23 اردیبهشت 1399 ساعت: 12:2
در سبومدرمانی به شما توصیه میشود که به مدت یک ماه از شستن موها اجتناب کنید تا در این بازه زمانی، موها آغشته به سبوم و کاملاً مرطوب شوند.

سبومدرمانی موها، موضوعی است که این روزها زیاد از آن صحبت میشود. اما سبومدرمانی واقعاً به چه معنا است؟ چه فوایدی برای پوست فرق سر دارد؟ معمولاً چه افرادی به این شکل از درمان رو میآورند؟ اگر تمایل به تجربه آن دارید، قبل از اینکه دست به کار شوید، با ما در این مقاله همراه باشید.
قبل از توضیح درباره سبومدرمانی، لازم است با تعریف سبوم آشنا شوید. سبوم که در سطح پوست تولید میگردد، لایهای چربیمانند است که توسط غدد چربی ترشح میشود. این لایه از غدد چربی محافظت و با چرب کردن موها، از خشک شدن آنها جلوگیری میکند. دقیقاً به علت ترشح بیش از حد سبوم است که عدهای به چربی موها مبتلا میشوند.
سبومدرمانی چیست؟
در سبومدرمانی به شما توصیه میشود که به مدت یک ماه از شستن موها اجتناب کنید تا در این بازه زمانی، موها آغشته به سبوم و کاملاً مرطوب شوند.
با این درمان، شما خودبهخود برای مدتی شامپو و دیگر فرآوردههای آرایشی و بهداشتی را کنار میگذارید. به این ترتیب از یکسو به پوستِ فرق سر اجازه میدهید تا استراحت کند و از سوی دیگر تولید سبوم را به نحوی تنظیم میکنید که سلامتی پوستِ فرق سر نیز حفظ گردد.
همیشه توصیه میشود که برای ترمیم طبیعی موها، بین دفعات شامپو زدن، فاصله بیاندازید. به این ترتیب سلامت موها نیز به بهترین شکل ممکن تضمین خواهد شد.
نحوه شروع سبومدرمانی
شروع این نحوه درمان کار پیچیدهای نیست. برای شروع از یک شامپوی خوب که با نوع موهایتان سازگار باشد، کمک بگیرید. بعد از شامپو زدن، موها را با آب فراوان آبکشی کنید. به همین سادگی. بعد از شامپو زدن، از هیچ فرآورده دیگری برای مراقبت از موهایتان استفاده نکنید و اجازه دهید تا موها به زندگی طبیعی خود ادامه دهند.
در عوض هر روز صبح، موها را شانه بزنید و ترجیحاً از برس دانه درشت کمک بگیرید. به خاطر داشته باشید که شانه زدن، مرحلهای مهم و کلیدی در روند بهتر سبومدرمانی محسوب میشود. شانه زدن به پوست سر این امکان را میدهد تا از آلودگیهایی که منجر به انسداد روزنههای سطح پوست شدهاند، پاکسازی شود. علاوه بر این اگر موهای بلندی داشته باشید، با شانه زدن، این امکان را به سبوم میدهید تا در طول موها هدایت شود و به این ترتیب موها از نوک تا انتها از فواید این ماده بهرهمند میشوند.
از شستن برس غافل نشوید چون به مرور که موها را شانه میزنید، چربی قابل ملاحظهای در سطح برس تجمع میکند که خود میتواند منبعی برای تجمع آلودگیها و گرد و خاک باشد.
زمانیکه مشغول سبومدرمانی هستید، لازم است رویه بالش خود را نیز مرتب تعویض کنید.
سبومدرمانی برای چه نوع موهایی مناسب است؟
برخلاف تصور عامه مردم، همه افراد میتوانند تجربه سبومدرمانی داشته باشند.
اگر موهای صاف و کمپشت آسیب پذیرترند، موهای حالتدار و مجعد نیز معمولاً همیشه خشک و با کمبود سبوم مواجه هستند، بنابراین تمام انواع موها به نوعی به سبومدرمانی نیاز دارند. البته لازم به یادآوری است که اولین نتایج سبومدرمانی، معمولاً به سرعت آشکار نمیشود، بنابراین اگر به این نوع درمان روی آوردید، لازم است که صبور باشید.
فواید سبومدرمانی
هدف از سبومدرمانی، ترمیم موها و نیز حفظ رطوبت، شفافیت و در یک کلام سلامتی آنها است. علاوه براین، پاکسازی پوستِ فرق سر از مواد شیمیایی موجود در فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، به موها این امکان را میدهد تا رشد سریعتری داشته باشند، بنابراین سبومدرمانی، درمانی نوین برای تسریع رشد موها محسوب میشود.
حال که به سبوم اجازه دادهاید تا روی موهایتان اثر کند، از فرصت استفاده کنید و برخی عادات قدیمی را کنار بگذارید. به این ترتیب شامپوهایی انتخاب کنید که فاقد مواد مضر و نگهدارنده باشند. بعد از درمان نیز، تعداد دفعات شامپو زدن موها را در طول هفته کاهش دهید و برای حفظ طراوت و شادابی موها از ماسکها و دیگر فرآوردههایی که مخصوص مراقبت از موها هستند کمک بگیرید.
ترجمه: عفت عباسیان
منبع: cosmopolitan.fr