آنچه "پاها" در مورد سلامتی نشان می‌دهند
6 خرداد 1399 ساعت: 18:3



معمولا در زندگی روزمره چندان توجهی به مراقبت‌ و سلامت "پا" نداریم؛ درحالی‌که پاها در معرض آسیب‌های مختلف هستند و حتی بسیاری از بیماری‌های زمینه‌ای با بروز ناراحتی در این اندام‌ها نمود پیدا می‌کند. شناخت این مشکلات به تشخیص زودتر بیماری‌ها و بهبود سلامتی کمک می‌کند.

تاخیر در بهبود جراحات

زخم‌های جزئی روی انگشتان یا کف پا که خیلی بهبود می‌یابند، ممکن است نشان‌دهنده ابتلا به دیابت باشد. ابتلا به این بیماری موجب اختلال در خونرسانی به‌خصوص در پاها و زمینه‌ساز عفونت حتی تا استخوان شود. این خطر معمولا بیمارانی که دیابت کنترل‌نشده دارند را تهدید می‌کند.


احساس گرما و سوزش


احساس گرما و سوزش کف پا می‌تواند به‌دلیل مصرف زیاد الکل، کمبود ویتامین B5، حساسیت به جنس جوراب و تعریق زیاد باشد. اگر سوزش همراه با ورم باشد، ممکن است ناشی از اختلالات تیروئید یا نارسایی وریدی باشد. 


تورم 


ورم پشت و ساق پا نشان‌دهنده اختلال در جریان خون ناشی از بیماری یا وضعیت نامناسب پاهاست. تورم هر دو پا احتمال احتباس آب در بدن به‌دلیل پرفشاری خون، ناراحتی‌های قلبی یا دیابت را نشان می‌دهد. اگر با گذاشتن متکا زیر پاها هنگام خواب این مشکل برطرف نشود، باید با پزشک مشورت کرد. 


زردی و ضخیم‌شدن ناخن


ابتلا به عفونت‌های قارچی باعث تغییراتی مانند زرد یا ضخیم‌شدن ناخن‌های پا می‌شود. راه‌رفتن با پای برهنه در استخر، سونا و تماس مکرر پا با محیط مرطوب زمینه‌ساز بروز این بیماری‌هاست. 


گرفتگی ناگهانی عضلات


اختلال در عصب سیاتیک، فعالیت عضلانی غیرمعمول، کاهش آب بدن، کمبود املاح مانند منیزیوم، پتاسیم یا کلسیم از جمله عوامل بروز اسپاسم‌های ناگهانی عضلات هستند.


درد مفاصل


احساس درد در مفاصل پا می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به آرتریت روماتوئید یا رماتیسم مزمن باشد. این ناراحتی معمولا با سفتی و تورم مفصل نیز همراه است. 


احساس سرمای مداوم


اگر در دمای معمولی نیز پاها سرد است، اختلال در جریان خون یا متابولیسم باید موردتوجه باشد. البته ناراحتی‌های تیروئید و کم‌خونی نیز با این علامت بروز پیدا می‌کنند. اگر تغییراتی مانند کاهش تحریک‌پذیری، خستگی، خشکی پاها، تورم و تغییر رنگ پوست نیز ایجاد شود، نباید در مراجعه به پزشک تعلل کرد.


خشکی پاها


خشکی پاها با خارش، ترک‌خوردگی و تحریک پوستی همراه است. استفاده از صابون قوی، شستشوی مکرر و استفاده از آب داغ موجب خشکی پوست پا می‌شوند. البته پسوریازیس، دیابت و اختلال تیروئید نیز در صورتی که خشکی با مراقبت‌های معمول مانند کرم مرطوب‌کننده و شستشوی صحیح بهبود نیابد، باید درنظر گرفته‌شود. 


درد و تورم انگشت شست


ابتلا به بیماری نقرس معمولا با درد و تورم انگشت شست پا نمود پیدا می‌کند. این بیماری با بحران‌های درد مفاصل همراه است که به دلیل التهاب ناشی از افزایش اسید اوریک خون ایجاد می‌شود. 


مترجم:‌ مریم سادات کاظمی

منبع: www.mariefrance.fr

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد