بهترین خوراکی‌های پاییزی که به کاهش وزن کمک می‌کند
13 آبان 1402 ساعت: 14:8



پاییز فصل زیبای هزاررنگ با سبزیجات و میوه‌های متنوع است که گنجاندن آنها در رژیم غذایی به حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌های شایع کمک می‌کند. معمولا با سرد شدن هوا، تمایل به غذاهای سنگین و چرب بیشتر می‌شود اما مصرف این خوراکی‌ها به‌دلیل وجود ریزمغذی‌های فراوان و فیبر بالا تاثیر بسزایی در کاهش وزن دارد. 

در ادامه این مطلب، به میوه ها و سبزیجاتی اشاره خواهیم کرد که در این فصل عادت به خوردن آنها می تواند مفید باشد. این مواد غذایی پاییزی عبارتند از: 

 

کدو حلوایی

کدو حلوایی جزء بهترین سبزیجات پاییزی هستند که به‌دلیل فیبر بالا و احساس سیری طولانی در تسهیل کاهش وزن نقش دارند. افزایش احساس سیری به‌طرز قابل‌توجهی موجب کاهش تمایل به شیرینی‌جات می‌شود و در نتیجه کالری دریافتی نیز کمتر خواهد بود. مزیت دیگر کدو حلوایی، وجود بیش از 90 درصد آب است که از همین‌رو خوراکی کم‌کالری محسوب می‌شود. به‌علاوه، کدو حلوایی حاوی پتاسیم بالاست که برای سلامت قلب و عملکرد مطلوب عضلات و اعصاب ضروری خواهد بود. کدو حلوایی را می‌توان در انواع غذاها، سالادها و حتی دسر و اسموتی استفاده کرد. 

 

سیب‌زمینی شیرین

سیب‌‌زمینی شیرین جایگزین خوبی برای سیب‌‌زمینی معمولی است. این نوع سیب‌‌زمینی نشاسته کمتری دارد اما سرشار از املاح و ویتامین‌ها مانند ویتامینA است به‌طوری‌که 100 گرم سیب‌زمینی شیرین حاوی 17 گرم نشاسته و 764 میکروگرم ویتامینA است و حدود 85 درصد نیاز بدن را تامین می‌کند. این ویتامین برای بینایی و عملکرد مطلوب سیستم ایمنی ضروری است. البته سیب‌زمینی شیرین فیبر بالایی دارد که احساس سیری را تسهیل می‌کند و به حفظ وزن ایده‌آل کمک می‌کند. 

 

گل‌کلم

گل‌کلم یکی از سبزیجات کم‌کالری اما سرشار از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های دیگر است. گل‌کلم منبع غنی از ترکیبات فیتوشیمی است که در پیشگیری از بعضی سرطان‌ها نقش دارد. گل‌کلم را می‌توان به‌عنوان جایگزین سیب‌زمینی در بعضی غذاها استفاده کرد. طبخ گل‌کلم در فر به‌شکل سوخاری نیز ایده خوبی برای مصرف آن به‌عنوان میان‌وعده است. 

 

سیب

سیب کالری بالایی ندارد اما سرشار از فیبر است که میان‌وعده مناسبی خواهد بود زیرا احساس سیری طولانی ایجاد می‌کند. قند طبیعی سیب تمایل به خوراکی‌های شیرین را نیز برطرف می‌کند. تحقیقات نشان می‌‌دهد فلاونوئیدهای سیب در پیشگیری از بیماری آلزایمر هم نقش دارد. 

 

انار

انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌‌هاست که می‌تواند در کاهش التهابات و احتباس آب نقش داشته ‌باشد و از همین‌رو احساس نفخ را بهبود می‌بخشد. فیبرهای موجود در انار ترکیبات مورد نیاز باکتری‌های مفید روده را تامین می‌کند، عملکرد گوارش را بهبود می‌بخشد و احساس سیری را افزایش می‌دهد. نباید فراموش کرد که این میوه نسبتا کم‌کالری است و نگرانی از اضافه وزن با عادت به خوردن آن وجود ندارد. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Pressesante.fr

بدترین خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها برای دندان‌ها 

وقتی یبوست داریم، چه کنیم؟!​​​
چرا نباید صبح، آب پرتقال نوشید؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد