رئیس انجمن روانپزشکان ایران:
آمار خودکشی در ایران بین ۵ تا ۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال
20 شهریور 1402 ساعت: 10:6



رئیس انجمن روانپزشکان ایران، گفت: «متاسفانه خودکشی یک فرد تاثیر بسیار عمیقی در اطرافیان او می‌گذارد و سوگی را ایجاد می‌کند که با کلی از احساس‌های منفی از جمله احساس گناه همراه است». 

به گزارش «سلامت» به نقل از انجمن روانپزشکان ایران، وحید شریعت رئیس انجمن روانپزشکان ایران با اشاره به برگزاری سی‌ونهمین کنگره بین‌المللی روانپزشکان ایران که در روزهای ۱۸ الی ۲۱ مهرماه در سالن همایش شهید غرضی بیمارستان میلاد تهران برگزار می‌شود، اظهار داشت: «این کنگره بزرگترین رویداد روانپزشکی کشور است که تازه‌ترین یافته‌های روانپزشکی در سطح کشور و جهان مطرح می‌شود و هدف آن ارتقاء دانش روانپزشکی در کشور است». 


وی با اشاره به روز جهانی پیشگیری از خودکشی در خصوص دلایل اقدام آن در افراد، گفت: «دلایل متعددی وجود دارد که فرد احساس کند زندگی کردن برایش سخت شده و دیگر مفهومی ندارد، که در این صورت ترجیح شخص به اتمام زندگی خود است». 


شریعت افزود: «اقدام به خودکشی معمولا به یک عامل بستگی ندارد و ممکن است از عوامل اقتصادی تا مسائل فردی و شخصی یا ابتلا به بیماری‌های روانپزشکی مثل افسردگی، روان‌پریشی و اختلالات دو قطبی صورت پذیرد». 


رئیس انجمن روانپزشکان ایران، ادامه داد: «متاسفانه خودکشی یک فرد تاثیر بسیار عمیقی در اطرافیان او می‌گذارد و سوگی ایجاد می‌کند که با کلی احساس‌های منفی از جمله احساس گناه همراه است. (از این نظر که آیا آنها تاثیری در این اقدام داشته‌اند؟!). معمولاً این سوگ‌های پیچیده بسیار زمانبر خواهند بود تا برطرف شده و فرد بتواند به شرایط عادی زندگی خود بازگردد». 


وی گفت: «چون این اتفاق ناگهانی است، خانواده آمادگی مواجهه با این خبر و اتفاق را ندارد و همین مساله باعث ضربه روحی شدیدتری خواهد شد و آثار مخرب خودکشی در اطرافیان بسیار جدی است». 


شریعت به آمار خودکشی در ایران اشاره کرد و افزود: «طبق اعلام وزارت بهداشت آمار ناشی از مرگ خودکشی در ایران بین ۵ تا ۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال است، که نسبت به دیگر کشورها بالا نیست و مانند دیگر کشورهای اسلامی نسبتا پایین است. البته این آمار ممکن است به دلیل کم گزارش شدن برخی از موارد دقیق نباشد». 


وی گفت: «بیشترین عوامل و مواردی که در کیفیت سلامت روان تاثیرگذار هستند عوامل اجتماعی و اقتصادی است که خارج از دسترس متخصصین حوزه روان و حتی وزارت بهداشت است». 


شریعت بیان داشت: «شغل، وضعیت اسکان، آزادی‌های اجتماعی و رفاه اقتصادی امکاناتی است که افراد می‌توانند از آن بهره‌مند شده و به وسیله آن زندگی شادی را سپری کنند. این عوامل موارد اصلی و تعیین‌کننده سلامت روان است که برنامه‌ریزی و تغییر آنها فقط توسط سیاستگذاران کلان کشور قابل مدیریت است».
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد