انگور؛ میوه پاییزی مفید برای چشم ها
22 مهر 1402 ساعت: 08:7



انگور، یکی از میوه‌‌های محبوب پاییزی است که نتایج مطالعات اخیر نشان می‌‌دهد گنجاندن آن در رژیم غذایی از خطر ابتلا به بیماری‌‌های چشم مرتبط با افزایش سن پیشگیری می‌کند. انگور منبع غنی از فیبرها، آب و پتاسیم است. 

این میوه یکی از خوراکی‌های مفید برای سلامت بدن محسوب می‌شود که عملکرد سیستم گوارش را تسهیل می‌کند و در دفع مواد زائد موثر است. علاوه بر خواص ملین و پاک‌کنندگی، انگور حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست که با پیری سلولی مقابله می‌کند. 

 

براساس مطالعه‌ اخیر که نتایج آن در نشریه Food &Function منتشر شد، مصرف انگور طی مدت 16 هفته می‌تواند مهم‌ترین نشانگرهای سلامت چشم در افراد سالمند را بهبود ببخشد. استرس اکسایشی به‌ حالتی اتلاق می‌شود که عدم‌تعادل تولید رادیکال‌های آزاد و مقدار آنتی‌اکسیدان‌های موجود و موثر در بدن اتفاق بیفتد. این وضعیت یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بروز بیماری‌های چشمی است. ترکیبات دیگری به‌نام AGES ناشی از واکنش غیرآنزیمی قندها با پروتئین‌ها نیز در بروز بیماری‌های چشم نقش دارند زیرا به اجزای عروقی شبکیه آسیب می‌رسانند و عملکرد سلولی را مختل می‌‌کنند. مصرف انگور به‌دلیل تاثیر آنتی‌اکسیدانی از بروز چنین آسیب‌هایی پیشگیری می‌کند. 

 

محققان با بررسی فواید انگور دریافته اند، افزایش قابل‌توجه غلظت نوری رنگدانه‌های ماکولا که به محافظت از ماکولای چشم در برابر نور آبی و رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند، در افرادی که به‌طور منظم انگور می‌خورند، مشاهده می شود. همچنین، مصرف انگور تاثیرهای مثبتی بر توانایی آنتی‌اکسیدانی پلاسما و مقدار کلی پلی فنول‌‌ها دارد. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:PourquoiDocteur.fr 

چرا گوشت بلدرچین را در رژیم غذایی مان بگنجانیم؟ 

چه اشتباهاتی چای را خراب می‌کنند؟​​​
5 پیشنهاد برای مصرف کدو حلوایی​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد