رازهای تغذیه سالم برای حفظ سلامت در ماه رمضان
28 اسفند 1402 ساعت: 15:12



اگر می‌خواهید که ماه رمضان را همراه با سلامت کامل سپری کنید باید توجه ویژه‌ای به نوع تغذیه خود (از فاصله افطار تا سحر) داشته باشید. به‌عنوان مثال، در همه روزهای ماه رمضان باید تا حد امکان جلوی کم‌آبی بدن را بگیرید. کم‌آبی بدن و ازبین‌رفتن تعادل آب و الکترولیت‌ها می‌تواند عوارض بسیار زیادی مانند مشکلات گوارشی، خستگی، ضعف، تنش‌پذیری عصبی یا کاهش تمرکز را به همراه داشته باشد. از این‌رو ضروری است که شما در وعده افطاری و سحری به اندازه کافی آب، سبزی‌ها، صیفی‌ها و میوه‌های آبدار را مصرف کنید.

بهتر است که در ایام ماه رمضان تا حدامکان از مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند انواع قهوه یا چای غلیظ خودداری کنید زیرا نوشیدنی‌های کافئین‌دار اساسا ادرارآور هستند و با دفع آب از بدن باعث تشدید تشنگی و کم‌آبی بدن می‌شوند. در ادامه این مطلب به بررسی مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای در ماه رمضان می‌پردازیم. 

 

تنوع را چاشنی سفره سحری و افطاری کنید

اگر می‌خواهید که در این ایام تمامی ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن را به‌خوبی دریافت کنید باید در سفره سحری و افطاری حتما تنوع غذایی داشته باشید. به عبارت ساده‌تر، باید هم در سفره سحری و هم در سفره افطاری، ترکیبی از غلات کامل یا سبوس‌دار، سبزی‌ها، میوه‌ها، پروتئین‌های بدون چربی، چربی‌های سالم (مانند روغن زیتون و مغزدانه‌های خام) در کنار آب یا لبنیات کم‌چرب (مانند شیر) قرار بگیرند. این تنوع غذایی به تامین همه ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن کمک می‌کند و سطح استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهد. 

 

مراقب حجم غذای مصرفی تان باشید 

به خاطر داشته باشید که ولع خوردن و پرخوری ناشی از آن در وعده سحری یا افطاری می‌تواند با افزایش دریافت کالری و بالا رفتن سطح استرس اکسیداتیو در بدن همراه باشد. بنابراین، ضروری است که به‌منظور حفظ سلامت در ایام روزه‌داری، حجم غذای مصرفی تان را هم کنترل کنید تا استرس کمتری به بدنتان وارد شود. بهتر است که مدت‌زمان مصرف وعده‌های غذایی نیز حداقل 20 دقیقه طول بکشد تا بدن در زمان مشخص بتواند سیگنال‌های سیری را به مغز انتقال بدهد. در چنین شرایطی، احتمال پرخوری کمتر می‌شود. شما می‌توانید وعده افطاری را با یک لیوان شیر ولرم و کم‌چرب یا یک پیاله سوپ رقیق شروع کنید تا ولع بدن برای مصرف غذاهای سنگین، چرب و شیرین کاهش یابد. 

 

در طول روز فعال باشید

هرچند که ورزش شدید و سنگین در طول ایام روزه‌داری توصیه نمی‌شود اما بهتر است که در ماه رمضان بیش‌ازحد کم‌تحرک نباشید و حتی روزانه در حد 15 دقیقه فعالیت ورزشی سبک مانند حرکات کششی را انجام بدهید. این کار به بهبود سطح انرژی، بهبود عملکرد سیستم گوارشی و بهبود متابولیسم پایه کمک می‌کند. اگر به‌دلیل ضعف و بی‌حالی به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید فعالیت خاصی در طول روز داشته باشید، به شما توصیه می‌کنیم که یک فعالیت ورزشی سبک را حدود 2 تا 3 ساعت بعد از افطار انجام بدهید.

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: cornell.edu

بهترین ادویه‌ها برای کاهش التهاب بدن کدامند؟ 

4 تغییر غذایی برای عملکرد مطلوب مغز​​​
چرا آهسته غذا بخوریم؟!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد