19 شهریور 1402 ساعت: 15:6
ایران برای اولین بار توانست نمایندگی صدور گواهی ایزو ۱۵۱۸۹ توسط انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی در منطقه آسیا و اقیانوسیه را دریافت کند.
به گزارش «سلامت» به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، غلامرضا حمزهلو، دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی، بعد از ظهر یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۲، در نشست خبری ارائه دستاوردهای نهاد اعتباربخش آزمایشگاههای پزشکی، گفت: «هدایت ۵۰درصد آزمایشگاههای کشور در بخش خصوصی و دولتی بر عهده انجمن است».
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران افزود: «شعار انجمن از ابتدا، این بود که کیفیت را پایانی نیست و هدف ما همین بوده که کیفیت آزمایشگاهها را ارتقا بدهیم».
وی گفت: «بحث استانداردسازی را در سال ۸۳ در کنگره سوم علوم آزمایشگاهی مطرح شد و سیاستگذاریها در حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار داد».
حمزهلو ادامه داد: «در بحث اعتباربخشی، ارزیابی کیفی آزمایشگاهها در خارج از کشور موضوع مهمی است، بهطوری که از سال ۸۷ تاکنون ۴۵ دوره ارزیابی را برای ۲۰۰۰ آزمایشگاههای تحت نظارت انجمن برگزار کردهایم».
وی افزود: «انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در همکاری با نهادهای بینالمللی، از جایگاه بالایی برخوردار است و در حال حاضر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی عضو انجمن بینالمللی APAC است».
وی افزود: «در فرایند اعتباربخشی، تمامی جزئیات آزمایشگاهها مورد ارزیابی قرار میگیرد. زیرا، آزمایشگاه یک مجموعه پیچیده است».
حمزهلو به گواهی ایزو ۱۵۱۸۹ که توسط نهاد بینالمللی صادر شده است، اشاره کرد و گفت: «کسب این گواهی برای آزمایشگاهها بسیار حائز اهمیت است و در حال حاضر کسب این گواهینامه برای آزمایشگاههای تشخیص طبی در کشور، داوطلبانه است».
وی افزود: «با گواهی اعتباربخشی، نتایج آزمایشها قابل اعتمادتر خواهد بود و در سیاستگذاریهای سلامت میتواند اثربخش باشد و اگر آزمایشگاهها مورد اعتباربخشی قرار بگیرند، به ارتقای نظام سلامت کمک خواهد شد».
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی، گفت: «دستاوردهای انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی بسیار مهم بوده و جزو ۵ انجمن برتر گروه پزشکی در کشور هستیم».
وی افزود: «ما نیاز داریم از ظرفیت ایجاد شده در راستای ارتقای حوزه سلامت مورد حمایت قرار بگیریم. زیرا، انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با دستاوردی که به دست آورده است، حتی میتواند آزمایشگاههای پزشکی سایر کشورها در صدور گواهی ایزو ۱۵۱۸۹ را مورد ارزیابی قرار دهد».
حمزهلو از وجود ۵۸۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور خبر داد و گفت: «۳۰۰۰ آزمایشگاه در بخش خصوصی و مابقی در بخش دولتی فعال هستند».
ارائه مناسب مراقبتهای بهداشتی، یکی از دغدغههای مردم است
در ادامه، علی شیرین عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی اظهار داشت: «ارائه مناسب مراقبتهای بهداشتی، یکی از دغدغههای مردم است».
وی افزود: «مردم نیاز دارند که مراقبتهای بهداشتی، به درستی به آنها ارائه بشود و ابزار دقیق این کار، نهاد اعتباربخش است».
علی شیرین ادامه داد: «تایید صلاحیت و اعتباربخشی آزمایشگاهها باعث اطمینان به جامعه و مردم میشود و میتوانند با خیال راحت از خدمات این آزمایشگاهها استفاده کنند».
وی افزود: «کار نهاد اعتباربخش، ارزیابی کیفی آزمایشگاهها است و نتیجه آزمایشگاه مورد تایید نهاد اعتباربخش همتراز نتیجه جهانی است».
شیرین با بیان این نکته که نتیجه کار نهاد اعتباربخش، حاصل ۵ سال کار و تلاش بوده است، افزود: «یکبار آزمایش در تمام جهان قابل قبول است، یک شعار نیست؛ بلکه اعتبار جهانی کسب میکنیم و یک تحول در آزمایشگاههای پزشکی ایجاد میشود».
وی افزود: «پیش درآمد اعتباربخشی، مجوز آزمایشگاه است که یک ارزیابی نظاممند است».
در ادامه، حسن بیات مدیر نهاد اعتباربخش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: «اعتباربخش، یک نوع اعتماد را فراهم میکند».
وی افزود: «مدت اعتبار گواهی ایزو ۱۵۱۸۹، یک ساله است که پس از بررسی و نظارتهای نامحسوس، تمدید میشود».
کیفیت آزمایشگاههای تشخیص طبی در کشور، از رتبه بالایی برخوردار است
فریبا شایگان مسئول روابط عمومی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی نیز گفت: «کیفیت آزمایشگاههای تشخیص طبی در کشور، از رتبه بالایی برخوردار است؛ اما دریافت گواهی بینالمللی میتواند به اعتبار آزمایشگاههای پزشکی کشور بیافزاید».
وی افزود: «منطقه آسیا پاسفیک شامل کشورهایی میشود که هر کدام در حوزه پزشکی، مدعی هستند و حالا کشور ما در کنار این کشورها قرار گرفته است».
گفتنی است نهاد بینالمللی APAC دارای ۸۲ عضو از ۵۰ کشور جهان است و اعضای اصلی آن ۵۸ عضو بود که با اضافه شدن نام ایران، به ۵۹ عضو اصلی رسید.