موارد شگفت‌آور در مورد مایکروویو شما
21 اردیبهشت 1399 ساعت: 13:2



مایکروویو علاوه بر پخت و پز و گرم کردن غذا قابلیت‌های دیگری هم دارد.
 دستگاه مایکروویو یک وسیله عالی برای گرم کردن، کباب کردن  و پخت هستند. مایکروویو در پخت‌وپز، طیف گسترده‌ای از دستورالعمل‌ها و مواد غذایی از جمله پاپ کورن، گریل مرغ، کباب، پیتزا، کلوچه و… مفید هستند، حتی غذاهای منجمد را می‌توانید دوباره گرم کنید. غذا در عرض چند دقیقه طبخ می‌شود و در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی می‌شود. بنابراین در خانه‌های مدرن جایگاهی ویژه‌ای دارد.

1- خشک کردن گیاهان

شما می‌توانید گیاهان تازه را در مایکروویو به چاشنی خشک تبدیل کنید. برگ‌ها را به‌صورت یک لایه نازک بین دو حوله کاغذی قرار دهید و هر پیمانه از آن را به مدت 1 دقیقه حرارت دهید. این شیوه بهترین روش خشک کردن سبزی‌هایی همچون جعفری، ریحان و کرفس است.
2- تفت دادن آجیل‌ها

آجیل‌ها را به‌صورت یک لایه در کف سینی مایکروویو پخش کنید، سپس روغن یا کره را(حدود نصف قاشق چایخوری در ازای هر پیمانه آجیل، مغزها یا دانه‌ها) به آن اضافه کنید و حدودا یک دقیقه با حرارت بالا در مایکروویو بگذارید. بررسی کنید تا مطمئن شوید که خوب تفت داده شده‌اند، در صورت نیاز کمی به زمان آن اضافه کنید تا اینکه کمی قهوه‌ای رنگ شود و بوی خوبی بدهد.

3- برگه سیب

سیب‌های نرم را پوست بگیرید و هسته آن را درآورید و سپس حلقه‌حلقه کنید. یک قاشق غذاخوری کره و یا هر نوع ادویه یا چاشنی که دوست دارید مانند: دارچین، رویشان بریزید. روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و به مدت 2و نیم تا 3 دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید. قبل از خوردن، کمی بگذارید سرد شود.

4-پختن سیب‌زمینی

مایکروویو‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شما سیب‌زمینی مغز پخت را حتی خیلی زودتر از پخت روی اجاق، تحویل می‌دهد.
ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و چند بار در آن چنگال بزنید. این روش بهتر از بخارپز است. یک سیب‌زمینی را به مدت 7 تا 8 دقیقه، دو تا به مدت 10 تا 12 دقیقه و چهار تا را به مدت 14 تا 18 دقیقه یا تا زمانی که نرم شود، بپزید. حواستان باشد که سیب‌زمینی‌ها را نیمه پخت در نیاورید، بگذارید کاملا مغزپخت شود.

 5- نیمرو
آیا یک صبحانه گرم در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌خواهید؟ تخم‌مرغ‌ها را در مایکروویو قرار دهید. یک تخم‌مرغ را در یک کاسه مخصوص فر که از قبل چرب کرده اید، بشکنید. یک قاشق غذاخوری شیر یا آب هم با آن مخلوط کنید و به مدت 30-45 ثانیه روی حرارت زیاد بگذارید. آن را درآورید و دوباره هم بزنید و بگذارید 2-3 دقیقه دیگر بپزد.
 
6- بخارپز کردن سبزیجات

سبزیجات تازه را در ظرف مخصوص مایکروویو بریزید. 
2 یا 3 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کرده و در ظرف را ببندید. مطمئن شوید که بخار آن خارج می‌شود. سبزیجات خود را به مدت 3 تا 7 دقیقه (بسته به نوع سبزی) یا تا زمانی که نرم شود، حرارت بدهید.
 
7- طبخ سوپ مرغ خانگی

سبزیجات خرد شده، لوبیای کنسروی، مرغ خرد شده کنسروی و مقداری آب را در یک کاسه مخصوص مایکروویو ترکیب کنید. در ظرف را ببندید. زمان طبخ متفاوت است؛ اما معمولا بین 15 تا 30 دقیقه است. حتما در طی مدت زمان پخت سوپ آن را چندین بار هم بزنید تا مطمئن شوید خوب بپزد.

8- ضدعفونی کردن اسفناج‌ها

 در مایکروویو 1 دقیقه زمان می‌برد تا باکتری‌های موجود در اسفنج‌های آشپزخانه را از بین ببرید. 
ابتدا آن را مرطوب کنید تا آتش نگیرد و همچنین مراقب باشید که پوشش فلزی نداشته باشد اما اگر اینچنین است آن را در ماشین ظرفشویی بگذارید تا ضدعفونی شود.
9- نکات مربوط به مایکروویو

قبل از گرم کردن مواد غذایی، برچسب ایمنی روی ظروف مایکروویو را بخوانید. 

از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید و هرگز ظروف فلز را گرم نکنید. مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی در حین پخت، ممکن است وارد مواد غذایی شود. حتی برای پخت و پز، یک ظرف گرد را روی ظرف چهارگوش بگذارید و در صورت امکان مواد غذایی را به قطعات مساوی برش دهید.
 
10- آیا سرطان‌زاست؟ 

اینکه مایکروویوها باعث سرطان می‌شوند، هنوز اثبات نشده است. مایکروویو با ایجاد انرژی جنبشی در مولکول‌های آب داخل مواد غدایی گرما ایجاد می‌کنند و غذا را می‌پزند. غذایی که در مایکروویو پخته می‌شود، مواد رادیواکتیو ندارد پس چون اشعه ندارد، نمی‌تواند شما را در معرض خطر سرطان قرار دهد.
مترجم: مهتا زمانی‌نیک
منبع: WebMD
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو