شایع‌ترین پرسش‌ها درباره کرونا و پاسخ‌ها
29 اسفند 1398 ساعت: 17:12



پرسش‌های متعددی برای مردم در جریان شیوع کرونا مطرح شده است. در این مطلب به شایع‌ترین این پرسش‌ها و پاسخ‌ به آنها می‌پردازیم.
کووید-۱۹ چگونه پخش می‌شود؟

- کرونا ویروس‌ها از طریق قطرات و ذرات تنفسی از فرد به فرد دیگر منتقل می‌شوند. کسی که به‌طور جدی به کووید-۱۹ مبتلاست می‌تواند این بیماری را به دیگران منتقل کند.

آیا می‌شود که تست کرونای فرد، اول منفی و بار دوم مثبت باشد؟

- در مراحل اولیه عفونت، این امکان وجود دارد که ویروس شناسایی نشود. با این حال، اگر فرد علائمی از مریضی دارد اما نتیجه آزمایش کرونای او منفی است معنایش این است که عامل بیماری‌اش به احتمال زیاد ویروس کووید-۱۹ نیست.

آیا کسی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ قرنطینه شده می‌تواند این بیماری را به دیگران منتقل کند؟

- برای کووید-۱۹، دوره قرنطینه، از آخرین تاریخی که شخص در معرض ویروس قرار داشته، ۱۴ روز است، زیرا ۱۴ روز، طولانی‌ترین دوره نهفتگی است که در ویروس‌های هم‌خانواده با کووید -۱۹ دیده شده است.(بعد از ان ناقل ویروس نخواهد بود و میتوان با او تماس داشت).کسی که قرنطینه کووید-۱۹ او پایان یافته خطری برای شیوع ویروس به دیگران در نظر گرفته نمی‌شود زیرا در دوره نهفتگی مریض نشده است.

آیا زنان باردار زودتر کرونا می‌گیرند؟

- در حال حاضر نمی‌دانیم که آیا زنان باردار زودتر از بقیه به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند یا نه. همچنین نمی‌دانیم که اگر کرونا بگیرند آیا بیماری‌شان جدی‌تر از بقیه است یا نه. زنان باردار تغییراتی را در بدن خود تجربه می‌کنند که ممکن است خطر برخی از عفونت‌ها را افزایش دهد. در مورد ویروس‌های هم‌خانواده با کووید-۱۹ و سایر عفونت‌های تنفسی ویروسی مانند آنفولانزا، خطر ابتلا به بیماری جدی در زنان بیشتر بوده است.

آیا اگر به تشییع جنازه کسی که از بیماری کرونا درگذشته است بروم خطرناک است؟

- به بدن کسی که در اثر کووید-۱۹ درگذشته نباید دست زد. پس از آماده‌سازی پیکر فرد درگذشته برای مراسم تشییع، احتمال ابتلا به ویروس از طریق نگه داشتن دست متوفی یا بغل کردن پیکر او کم است.اما چه قبل، چه در حین و چه بعد از آماده‌سازی پیکر برای مراسم، باید از مواردی چون بوسیدن پیکر، شستن جنازه و کفن پوشاندن پرهیز کرد.

اگر غسل میت یا پوشاندن کفن جزو اقدامات مهم مذهبی یا فرهنگی شماست، خانواده‌ها بهتر است با رهبران فرهنگی و مذهبی جامعه خود و مسئولان کفن و دفن در مورد چگونگی کاهش ریسک تا اندازه ممکن مشورت و همکاری کنند.

آیا ویروس کرونا می‌تواند از طریق مواد غذایی، از جمله مواد غذایی منجمد و داخل یخچال پخش شود؟

- در حال حاضر هیچ‌گونه شواهدی برای احتمال انتقال کووید-۱۹ از طریق غذا در دست نیست. به‌طور کلی، به دلیل قدرت بقای ضعیف کوروناویروس‌ها بر روی سطوح، احتمالاً ریسک پخش آنها از طریق محصولات غذایی یا بسته‌بندی‌ها بسیار کم است. زیرا این محصولات روزها یا هفته‌ها در دماهای مختلف کم و زیاد و یخچالی حمل شده و در راه بوده‌اند

آیا هوای گرم جلوی شیوع کووید-۱۹ را خواهد گرفت؟

- هنوز مشخص نیست که آیا آب‌وهوا و دما در گسترش کووید-۱۹ تاثیر دارد یا خیر. برخی ویروس‌های دیگر مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر در ماه‌های سرد شایع می‌شوند اما این بدان معنا نیست که مبتلا شدن به این ویروس‌ها در ماه‌های دیگر غیرممکن است. در حال حاضر، مشخص نیست که آیا با گرم‌تر شدن هوا، انتشار کووید-۱۹ کاهش می‌یابد یا خیر.
هنوز دانش ما از قابلیت انتقال، شدت و سایر ویژگی‌های کووید-۱۹ محدود است و تحقیقات برای آگاهی بیشتر در این مورد در حال انجام است.

آیا ویروس کرونا مسری‌تر از آنفلوانزا و سرماخوردگی است؟

- هنوز برای مقایسهٔ قطعی خیلی زود است اما می‌دانیم که هر دو ویروس بسیار واگیر‌دار هستند. به طور میانگین هر فرد مبتلا به ویروس کرونا دو تا سه نفر دیگر را هم آلوده می‌کند، در‌حالی‌که ویروس سرما‌خوردگی و آنفلو‌انزا معمولاً به طور میانگین فقط به یک نفر دیگر انتقال پیدا می‌کند. البته افراد مبتلا به سرما‌خوردگی و آنفلو‌انزا به سرعت بیشتری بیماری را انتقال می‌دهند، پس می‌‌توان گفت هر دو ویروس به راحتی گسترش پیدا می‌کند.


آیا ویروس کرونا با لمس سطوحی مثل دستگیره‌ در‌ها هم منتقل می‌شود و ویروس بر چنین سطوحی چقدر باقی می‌ماند؟

- اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا روی دستش سرفه کند و سپس چیزی را لمس کند، آن سطح آلوده می‌شود. دستگیرهٔ درها مثال خوبی از سطوحی است که این خطر را دارند. هنوز به درستی نمی‌دانیم چه مدت زمانی ویروس کرونا می‌تواند بر چنین سطوحی زنده بماند. کارشناسان گمان دارند که فقط چند ساعت است و نه چند روز، اما بهترین کار این است که دست‌های خود را به طور مرتب بشویید تا خطر ابتلا و گسترش ویروس را کاهش دهید.

آیا آب ‌و ‌هوا و دما بر انتقال ویروس کرونا اثر دارد؟

- هنوز خیلی چیزها در مورد این ویروس نمی‌دانیم. هنوز روشن نیست که تغییر دمای فصلی بر میزان همه‌گیری آن چه تاثیری دارد. بعضی ویروس‌های دیگر مانند ویروس سرما‌خوردگی، شیوع فصلی دارند و در ماه‌های سرد سال بیشترند. پژوهشی نشان می‌دهد که نشانگان تنفسی خاور‌میانه (مِرس)؛ ویروس دیگری از خانوادهٔ ویروس کرونا، تحت تاثیر شرایط آب‌و‌هوایی است و در ماه‌های گرم‌تر سال شیوع بیشتری دارد.

آیا ممکن است با خوردن غذایی که فرد مبتلا به این بیماری تهیه کرده است؛ دچار بیماری شوید؟

- اگر مراحل و شیوهٔ تهیه‌ غذا بهداشتی نباشد، فرد مبتلا به ویروس کرونا ممکن است این بیماری را به دیگری منتقل کند. ویروس کرونا با ذراتی که بر اثر سرفه روی دست‌ها می‌ماند، منتشر می‌شود. شستن دست‌ها پیش از لمس و خوردن غذا توصیهٔ همگانی خوبی ‌ است تا جلوی گسترش میکروب‌ها گرفته شود.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو