فلاوونویید کمتر، خطر ابتلا به آلزایمر بیشتر
3 خرداد 1399 ساعت: 14:3



مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف غذاهای سرشار از فلاوونویید مانند انواع توت ها، سیب وچای خطر ابتلا به زوال عقل وآلزایمر را به میزان زیادی کم می‌کند.


د.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند تعداد افراد بالای 65 سال در 40 سال آینده دو برابر خواهد شد. در نتیجه عوارض مرتبط با پیری نیز درحال افزایش است. تا سال 2050 تخمین زده می‌شود که تعداد افراد مبتلا به آلزایمربه بیش از 13.8 میلیون نفردر آمریکا برسد.


با این حال مطالعات فراوان نشان می‌دهد که رژیم غذایی در این میان نقش اساسی ایفا می‌کند مطالعات متعدد نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است.

محققان دانشگاه تافت به این نتیجه رسیده اند که رژیم غذایی سرشار از فلاوونوییدها، مانند انواع توت ها، سیب و چای با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است. نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است.


6 نوع فلاوونویید


این مطالعه به بررسی مصرف 6 نوع مختلف فلاوونویید در میان 2801 نفر در مدتی ۲۰ ساله پرداخته است.


در این تحقیق از میان 2801 نفر در حدود 193 نفر زوال عقل‌های مرتبط با آلزایمر  و در حدود 158نفر به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. 

آنالیز این محققان نشان داد که افرادی که مقادیر کم فلاوونویید مصرف کرده بودند، 2 تا 4 برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار داشتند. این ارتباط با مصرف کم آنتوسیایین‌ها که در انواع توت‌ها نیز یافت می‌شوند، یافت شد.


مصرف کم میوه هایی چون گلابی، سیب و چای با دوبرابر شدن خطر آلزایمر همراه بود. 


محققان خاطر نشان می‌کنند که حتی اگر فرد در 50 سالگی باشد و تصمیم به تغییر رژیم غذایی خود بگیرد، این کار می‌تواند از خطر مبتلا شدن او به این بیماری تا حد زیادی بکاهد.

 بیشتر افراد از 70 سالگی به بعد به آلزایمر دچار می‎‌شوند و در صورتی که از 50 سالگی به فکر تغییررژیم غذایی خود باشند این امرمی‌تواند تا حد زیادی موثر واقع شود. 


این نکته بسیار حایز اهمیت است که این تحقیق مصرف فلاوونویید‌ها را در شرکت کنندگان اروپایی مورد مطالعه قرار داده است که در نتیجه نمی‌توان یک تعمیم کلی برای این یافته‌ها در نظر گرفت. 


نکته دیگر این که محققان این تحقیق پرسشنامه را از سالهای منتهی به تشخیص زوال عقل حذف کرده‌اند. همچنین این مطالعه میزان مصرف فلاوونویید را از طریق گزارش  که می‌تواند در معرض خطا باشد.


 ترجمه: بهناز حکیمانه

منبع: MNT

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد