بهترین روش پخت نیمرو در دوران کرونا
23 اردیبهشت 1399 ساعت: 21:2



یکی از توصیه‌های بهداشتی که در دوران شیوع کروناویروس با تاکید بسیار زیادی از سوی متخصصان بهداشت مواد غذایی مطرح می‌شود، این است که حتما انواع گوشت، تخم پرندگان و تخم مرغ را قبل از مصرف کاملا بپزید. 

با توجه به این توصیه، استفاده از تخم‌مرغ عسلی یا نیمروهای نیم‌پز در این دوران به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. حالا اگر جزو طرفداران نیمرو هستید و نمی‌دانید که چطور می‌توان از پخت کامل آن در این دوران مطمئن شد، بهتر است که موارد زیر را قبل از اقدام به پختن نیمرو در نظر بگیرید. 

 

1. از تابه‌های نچسب استفاده کنید. گاهی برخی از افراد از هر نوع تابه‌ای برای پخت نیمرو استفاده می‌کنند و این نکته را در نظر نمی‌گیرند که استفاده از تابه‌های غیرنچسب می‌تواند احتمال پخت کامل نیمرو را کاهش دهد. زمانی که شما از تابه‌های نچسب برای پختن نیمرو استفاده نمی‌کنید، به‌دلیل ته‌دیگی شدن کف نیمرو مجبور می‌شوید که شعله را قبل از پخت کامل تخم‌مرغ خاموش کنید تا حجم زیادی از نیمروی شما به ته‌دیگ تبدیل نشود یا حتی نسوزد. به همین دلیل هم توصیه می‌شود که حتما در این دوران از تابه‌های کاملا نچسب برای پختن نیمرو استفاده کنید تا بتوانید زمان کافی برای پخت کامل تخم‌مرغ داشته باشید. 

 

2. از سبزیجات معطر کمک بگیرید. همان‌طور که بیشتر شما می‌دانید، از مهم‌ترین توصیه‌های تغذیه‌ای در دوران شیوع کروناویروس این است که تا حد امکان، میزان دریافت ریزمغذی‌های مختلف مانند ویتامین‌ها و املاح را از طریق مصرف مواد غذایی تازه و سالم افزایش دهید. بنابراین در چنین شرایطی، افزودن سبزیجات تازه و معطر به همه غذاها، علاوه بر ایجاد عطر و طعم دلپذیر در غذا باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای وعده غذایی نیز می‌شود. از این‌رو، اگر در این ایام هوس نیمرو کردید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما در 30 ثانیه پایانی پخت از سبزیجات معطر و مغذی مانند پیازچه، جعفری، ریحان، گشنیز، نعناع، آویشن و رزماری خرد شده برای طعم دادن به نیمرو و افزایش ارزش تغذیه‌ای آن استفاده کنید. فقط به خاطر داشته باشید که سبزی‌ها در اثر حرارت دیدن، بخشی از ریزمغذی‌های شان را از دست می‌دهند. به همین دلیل هم نباید سبزی‌ها را بیش از اندازه حرارت یا تفت دهید. 

 

3. بیشتر از طعم‌دهنده‌ها استفاده کنید. اگر جزو آن گروه از افرادی هستید که علاقه دارید از نمک زیادی هنگام طبخ تخم‌مرغ استفاده کنید، بهتر است بدانید که افزایش مصرف نمک با افزایش فشار خون، افزایش التهاب در بدن و نهایتا اُفت عملکرد سیستم دفاعی بدن همراه خواهد بود. به همین دلیل هم بهتر است هنگام پخت نیمرو، به‌جای نمک اضافی از سایر طعم‌دهنده‌ها مانند فلفل سیاه، لیمو، آویشن یا پاپریکا استفاده کنید. 

 

4. درِ تابه را ببندید. اگر دوست ندارید زرده و سفیده تخم‌مرغ هنگام پخت نیمرو با یکدیگر مخلوط شوند، پس احتمال بیشتری وجود دارد که نیمروی شما (مخصوصا در قسمت زرده) کاملا پخته نشود. برای پیشگیری از چنین مشکلی، توصیه می‌کنیم که از همان لحظه‌ شکستن تخم‌مرغ داخل تابه، بلافاصله درِ تابه را بگذارید تا حرارت ایجاد شده در داخل تابه باعث پخت کامل و همزمان زرده و سفیده تخم‌مرغ شود. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: Reader’s Digest

 ۵ اشتباه رایج؛ طبخ تخم مرغ در قرنطینه خانگی

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو