21 اردیبهشت 1399 ساعت: 22:2
امروزه مصرف غذاهای آماده در برنامه غذایی جوامع مختلف جای گرفته است. فستفودها حاوی مقدار زیادی شکر، نمک و چربی هستند و زمینهساز مشکلات متعدد جسمی مانند اضافه وزن، دیابت و... خواهند بود. اما نتایج جدید مطالعات حاکی از آن است که این غذاها حتی تاثیر منفی بر ژنها نیز دارند.
نتایج پژوهش اخیر در دانشگاه بُن آلمان نشان میدهد که تاثیر مصرف فستفودها فراتر از عوارض ملموس بر سلامت نظیر چاقی است. آنها در این بررسی نقش این رژیم غذایی سرشار از چربی، قند و فاقد فیبرها را بر وراژنتیک ( مطالعه عوامل محیطی بر عملکرد ژنها) مورد مطالعه قرار دادند.
آنها در این پژوهش، مواد غذایی شبیه فست فود را به موشهای آزمایشگاهی خوراندند. نتایج حاکی از آن بود که دریافت زیاد شکر و چربی در بدن مانند عفونت عمل میکند. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن واکنش نشان میدهد که در طولانی مدت عملکرد برخی از ژنها را فعال میکند.
سیستم ایمنی بدن در وضعیت هشدار!
رژیم غذایی نامتعادل سلولهای سیستم ایمنی را در وضعیت هشدار قرار میدهد. این مکانیسم محافظت مستمر و طولانی و واکنشهای التهابی مکرر با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع 2 همراه است.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Santé.fr
خوراکیهای فرآوریشده کمتر؛ در کودکان عفونتهای تنفسی خفیف تر!