23 اردیبهشت 1399 ساعت: 21:2
برخی از مواد غذایی در پیشگیری و کاهش علائم بیماریهایی نظیر آرتروز، سرطان، برونشیت و... تاثیر مثبت داشته و "ضدالتهاب" تلقی میشوند. این نوع خوراکیها سبب تحریک بسیار محدود پانکراس در ترشح انسولین و همچنین کاهش فعالیت گوارشی برای هضم چربیها و پروتئینها میشوند. برعکس، برخی خوراکیها زمینهساز التهاب و تشدیدکننده این مکانیسم در بدن هستند.
از لحاظ فیزیولوژی، التهاب عامل بیماریزا نیست بلکه با تامین فاکتورهای دفاعی و دفع مواد زائد، به ترمیم بافتها کمک میکند اما زمانی که زیاد شود، تاثیر مخرب دارد و با علائمی نظیر دردهای مفصلی در دورههای عود نقرس همراه است.
نقش موثر تغذیه
تغذیه روزانه، فعالیت زیادی را طی فرایند هضم به پانکراس تحمیل میکند. زمانی که پانکراس تحریک شود، عصب واگ که با مغز در ارتباط است، تراکم بافتهای بدن را افزایش میدهد و التهاب بهوجود میآید. این روند در طولانی مدت زمینهساز بیماریهای التهابی خواهد شد. به عبارت ساده تر، بدن را کشتزار برنج تصور کنید که هر سلول مانند یک دانه برنج است. آب باید گاهی در زمین راکد بماند تا گیاه موادمغذی را تامین و مواد زائد را به آب بفرستد. اما باید در دورههایی آب تخلیه شود تا مواد زائد جمع نشوند زیرا در غیر اینصورت، ساقههای برنج میپوسد. مشابه این وضعیت در بدن، هرچه تراکم در بافتها بیشتر شود، التهاب نیز افزایش خواهد یافت.
مواد غذایی ضدالتهاب
این مواد غذایی که کمترین میزان قند ساده و چربی را دارند و بهتر است در صورت نیاز به پخت با کمترین میزان آب و یا به صورت بخارپز تهیه شوند، عبارتند از:
- میوهها (بهخصوص میوههای قرمز) و سبزیجات چلیپایی( کلمها، شاهی و شلغم)؛ البته مصرف شان به صورت خام ارجحیت دارد و در صورت تحریک معده، پخته و بدون دانه باید مصرف شوند.
- گوشت سفید در حد متعادل
- ماهیهای دریایی نه پرورشی
- حبوبات
- روغن زیتون و سپس روغنهای نارگیل، آفتابگردان، کلزا، گردو و فندق. در این میان، کره حداکثر 15 گرم در روز مجاز است.
- عسل بهجای شکر
- آب لیمو به جای سرکه زیرا در معده به سیترات تبدیل و قلیایی میشود که برای بدن مفید است.
- آب معدنی؛ 20 دقیقه پس از صرف غذا و پرهیز از مصرف همزمان با غذا
- آرد کامل غلات
خوراکیهای التهابزا
- مواد غذایی اسیدی مانند پیاز، سرکه و گوشت قرمز که باعث تولید اسید بیشتر در معده و تحریک عملکرد پانکراس برای تولید بیشتر بیکربنات ( لازم برای هضم) میشوند.
- افراط در مصرف لبنیات
- آرد گندم تصفیهشده
- شکر و انواع شیرینی جات صنعتی
- افراط در مصرف سیر، چای سیاه و سبز و قهوه
- عدم تعادل در برنامه غذایی و مصرف مداوم و هر روز یک خوراکی حتی اگر بسیار مفید باشد.
یادتان باشد که ضرورتی برای کنارگذاشتن مطلق این خوراکیها نیست بلکه باید در قالب اصول تغذیه صحیح و به اندازه معقول مصرف شوند، به طور مثال، اگر از یک گروه غذایی مانند لبنیات، ماست یا پنیر میل کردید، در آن روز دیگر لازم به مصرف شیر نخواهد بود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: sante.journaldesfemmes.fr
۵ دلیل برای خوردن حبوبات در دوران شیوع کرونا
گیاهخواری میتواند پاندمیهای آینده را متوقف کند؟!