکیب با شیر، عسل و انواع مغزها می‌تواند یک صبحانه بسیار مغذی و کامل محسوب شود.

 

 فیبرها و کربوهیدرات‌های پیچیده با سرعت بسیار کمی در بدن هضم و جذب می‌شوند و برای مدت طولانی‌تری فرد را سیر نگه می‌دارند یا انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. پروتئین‌های وعده صبحانه می‌توانند از طریق مصرف تخم‌مرغ، تخم انواع پرندگان، لبنیات کم‌چرب، مغزها و دانه‌های خام تامین شوند. اگر بتوانید این مواد غذایی را در تمام وعده‌های صبحانه مصرف کنید، حتما به ریزه‌خواری در طول روز، خصوصا تا رسیدن به وعده ناهار نیاز پیدا نخواهید کرد. البته به خاطر داشته باشید که صرف یک میان‌وعده سالم بین صبحانه و ناهار (مانند یکی‌دو وعده میوه فصل) به‌هیچ‌وجه ریزه‌خواری محسوب نمی‌شود. 

 

بهترین زمان صرف صبحانه 


قبل از این‌که درباره بهترین زمان برای صرف صبحانه صحبت کنیم، باید این نکته را یادآور شویم که اگر شما با گرسنگی شدید از خواب بیدار می‌شوید یعنی مشکلی در رژیم غذایی‌تان وجود دارد. البته طبیعی است که بعد از چندین ساعت غذا نخوردن و بیدار شدن از خواب، کمی احساس گرسنگی داشته باشید. اما اگر حس گرسنگی شما به اندازه‌ای باشد که شما را از خواب بیدار کند، این مساله چندان طبیعی نیست. در این حالت توصیه می‌شود که حدود 30 تا 60 دقیقه قبل از خواب، یک میان‌وعده شبانه سبُک مانند یک لیوان شیر و خرما یا یک پیاله ماست همراه با مغزها یا دانه‌های خام مصرف کنید. افرادی که این نکته را رعایت نمی‌کنند و صبح‌ها با گرسنگی شدید بیدار می‌شوند، به خوردن قندهای ساده و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده در وعده صبحانه تمایل بیشتری دارند و این مساله مستقیما باعث افزایش وزن آنها و گرسنگی زودتر خواهد شد. 

 

حالا اگر صبح‌ها با گرسنگی شدید بیدار نمی‌شوید، بهتر است بدانید که پس از بیدار شدن باید حدود 20 تا 30 دقیقه به بدن فرصت دهید تا به عملکرد طبیعی بعد از خواب برسد. سپس صبحانه را با یک نوشیدنی نسبتا گرم شروع کنید تا دستگاه گوارش برای پذیرش مواد غذایی آماده شود. بعد از آن هم انواع نان‌های سبوس‌دار و مواد غذایی سالمی که در بالا به آنها اشاره کردیم را به‌عنوان صبحانه مصرف کنید. پیروی از این برنامه باعث می‌شود تا هم از خوردن وعده صبحانه در این روزهای خانه‌نشینی در کنار اعضای خانواده لذت ببرید و هم گرسنگی بعد از خوردن صبحانه و اضافه‌وزن ناشی از آن را تجربه نکنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: NetDoctor

5 اشتباه در صبحانه که ما را چاق می‌کند!
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد