نکات طلایی برای تغذیه سالم در سفرهای نوروزی
28 اسفند 1402 ساعت: 15:12



یکی از مشکلاتی که ممکن است در طول تعطیلات و سفر برای بعضی از افراد پیش بیاید، مختل شدن نظم غذایی، ایجاد مشکلات گوارشی یا حتی ابتلا به اسهال و استفراغ ناشی از مسمومیت در سفر است.

اگر می‌خواهید که در تعطیلات نوروز امسال به سفر بروید و همچنان برنامه غذایی سالمی داشته باشید، بهتر است که نکات زیر را رعایت کنید. 

 

1. در انتخاب تنقلات هوشمندانه عمل کنید

اگر می‌خواهید که انتخاب‌های غذایی سالم‌تری در طول سفر داشته باشید، بهتر است که در مورد تنقلات هوشمندانه‌تر عمل کنید. معمولا میزان فعالیت فیزیکی افراد در طول سفر به‌دلیل گردش و تفریح بیشتر می‌شود و آنها احساس می‌کنند که باید بیشتر از تنقلات استفاده کنند. بنابراین، توصیه می‌شود که همیشه در طول سفر، خوراکی‌هایی مانند انواع میوه‌های تازه، انواع میوه‌های خشک، برگه‌ها، آجیل‌های خام یا حتی نان‌های سبوس‌دار سوخاری را همراه خودتان داشته باشید. مصرف این خوراکی‌ها به‌عنوان تنقلات، حس سیری طولانی‌مدتی ایجاد می‌کند و جلوی پرخوری یا ولع مصرف خوراکی‌های چرب، شور یا شیرین را می‌گیرد. 

 

2. صبحانه را حذف نکنید

اگر برنامه گردشی فشرده‌ای در طول سفر دارید، به‌شدت به شما توصیه می‌کنیم که به‌هیچ‌وجه وعده صبحانه را حذف نکنید. مصرف یک وعده صبحانه حاوی پروتئین و کربوهیدرات‌های سالم می‌تواند نقش مثبتی در بهبودبخشی به فرایند سوخت‌وساز در بدن داشته باشد و جلوی ریزه‌خواری یا پرخوری را در طول روز بگیرد. شما می‌توانید برای وعده صبحانه در سفر، یک عدد تخم‌مرغ آب‌پز، نان‌های سبوس‌دار و چند تکه گوجه فرنگی یا خیار را در نظر بگیرید. 

 

3. غذاهای رستورانی را تقسیم کنید

یکی از لذت‌های سفر، امتحان کردن غذاهای متفاوت در شهرهای مقصد است. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که در طول سفر به‌جای آشپزی از غذاهای سنتی و رستورانی شهر مقصد لذت ببرند. از آنجایی که معمولا غذاهای رستورانی (حتی غذاهای سنتی و محلی) چربی و کالری زیادتری نسبت به غذاهای خانگی دارند، توصیه می‌شود که برای پیشگیری از افزایش دریافت کالری و جلوگیری از افزایش وزن بعد از تعطیلات حتما غذاهای رستورانی را در طول سفر با همدیگر تقسیم کنید تا حجم هر وعده مصرفی به سطح متعادل برسد. در کنار غذای اصلی هم مقداری سالاد یا سوپ سبزیجات سفارش بدهید تا با مصرف سوپ یا سالاد به‌عنوان پیش‌غذا، فیبر کافی دریافت کنید و حجمی از معده‌تان پر شود. با همین ترفند ساده، ولع شما برای پرخوری از بین می‌رود. 

 

4. اقامتگاه‌های دارای آشپزخانه را انتخاب کنید

حتی اگر دوست ندارید که در طول سفر آشپزی کنید، باز هم به شما پیشنهاد می‌کنیم که اقامتگاه‌های دارای آشپزخانه را انتخاب کنید. مصرف غذاهای آماده و رستورانی برای چند روز پشت‌سرهم می‌تواند باعث افزایش دریافت کالری، افزایش وزن، افزایش احتمال ابتلا به ریفلاکس، یبوست، نفخ یا حتی حالت تهوع شود. از این‌رو، حتی اگر به غذاهای محلی شهر مقصد علاقه دارید، باز هم پیشنهاد می‌کنیم که حداقل وعده صبحانه و شام را در آشپزخانه محل اقامت طبخ کنید. بهتر است که برای وعده شام نیز یک خوراک سبزیجاتی سبک در نظر بگیرید تا کالری و چربی اضافه‌تری در طول روز به بدنتان نرسانید. 

 

5. به اندازه کافی آب بنوشید

از دیگر نکات بسیار مهمی که باید برای حفظ سلامت­تان در طول سفر رعایت کنید، این است که در طول روز باید آب کافی و ساده بنوشید. معمولا میزان فعالیت‌های بدنی افراد در دوران سفر بیشتر می‌شود و به همین دلیل هم احتمال ازدست‌رفتن آب بیشتر از بدن در این دوران افزایش می‌یابد. کم‌آبی بدن در سفر باعث ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گوارشی خواهد شد و مشکلاتی مانند خستگی مزمن، کاهش تمرکز و یبوست را به همراه خواهد داشت. 

 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: scripps

5 نشانه که می‌گویند شما فیبر کافی دریافت نمی‌کنید!​​​
بلافاصله بعد از غذا، مرکبات نخورید!​​​
با این خوراکی‌ها سردردتان را تسکین دهید!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد