بهترین سبزیجات برای پیشگیری از سندرم متابولیک
14 بهمن 1402 ساعت: 15:11



سندرم متابولیک، یک بیماری شایع در جهان است که علائمی مانند افزایش وزن، چاقی موضعی در ناحیه شکم و کمر، افزایش فشار خون و کلسترول خون دارد. ابتلا به سندرم متابولیک می‌تواند احتمال مبتلا شدن به بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی یا دیابت نوع 2 را هم افزایش بدهد. یکی از مهم‌ترین توصیه‌های تغذیه‌ای به افراد مبتلا به سندرم متابولیک یا کسانی که در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارند، این است که میزان مصرف سبزی‌ها را در طول روز بیشتر کنند. 

سندرم متابولیک می‌تواند با افزایش مقاومت به انسولین در بدن، سلامت فرد را به خطر بیندازد. با این‌حال، مصرف سبزی‌ها به‌عنوان منبع اصلی برای دریافت فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها با مدیریت ترشح انسولین و تنظیم سطح قند خون به پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک و عوارض ناشی از آن کمک می‌کند. در ادامه به مهم‌ترین سبزی‌هایی که می‌توانند برای پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک مفید باشند، اشاره خواهیم کرد. 

 

1. کلم بروکلی

کلم بروکلی به‌عنوان یکی از سبزی‌های بسیار کم‌کالری و مغذی می‌تواند حساسیت به انسولین را در بدن افزایش بدهد. بروکلی حاوی نوعی ترکیب شیمیایی به نام سولفورفان است که به‌عنوان یک ماده ضدمیکروبی و ضدالتهابی عمل می‌کند. مصرف منظم بروکلی می‌تواند احتمال ابتلا به سندرم متابولیک و عوارض ناشی از آن را هم کاهش بدهد. 

 

2. اسفناج 

هر یک پیمانه از اسفناج حدود 19 درصد از کلسیم، 33 درصد از آهن و 17 درصد از پتاسیم مورد نیاز روزانه را برای بدن تامین می‌کند. از طرف دیگر، اسفناج حاوی فیبر غذایی و آنتی‌اکسیدان‌های بسیار زیادی است. به همین دلیل هم مصرف منظم اسفناج به پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک، تنظیم قند و فشار خون کمک می‌کند. 

 

3. کاهو و کلم 

تحقیقات نشان داده‌اند که افزایش سطح استرس اکسیداتیو در بدن مستقیما با افزایش احتمال ابتلا به سندرم متابولیک و سایر بیماری‌های مزمن ارتباط دارد. از این‌رو، مصرف منظم سبزی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوان می‌تواند به کاهش سطح استرس اکسیداتیو در بدن و کاهش احتمال مبتلا شدن به سندرم متابولیک کمک کند. کاهو و کلم، علاوه بر داشتن آب و فیبر فراوان، حاوی ویتامین C به‌عنوان یکی از قوی­ترین انواع آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. مصرف روزانه کاهو و کلم بدون سس و همراه با آبلیموی تازه سطح التهاب و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهد و خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کمتر می‌کند. 

 

4. فلفل‌های تند

انواع فلفل‌های تند با رنگ‌های مختلف، مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ارزشمندی به نام کپسایسین را در خود جای داده‌اند. دریافت کپسایسین می‌تواند به افزایش سطح چربی خوب خون (HDL) و کاهش سطح چربی بد خون (LDL) کمک کند و تاثیر مثبتی بر تنظیم فشار خون در بدن داشته باشد. کپسایسین و آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در فلفل‌های تند با کاهش سطح استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن، احتمال مبتلا شدن به سندرم متابولیک را کاهش می‌دهند. شما می‌توانید فلفل‌های تند و تازه را به انواع سالاد یا غذاهای ساندویچی­تان اضافه کنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: eatingwell

اگر می‌خواهید شکم تخت و صافی داشته باشید، این خوراکی‌ها را نخورید! 

آیا نوشیدن قهوه می‌تواند باعث افزایش کلسترول خون شود؟​​​
با خوراکی ها از کبدتان محافظت کنید!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد