3 اشتباه رایج در خواندن برچسب ارزش تغذیه‌ای
29 مهر 1402 ساعت: 09:7



یکی از راه‌های پی بردن به ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی صنعتی، خواندن برچسب تغذیه‌ای آنهاست اما اشتباهات رایجی که در خواندن این برچسب‌ها اتفاق می‌افتد، همیشه می‌توانند شما را در انتخاب محصول سالم‌تر گمراه کنند. به‌عنوان مثال، بسیاری از افراد به‌محض این‌که عبارت‌هایی مثل «ارگانیک»، «کاملا طبیعی» یا «بدون گلوتن» را روی برچسب مواد غذایی می‌بینند، گمان می‌کنند که این محصول درواقع بهترین انتخاب خوراکی برای آنهاست. اما ممکن است که همین محصول بدون گلوتن یا ارگانیک حاوی نمک، چربی، قند یا کالری زیادی باشد و در گروه مواد غذایی کاملا سالم و با ارزش تغذیه‌ای بالا جای نگیرد. 

در ادامه این مطلب، به سایر خطاهایی که ممکن است هنگام خواندن برچسب تغذیه‌ای مواد غذایی صنعتی اتفاق بیافتند، اشاره می‌کنیم که به ترتیب عبارتند از: 

 

1. نادیده گرفتن حجم هر وعده مصرفی 

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در خواندن برچسب تغذیه‌ای محصولات صنعتی، نادیده گرفتن حجم هر وعده مصرفی یا همان serving size برای محصول مورد نظر است. به‌عنوان مثال ممکن است که شما یک بطری کامل آبمیوه بنوشید و ببینید که پشت بطری ذکر شده است که انرژی هر وعده مصرفی برابر است با 130 کیلوکالری، درحالی که یک بطری آبمیوه می‌تواند حاوی 2، 3 یا 4 وعده مصرفی باشد. در چنین شرایطی، شما با نوشیدن آن بطری از آبمیوه حدود 325 کیلوکالری انرژی دریافت خواهید کرد. بنابراین، هنگام خواندن برچسب مواد غذایی حتما مراقب اعداد و ارقام برای هر وعده غذایی باشید. 

 

2. نادیده گرفتن تمامی ترکیبات موجود در محصول

از دیگر خطاهای رایج در زمینه خواندن برچسب تغذیه‌ای محصولات صنعتی، این است که بسیاری از افراد فقط چند مورد از اولین ترکیبات موجود در لیست مواد تشکیل‌دهنده محصول را می‌خوانند و به دیگر ترکیبات لیست توجهی ندارند. شاید محصول انتخاب‌شده حاوی مقادیری از فیبر یا ویتامین باشد اما ممکن است که با خواندن ادامه لیست متوجه شوید که حجم بالایی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی، چربی‌های اشباع یا بدتر از آن، چربی‌های ترانس هم در محصول مورد نظرتان وجود دارند. در چنین شرایطی، نه‌تنها محصول سالمی را انتخاب نکرده‌اید بلکه ممکن است با این انتخاب نادرست به‌مرور زمان زمینه ابتلا به اضافه‌وزن را هم فراهم کنید. 

 

3. نادیده گرفتن قند افزوده

اگر می‌خواهید که هنگام خرید محصولات خوراکی صنعتی، سالم‌ترین انتخاب‌ها را داشته باشید، بهتر است که به میزان قند افزوده موجود در محصول که با عنوان added sugar مشخص می‌شود، توجه کنید. قندهای افزوده هیچ ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند و فقط کالری اضافی به بدن می‌رسانند. مصرف محصولات صنعتی حاوی قند افزوده به‌هیچ‌وجه احساس سیری یا انرژی بیشتر به شما نمی‌دهد و فقط باعث افزایش وزن شما خواهد شد. به یاد داشته باشید که در میان انواع محصولات غذایی صنعتی شیرین، آن گروه از محصولات که فاقد قند افزوده هستند، نسبت به محصولات حاوی قند افزوده برتری دارند. به‌عنوان مثال، آبمیوه‌ها یا غلات صبحانه و لبنیات فاقد قند افزوده همیشه باید در اولویت خرید قرار بگیرند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: eatthis

اگر هر روز ماست بخوریم، چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

چرا پس از صرف غذا دچار خستگی می‌شویم؟​​​
چاقی؛ پیامد دریافت زیاد کالری و پروتئین ناکافی​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد