21 اسفند 1402 ساعت: 08:12
آنتیبیوتیکها جزء داروهای مهم محسوب میشوند که نقش جدی در سلامت ما دارند و با عفونتهای باکتریایی مقابله میکنند. البته باید دانست که مصرف بیرویه و غیرضروری این داروها زمینهساز مقاومت دارویی میشود و فقط با نظر پزشک مجاز است. در کنار این داروها میتوان خوراکیهایی با تاثیر مشابه را نیز در رژیم غذایی گنجاند تا روند بهبودی تسریع شود.
در ادامه این مطلب، به مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که خاصیت آنتی بیوتیکی دارند. این مواد غذایی عبارتند از:
1. عسل
عسل تاثیر مطلوبی در مقابله با عفونتها دارد و به بهبود جراحات کمک میکند. عسل یکی از بهترین انتخابهای غذایی در صورت ابتلا به گلودرد است زیرا باکتریهای گلو را از بین میبرد و مخاط دردناک را تسکین میدهد. گنجاندن عسل در رژیم غذایی همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
2. سیر
سیر از قرنها پیش برای از بینبردن عفونتهای باکتریایی کاربرد داشت. مطالعات نشان میدهد سیر نقش موثری در مقابله با باکتریهایی مانند سالمونلا، ایکولای و استرپتوکوک که عامل بسیاری از بیماریها است، دارد. بررسیها حاکی از آن است که سیر میتواند در درمان بعضی عفونتهای باکتریایی گوش نیز موثر باشد. ترکیبات مختلف در سیر بهخصوص آلیسین عامل این تاثیر هستند.
3. زنجبیل
زنجبیل علاوه بر تاثیراتی که بر سیستم گوارش دارد، از بدن در برابر بسیاری از میکروارگانیسمهای بیماریزا محافظت میکند. زنجبیل همچنین در مقابله با باکتریهای عامل عفونتهای دهان و دندان، باکتری ایکولای و استرپتوکوک نقش دارد. زنجبیل را میتوان همراه غذا یا بهشکل دمنوش و آبنیات مصرف کرد. البته زنجبیل برای کودکان کمتر از 2 سال مناسب نیست. در مورد بزرگسالان نیز مصرف بیش از 4 گرم آنها در روز و 1 گرم برای خانمهای باردار توصیه نمیشود.
4. آویشن
آویشن سرشار از فنول است که ترکیبی شیمیایی با خواص ضدویروسی، ضداسپاسم، ضدباکتری و ضدعفونیکننده است. آویشن یکی از بهترین انتخابهای طبیعی برای بهبود بیماریهای مجاری تنفسی است و میتوان بهعنوان دمنوش در دوران بیماری مصرف کرد.
5. آبلیمو
آبلیمو نیز یکی از خوراکیهای طبیعی است که تاثیر ضدعفونی دارد. مصرف آبلیمو برای بهبود گلودرد و آفت بسیار مفید است و روند بهبود را تسریع میکند. توصیه میشود آبلیمو همراه عسل میل شود تا علاوه بر تاثیر بهتر، به علت ترشی آزاردهنده نباشد.
6. سرکه سیب
شاید شنیده باشید که استفاده از سرکه سیب بهعنوان دهانشویه توصیه میشود. علت این است که سرکه سیب خاصیت ضدعفونی و ضدالتهاب طبیعی دارد و بهخصوص برای پیشگیری از آفت دهان، پوسیدگی دندانها و از بینبردن میکروبهای دهان مفید است.
7. زردچوبه
زردچوبه را فقط نباید طعمدهنده دانست زیرا این ادویه بهدلیل وجود ترکیبی بهنام کورکومین خاصیت ضدباکتری و ضدالتهاب دارد. مصرف زردچوبه در بهبود سرماخوردگی، دردهای مفصلی و بیماریهای عفونی موثر است و توصیه میشود همراه غذا یا بهعنوان چای زردچوبه حتما مرتب میل شود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: cuisineaz.com
خوراکیهای پروتئینی که میتوانند به اسموتیهای روزانه اضافه شوند
4 تغییر غذایی برای عملکرد مطلوب مغز3 توصیه ای که باید برای تقویت سیستم ایمنی رعایت کنید!