28 اردیبهشت 1399 ساعت: 22:2
نگرانی نسبت به مسائل زیست محیطی، عدم تمایل به طعم گوشت و انتخاب رژیم گیاهخواری ازجمله دلایلی است که بعضی افراد را از خوردن گوشت قرمز منصرف میکند. گوشت بهعنوان یکی از مغذیترین مواد غذایی شناخته میشود و حذف آن زمانی میتواند تاثیرات خوبی برای بدن داشته باشد که سبک غذایی متعادل، متنوع و متناسب با نیازهای فرد رعایت شود.
بنابراین، در صورتی که گوشت قرمز را از برنامه غذایی تان حذف کنید، اتفاقاتی که در ادامه به آنها اشاره شده است در بدن تان بروز خواهد کرد که البته توصیه می شود فرد در این شرایط از یک برنامه غذایی متنوع پیروی کند.
1. کاهش دریافت آهن
گوشت قرمز سرشار از آهن است؛ ماده معدنی که برای عملکرد مطلوب اندامهای بدن ضروری خواهد بود. اما اگر مقدار آهن زیاد باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. در واقع، افزایش آهن در بدن زمینه استرس اکسیداتیو را تسهیل میکند که به جداره عروق آسیب میرساند. البته باید توجه کرد که آهن نباید از رژیم غذایی حذف شود زیرا در انتقال اکسیژن به سلولها و عملکرد مطلوب سیستم ایمنی و عضلات نقش دارد. درصورت حذف گوشت قرمز، دریافت آهن باید از منابع دیگر مانند حبوبات تامین شود. البته مقدار آهن حبوبات به اندازه آهن نیست و برای جذب بهتر توصیه میشود با مواد غذایی سرشار از ویتامینC میل شود.
2. تولید کمتر صفرا در بدن
کبد برای هضم اسیدهای چرب موجود در گوشت، اسیدهای صفراوی ترشح میکند. مصرف خیلی زیاد گوشت باعث ترشح بیشتر ترکیبات صفراوی شده که تحریک کولون و احتمال افزایش ابتلا به سرطان کولون را درپی دارد.
3. کاهش واکنشهای التهابی در اندامها
چربیهای گوشت حاوی اسید آراشیدونیک؛ نوعی اسید چرب اشباعنشده، است که بروز التهاب در بدن را افزایش میدهد. از همینرو، مصرف بیش از اندازه گوشت بهعنوان یکی از علت های بروز واکنشهای التهابی شناخته میشود.
4. افزایش مصرف فیبرها و چربیهای مفید
با قطع مصرف گوشت قرمز، تمایل به مصرف دیگر منابع پروتئینی مانند ماهی، لبنیات، تخممرغ، حبوبات و مغزها بیشتر میشود. این مواد غذایی علاوهبر پروتئین، حاوی فیبرها و چربیهای مفید ازجمله اسیدهایچرب امگا3 ، 6 و9 هستند.
5. کاهش وزن
حذف گوشت قرمز تنها در کنار رعایت عادت های خوب تغذیه به کاهش وزن کمک میکند و درصورت مصرف زیاد شکر، نشاسته و خوراکیهای آماده هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت. اما جایگزینی گوشت قرمز با ماهی و سایر منابع پروتئین حیوانی روند کاهش وزن را تسریع میکند.
6. کاهش کلسترول بد خون
کلسترول بد خون (LDL) تحتتاثیر مصرف زیاد گوشت قرمز و فستفودها افزایش پیدا می کند. بههمین دلیل تغییر در سبک غذایی در این زمینه موثر خواهد بود. البته باید در کنار حذف گوشت قرمز، مقدار کافی حبوبات، میوهها، سبزیجات و دیگر منابع امگا3 در رژیم غذایی جای بگیرد و در مصرف دیگر چربیهای ناسالم افراط نشود.
برای پیشگیری از کمبوهای احتمالی، ضروری است:
- منابع پروتئینی مانند تخممرغ، ماهی، حبوبات و... را به اندازه کافی مصرف کنید.
- منابع سویا، عدس، لوبیا سفید، ماهیهای چرب و بادام را به عنوان منابع آهن بخورید.
- ماهی، تخممرغ و لبنیات را برای پیشگیری از کمبود ویتامین B12 میل کنید.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Doctissimo.fr
10 علامتی که نشان میدهند، به اندازه کافی پروتئین دریافت نمیکنید!