آشپزی ایمن در دوران شیوع کروناویروس به چه معناست؟
28 اسفند 1398 ساعت: 19:12



دانشمندان و پزشکان دائما به ما یادآوری می‌کنند که یکی از راه‌های ورود کروناویروس به بدن ما، مجرای دهان ماست. این توصیه طبیعتا یک سوال واضح اما مهم را در مورد غذاها مطرح می‌کند؛ آیا غذاها می‌توانند ما را به کروناویروس مبتلا کنند؟
صرف‌نظر از این‌که یافته‌های تحقیقاتی در مورد احتمال انتقال کروناویروس از طریق غذاها تا کجا پیشروی کنند، همه ما باید توصیه‌های بهداشتی مربوط به مواد غذایی را بدون استثنا جدی بگیریم تا چنین احتمالی را به حداقل ممکن برسانیم. از این‌رو، در ادامه با مهم‌ترین نکات بهداشتی که باید هنگام آشپزی در دوران شیوع کروناویروس حتما رعایت شوند، آشنا می‌شویم.

۱- در طول فرآیند آشپزی دست‌های تان را بشویید. کسانی که غذا را آماده می‌کنند، باید قبل از شروع روند آماده‌سازی غذا، در حین این روند (پس از تماس با مواد اولیه خاص) و پس از پایان این روند دست‌های شان را بشویند. همه افرادی که می‌خواهند غذا بخورند هم باید قبل از شروع غذا دست‌های شان را شسته باشند. در این روز‌ها درباره چگونگی شستن دست‌ها بارها و بارها شنیده‌اید، اما باز هم باید تکرار کنیم که از آب و صابون استفاده کنید و فرآیند شستن دست‌ها را حداقل 20 تا 30 ثانیه انجام دهید.

۲. محصولات غذایی را بشویید. هنوز خیلی چیزهای ناشناخته‌ای درباره این‌که کروناویروس تا چه مدت ‌زمانی می‌تواند روی مواد غذایی زنده بماند، وجود دارد. حتی ممکن است که این مدت‌زمان براساس شرایط و ویژگی‌های هر محصول با محصول دیگر متفاوت باشد. البته استفاده از صابون و سایر شوینده‌های خانگی برای این کار اصلا صحیح نیست. محلول‌های سفیدکننده رقیق‌شده هم با این‌که در ضدعفونی کردن سطوح مختلف موثر هستند اما اساسا برای مواد غذایی کاربردی ندارند. تماس بیش از حد مواد غذایی با کلر هم خطرناک است بنابراین تنها راه شستشوست.

۳. آشپزخانه را تمیز نگه دارید. همه ما باید سطح مختلف آشپزخانه را به‌طور منظم تمیز و ضدعفونی کنیم، خصوصا اگر کسی خواه ناخواه در آشپزخانه عطسه یا سرفه کرده باشد. جدی گرفتن این کار در این روزهای کرونایی از اهمیت زیادی برخوردار است،‌ همان‌طور که در وضعیت عادی هم باید (خصوصا در مورد گوشت‌های خام) جدی گرفته شود.

ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Washington Post



۴. غذا را در دمای مناسب بپزید. کروناویروس نسبت به حرارت بالا خیلی حساس است بنابراین حرارت آشپزی این ویروس را خیلی راحت از بین می برد. البته برای مطمئن شدن از رسیدن دمای غذا به حد مطلوب باید یک دماسنج دیجیتالی مخصوص آشپزی تهیه کنید و دمای متناسب با هر ماده غذایی را هم بدانید. حتی اگر بحران کروناویروس هم وجود نداشته باشد، باز هم استفاده از دماسنج آشپزی اهمیت خودش را حفظ می‌کند. در وضعیت شیوع کروناویروس، استفاده از همه گوشت‌های نیم‌پز، ‌تخم‌مرغ نیم‌پز و گوشت‌های کبابی ممنوع است.

۵. مسئولیت‌پذیر باشید. کسی که احساس می‌کند مریض است، ‌هرگز نباید دست به تهیه غذا بزند. پس اگر در این روزها احساس کردید که بیمار هستید نباید برای خودتان و خصوصا دیگران، غذا تهیه کنید.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو