6 آبان 1402 ساعت: 09:8
چای سبز، یکی از نوشیدنیهای پرمصرف در دنیاست که تقریبا همه در مورد تاثیرات آن آگاهی دارند. براساس مطالعه اخیر، نوشیدن منظم چای سبز خطر ابتلا به تحلیل شناختی را کاهش میدهد.
چای سبز، منبع غنی پلیفنولهاست که یک سوم وزن برگهای چای را تشکیل میدهد. مصرف منظم چای سبز میتواند منجر به جذب مقدار قابلتوجه این مولکولهای بیولوژیک فعال شود. نوشیدن یک فنجان چای سبز میتواند حدود 200 میلیگرم پلی فنول را تامین میکند که شامل مولکولی بهنام EGCG و عامل تاثیرات مثبت چای سبز بر سلامت بدن است.
مطالعه اخیر روی ماده ژنتیکی گیاه چای سبز نشان میدهد که محتوای عالی پلیفنول نتیجه تغییرات قابلتوجه در ژنهای گیاه بهدلیل هزاران سال تغییر ساختاری و ژنتیکی گیاه است. در ابتدا، نقش پلیفنولها محافظت از گیاه در برابر آسیبهای محیطی مانند میکروارگانیسمها، پرتوهای فرابنفش و حشرات بود اما گروهی از دانشمندان چینی با تجزیه و تحلیل ژنوم گیاه دریافتند که پلی فنولها طی تکامل گیاه بارها تغییر یافته و افزایش پیدا کردهاند و باعث میشود گیاه برای رشد در مکانهای مختلف سازگاری پیدا کند.
مقدار بالای پلیفنولها علاوه بر محافظت از گیاه برای سلامت انسان نیز اثبات شده است. این ترکیبات در بسیاری از فعالیتهای بیولوژیک موثر در پیشگیری از بیماریهای مزمن نقش دارند. یکی از تاثیرات مثبت آن است که مصرف چای سبز در پیشگیری از بسیاری از انواع سرطانها بهخصوص سرطانهای دهان، کولون و پروستات موثر است. این تاثیر مثبت ناشی از عملکرد مهم EGCG است که نقش آن در بیش از 11 هزار پژوهش علمی ثابت شده است و این مولکول در بسیاری از فرایندهای مورداستفاده سلولهای سرطانی برای رشد و حمله به اندامها تداخل ایجاد میکند.
البته تاثیر مولکول EGCG فقط به سرطان خلاصه نمیشود. پژوهشهای بسیاری حاکی از آن است که این مولکول نقش محافظتی بر نورونها دارد که میتواند در پیشگیری از بیماریهای استحالهای نورونها مانند آلزایمر و پارکینسون موثر باشد. این نتایج حاکی از مطالعهای است که روی هزار فرد 55 ساله و بالاتر در سنگاپور انجام شد. بررسی عادت های آنها در مورد چای نشان داده است افرادی که بهطور منظم چای سبز مینوشند با خطر کمتر ابتلا به تحلیل شناختی تا 50 درصد نسبت به افرادی مواجه هستند که بهندرت این نوشیدنی را مصرف میکنند. این کاهش خطر بهخصوص در مورد کسانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، بارزتر بود و تا 85 درصد نقش محافظتی داشت و نکته جالب توجه اینکه تاثیر محافظتی چای سبز در خانم ها بارزتر است.
البته در کنار تاثیر چای سبز بر محافظت از سلامت نورونها و بهبود عملکرد مغز باید به سبک زندگی سالم نیز توجه داشت. به این ترتیب، علاوه بر نوشیدن چای سبز توصیه میشود خوراکیهای حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب مانند کاکائو، زردچوبه و میوههای قرمز نیز در رژیم غذایی جای گیرند. البته انجام فعالیتهای منظم ورزشی و حفظ تناسب اندام نیز اهمیت دارد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: pressesante.com
اگر هر شب سوپ بخوریم چه اتفاقی در بدن میافتد؟
6 فوبیای غذایی عجیب که وجود دارند!چطور تازگی ماهی را تشخیص دهیم؟