بهترین دمنوش‌‌های گرمابخش در روزهای سرد
12 اسفند 1402 ساعت: 07:12



با اینکه به بهار نزدیک می‌شویم اما هنوز هوا سرد است و حفظ سلامت عمومی بدن را در زمستان نباید فراموش کرد. در کل، گنجاندن مواد غذایی گرمابخش در رژیم غذایی یک عادت غذایی مطلوب تلقی می شود و به‌خصوص برای افرادی که از احساس سرمای دست‌‌ها و پاهای شان رنج می‌برند، بسیار مفید است. در این میان، نوشیدن دمنوش ها نیز روش ایده‌آلی است که می‌توان در ساعات مختلف روز، انواع آنها را میل کرد. 

در ادامه این مطلب به معرفی 5 دمنوش گرمابخش برای روزهای سرد سال پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از: 

 

1. دمنوش زنحبیل

زنجبیل یکی از بهترین خوراکی‌های گرمابخش است زیرا خونرسانی به دست‌ها و پاها را تسهیل می‌کند و در نتیجه احساس گرما در بدن بهتر اتفاق می‌افتد. زنحبیل خاصیت ضدویروسی دارد و برای مقابله با بیماری‌های شایع این فصل نیز موثر است. برای تهیه این دمنوش، تکه‌ای زنجبیل تازه را خرد کنید و در مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا 20 دقیقه دم بکشد. هنگام سرو، کمی عسل و لیموترش تازه در آن بریزید. 

 

2. دمنوش آویشن

آویشن گیاهی است که به بدن برای تحمل سرما کمک می‌کند. مصرف دمنوش آویشن در صبح‌های سرد توصیه می‌شود زیرا باعث نشاط بدن و گرمای درونی می‌شود. البته تاثیر دیگر آویشن، باز شدن مجاری تنفسی و تسکین سرفه است بنابراین مصرف دمنوش آویشن هنگام سرماخوردگی مفید خواهد بود. اگر تمایل به دمنوش آویشن دارید، کمی برگ خشک این گیاه را 10 دقیقه در فنجان آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد. افزودن کمی آبلیمو نیز خواص این دمنوش را افزایش می‌دهد. 

 

3. دمنوش رزماری

رزماری گیاهی تقویت‌کننده و ضدعفونی‌کننده است که تاثیر عالی در مقابله با سرفه، سرماخوردگی و تحریکات مجاری تنفسی دارد. براساس مطالعات، دمنوش رزماری می‌تواند در تسکین دردهای عضلانی، بهبود هضم و درد معده موثر باشد. برای تهیه دمنوش رزماری توصیه می‌شود برگ‌های این گیاه پس از اینکه آب جوش از روی حرارت برداشته ‌شد، اضافه شود. ماساژ مفاصل با آب گرم همراه با رزماری نیز به تسکین درد کمک می‌کند. 

 

4. دمنوش دارچین

دارچین در مقابله با انواع بیماری‌های فصل سرما مانند سرماخوردگی و بیماری­های گوارشی موثر است. دارچین خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد و به رفع خستگی نیز کمک می‌کند. برای تهیه این دمنوش بهتر است چوب دارچین را به‌جای پودر آن استفاده کرد زیرا طعم خوشایندتری خواهد داشت. 

 

5. دمنوش بابونه

دمنوش بابونه به‌‌خاطر تاثیر بر کیفیت خواب و تسهیل خوابیدن شهرت دارد. اما این دمنوش بهتر است جزء نوشیدنی‌‌های روزهای سرد باشد که توانایی مقابله با ویروس‌ها و بیماری‌های گوارشی را دارد و دردهای شکم و حالت تهوع را تسکین می‌دهد. در صورت تمایل به تهیه دمنوش بابونه می‌توان کمی گل‌های خشک بابونه را در آب جوش ریخت و پس از 10 دقیقه که دم کشید، آنرا میل کرد. 

 

به‌‌خاطر داشته ‌باشید...

در روزهای سرد معمولا تمایل به نوشیدن آب کمتر است که می‌تواند زمینه‌ساز کم‌آبی بدن شود. مصرف دمنوش‌‌ها با کمک به تامین آب بدن و مقابله با بیماری‌های فصل سرما، در بهبود کیفیت خواب، آرامش‌بخشی و بهبود حالات افسردگی و بی‌حوصلگی موثر است. ضمن اینکه گنجاندن انواع گیاهان و ادویه‌ها، در کنار چای و قهوه به رعایت اصل تنوع در تغذیه کمک کرده و افزودن عسل به دمنوش‌ها انتخاب مناسبی است که تاثیر این نوشیدنی ها را بیشتر می‌کند. 

 

 ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: notrefamille.com

4 تغییر غذایی برای عملکرد مطلوب مغز

چرا آهسته غذا بخوریم؟!​​​
3 توصیه ساده برای نرم‌شدن «کیوی»​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد