آیا حساسیت به لوازم آرایشی باعث پوسته‌ریزی لب‌ها می‌شود؟
27 مهر 1402 ساعت: 20:7



آیا این مشکل برای شما هم پیش آمده است که لب‌هایتان دائما خشک و پوسته‌پوسته شوند و شما هم مجبور باشید که دائما از بالم لب برای رفع این مشکل استفاده کنید؟ اگر با چنین مشکلی مواجه هستید، قبل از گیر افتادن درون این چرخه خسته‌کننده بهتر است که محصولات آرایشی خاصی که برای لب‌هایتان استفاده می‌کنید را بررسی کنید زیرا آلرژی نسبت به این محصولات می‌تواند باعث چنین مشکلی شده باشد. 

ترکیبات آلرژی‌زا در محصولات آرایشی لب‌ها 

 

دکتر کزنیا کوبتس (متخصص پوست‌ومو) می‌گوید که بعضی از رژلب‌ها و دیگر محصولات آرایشی لب‌ها حاوی ذرات فلزی مثل نیکل، ترکیبات رنگی، ترکیبات معطر و دیگر ترکیبات افزوده هستند. حتی بالم‌های مخصوص لب هم می‌توانند شامل چنین ترکیباتی باشند. 

 

وجود ترکیبات شیمیایی ضدآفتاب مانند بنزوفنون-3 (یا اکسی‌بنزون) درون بالم لب یا رژلب نیز می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک در ناحیه لب‌ها شود. پوست لب بعضی افراد حتی نسبت به لانولین و پروپولیس هم حساس است، درحالی که بعضی از محصولات مرطوب‌کننده لب‌ها از این ترکیبات برای آبرسانی به لب‌ها استفاده می‌کنند. 

 

واکنش آلرژیک نسبت به رژلب چه علائمی دارد؟ 

 

واکنش آلرژیک نسبت به رژلب می‌تواند به شکل خشکی، قرمزی و تورم در ناحیه لب‌ها نمایان شود. البته احتمال ترک‌خوردگی لب‌ها یا شکل‌گیری لکه‌های دردناک و قرمز در ناحیه لب‌ها یا گوشه دهان نیز ممکن است و حتی می‌تواند به پوست اطراف لب‌ها نیز سرایت کند. تماس مکرر با رژلب آلرژی‌زا می‌تواند مشکلاتی مثل تاول، جوش یا کهیر را هم به‌وجود بیاورد. 

 

چطور تفاوت بین خشکی لب‌ها و آلرژی به رژلب را تشخیص بدهیم؟ 

 

درحالی که این دو مشکل با همدیگر یکسان نیستند، اما خشکی لب‌ها می‌تواند به واکنش آلرژیک منتهی شود. خشکی مزمن پوست لب‌ها گاهی اوقات می‌تواند احتمال واکنش آلرژیک را افزایش دهد زیرا سد دفاعی پوست لب‌ها را ضعیف می‌کند و درنتیجه شرایط لازم برای نفوذ ترکیبات آلرژی‌زا به درون لایه‌های پوستی عمیق‌تر را فراهم می‌سازد. واکنش‌های آلرژیک معمولا در عرض چند ساعت، چند روز یا یک هفته بعد از تماس با رژلب آلرژی‌زا نمایان می‌شوند. 


چطور آلرژی به رژلب را درمان کنیم؟ 

 

اولین کاری که باید انجام بدهید، توقف استفاده از محصول آلرژی‌زا است، چه رژلب باشد و چه بالم لب مرطوب‌کننده. در این شرایط فقط باید تا چندین‌بار در روز از وازلین ساده استفاده کنید تا تحریکات پوستی را تسکین بدهید. 

 

پماد هیدروکورتیزون 1درصد نیز می‌تواند به مدت یک هفته و 2 بار در روز استفاده شود. بعضی از آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه نیز می‌توانند واکنش آلرژیک را تسکین بدهند اما بهتر است که با مشورت پزشکان از این داروها استفاده کنید. 

 

اگر هم هیچ‌کدام از راهکارهای ارائه‌شده برای شما نتیجه‌بخش نبودند، باید به متخصصان پوست‌ومو مراجعه کنید تا آنها بتوانند داروهای موضعی و تجویزی مناسب را برای شما در نظر بگیرند. این داروها غلظت و ترکیبات خاصی دارند و استفاده از آنها بدون نظر پزشک به‌هیچ‌وجه تصمیم درستی نیست. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: realsimple

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد