غذا خوردن باارزش چیست؟
6 آبان 1402 ساعت: 09:8



در حال حاضر، در مورد غذا خوردن انواعی از عبارت ها وجود دارند؛ کتو، پالئو، وگان، تمیز و .. . مشکل از جایی شروع می‌شود که بسیاری از این عبارت ها، شامل مجموعه ای سفت و سخت از قوانین و غذاهای غیرمجاز هستند که می توانند لذت غذا خوردن را از ما بگیرند. بنابراین، "ابی لانگر - متخصص تغذیه" در کتاب جدید خود به نام "غذای خوب، رژیم بد" عنوان شخصی خود را به اشتراک گذاشت تا روشی مغذی و رضایت‌بخش برای غذا خوردن که با قوانین سخت‌گیرانه همراه نیست را توصیف کند؛ غذا خوردن باارزش بالا. او می‌گوید که این کار قابل انجام و شخصی‌سازی است و به جای اینکه تمایل به دوری از آن داشته باشید، کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد. 

در ادامه این مطلب به بررسی 3 مورد از اصول ابی لانگر، متخصص تغذیه در مورد غذا خوردن باارزش بالا می‌پردازیم که به ترتیب عبارتند از: 

 

1. به جای حذف کردن، اصلاح کنید 

آیا طی سال‌های اخیر غذاهایی را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اید، از جمله غذاهایی که قبلاً از آن لذت می‌بردید؟ نپذیرفتن چیزی به دلیل آلرژی یا عدم تحمل یک چیز است اما کنار گذاشتن آن با هدف پیروی از رژیم‌های غذایی متداول مسئله دیگری است . لانگر می‌گوید: «بسیاری از مواد غذایی که مردم از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند، غذاهایی هستند که از نظر فیزیکی بسیار مغذی هستند مانند لوبیا و عدس، محصولات لبنی و غلات کامل. حتی غذاهایی که از نظر فیزیکی مغذی نیستند مانند شیرینی ها نباید ممنوع باشند. لانگر می‌گوید وقتی تمام غذاها را در زندگی خود مجاز بدانید، می‌توانید رابطه خود را با غذا، بدن و غذا خوردنتان اصلاح کنید. حال اگر در ابتدا، بیشتر از آن غذاهایی که زمانی ممنوع بودند می‌خوردید چه؟ لانگر می گوید، همه چیز سر جای خود قرار خواهد گرفت. به این فکر کنید که چگونه بعد از خوردن غذاهای سنگین در تعطیلات، هوس خوردن غذاهای سبک تری دارید؟  یا اینکه چگونه برخی از غذاها پس از مصرف مکرر آنها جذابیت خود را از دست می دهند؟  او می‌گوید: « این مسئله مرتبط با تعادل در تغذیه‌ی جسم و عواطف فرد است». 99.9 درصد مردم در تمام طول روز کیک نمی خورند فقط به این دلیل که در دسترس آنهاست!  اگر بتوانیم احساسات و عواطف خود را کنترل کرده و در شرایط متعادلی پیش برویم، رابطه بهتری با سبک غذا خوردن‎مان پیدا می کنیم .  

 

2. هدفمند باشید

دیگر خبری از «غذاهای خوب» و «غذاهای بد» نیست. وقتی پاستا می‌خورید دیگر احساس گناه یا کمبود نمی‌کنید، همانطور که وقتی به جای ساندویچی که واقعاً میل به خوردن آن را داشتید سالاد سفارش می‌دهید، احساس برتر بودن نمی‌کنید. لانگر می گوید که غذا خوردن باید یک تجربه آرام و صلح­آمیز باشد.
 اگر گه‌گاه پرخوری می کنید و احساس سیری می کنید، خودتان را قضاوت نکنید. در عوض، خود را تصدیق کنید چراکه یک غذاخور معمولی هستید. غذا خوردن معمولی این است که هنگام گرسنگی غذا بخورید، وقتی سیر هستید، توقف کنید و عمدتاً غذاهایی را انتخاب کنید که از سلامت تان حفاظت می کنند.  اما همچنین درک این نکته که گاهی اوقات ما پرخوری می کنیم یا غذاها را صرفاً به دلیل طعم خوب انتخاب می کنیم لازم است و این مسئله نباید باعث شرمندگی یا سرزنش­مان بشود!


3. انعطاف پذیر باشید

یک شام غیرمنتظره یا یک بشقاب بیسکویت از طرف همسایه نباید باعث استرس شما شود یا روز شما را از مسیر خود خارج کند. لانگر می‌گوید: اگر در یک برنامه غذایی هستید که شما را مجبور به خوردن غذاهای خاص در ساعات مشخصی از روز می‌کند، آن برنامه در دنیای واقعی کارساز نخواهد بود و احتمالاً شما را دائماً مضطرب و بیش‌ از اندازه محتاط می‌کند. به خود اعتماد داشته باشید که در مواقعی که نیاز دارید با جریان‌های پیش‌آمده همراه شوید و همیشه می توانید آن را به صورت متعادل پیش ببرید.

 

ترجمه: فریماه محمدیانی نژاد  

منبع : webmd.com

ناسالم‌ترین خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های کربوهیدراتی​​​
5 اشتباه رایج در تهیه سالادها​​​
رایج‌ترین باورهای غذایی که واقعیت دارند!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو