28 اردیبهشت 1399 ساعت: 22:2
فیبر یکی از مواد مغذی برنامه روزانه برای رسیدن به تناسب اندام و کاهش وزن است. مصرف فیبر باعث میشود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید زیرا فیبر در مقایسه با کربوهیدراتها دیرتر هضم شود. هر چه احساس سیری بیشتری داشته باشید میل به صرف شیرینی بعد از مصرف غذای اصلی کاهش پیدا می کند. در عین حال افرادی که فیبر بیشتری در برنامه غذایی شان دارند انتخابهای غذایی سالم تری هم خواهند داشت و میزان مصرف میوه، سبزیجات و غلات کامل شان در مقایسه با افراد دیگر بیشتر است.
در رژیمهای غذایی سالم معمولا به خانمها توصیه میشود 25گرم و آقایان 38 گرم فیبر از نوع محلول و غیرمحلول مصرف کنند. بهترین کار این است که در هر وعده غذایی 8 گرم فیبر از منابع طبیعی بجای مکمل آن دریافت کنید. در این شرایط انتخابهای غذایی سالم تری خواهید داشت. در کنار فیبر، آب کافی هم بنوشید تا دچار معده درد ناشی از دریافت حجم بالای آن نشوید.
کدام مواد غذایی بالاترین میزان فیبر را دارند؟
یک گلابی متوسط یا نصف آواکادو هر یک 6 گرم فیبر دارد. میتوانید در برنامه غذایی خود جوی دوسر (در هر فنجان 4 گرم فیبر)، کینوا ( در هر فنجان 5 گرم) و جو (در یک چهارم فنجان 8 گرم) را اضافه کنید. هر 280 گرم از دانه چیا 10 گرم فیبر و هر یک چهارم پیمانه نخود هم 9 گرم فیبر دارد که نباید از آنها در کنار سایر مواد غذایی غافل شد. عدس با (7.8 گرم فیبر در نصف فنجان)، غلات سبوس دار با (9.1 گرم فیبر در هر نصف فنجان)، لوبیای سفید با (9.6 گرم فیبر در هر نیم فنجان پخته شده) و کنگر فرنگی با (7.2 گرم فیبر در هر نیم فنجان پخته شده) بالاترین میزان فیبر را دارند.
مصرف فیبر چه مزایا و معایبی دارد؟
فیبر، یک ماده مغذی برای بدن و سلامت عمومی فرد است که به کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی کمک کرده و با کند کردن هضم مواد غذایی به ویژه در افراد مبتلا به دیابت، موجب تنظیم قند خون میشود. به علاوه، منابع فیبر از بروز یبوست هم پیشگیری می کنند اما دریافت بیش از حد آن میتواند باعث گاز، نفخ، حالت تهوع و حتی یبوست شود.
نویسنده: سمیه مقصودعلی