مهم‌ترین راهکارهای مراقبت از پوست بعد از پیرسینگ
8 شهریور 1402 ساعت: 12:6



فرقی نمی‌کند که گوشتان را برای دومین یا سومین بار سوراخ کرده باشید تا بتوانید از زیورآلات استفاده کنید یا این‌که پیرسینگ را در قسمت‌های دیگری از بدنتان انجام داده باشید، زیرا در هر صورت باید به مراقبت از پوست ناحیه سوراخ‌شده یا پیرسینگ‌شده بدن توجه کنید تا احیانا دچار عفونت یا زخم‌های پوستی نشوید. 

پیرسینگ درواقع نوعی زخم باز روی پوست به‌وجود می‌آورد که قطعا به مراقبت نیاز دارد، درحالی که مراقبت‌های لازم برای آن هم چندان پیچیده نیستند. بنابراین اگر می‌خواهید پیرسینگ انجام بدهید، حتما نکات مراقبتی زیر را جدی بگیرید.

 

1. پوست ناحیه پیرسینگ شده را مرتبا تمیز کنید

 

اگرچه ضرورت این کار بسیار واضح است، اما بعضی افراد چنین کاری را جدی نمی‌گیرند. بنابراین ابتدا دست‌هایتان را به‌خوبی بشویید، بعد ناحیه پیرسینگ‌شده پوست را با کمک آب و یک شوینده ملایم (بدون ترکیبات معطر) بشویید. این کار باید تا چند بار در روز تکرار شود. تمیز کردن ناحیه پیرسینگ‌شده بعد از تعریق زیاد یا تماس با محصولات آرایشی هم ضرورت دارد. 

 

تعویض هفتگی ملحفه‌ها و روبالشی‌ها نیز باید جدی گرفته شود. تا زمانی که پوست ناحیه پیرسینگ‌شده بدن کاملا بهبود نیافته است، تمیز کردن منظم آن باید طبق برنامه انجام شود. کمک گرفتن از پمادهای برپایه پترولیوم (مثل وازلین) هم یک‌بار در روز توصیه می‌شود زیرا رطوبت پوست پیرسینگ‌شده را حفظ می‌کند و سرعت بهبودی آن را افزایش می‌دهد. 

 

2. محل قرارگیری زیورآلات را تا بهبودی پوست دستکاری نکنید 

 

تا زمانی که پوست ناحیه پیرسینگ‌شده بدن کاملا بهبود نیافته است، زیورآلات را دستکاری نکنید یا آنها را دائما باز و بسته نکنید. اگر زیورآلات را قبل از التیام پوست از بدن جدا کنید، ناحیه پیرسینگ‌شده خیلی زود بسته می‌شود و در ادامه نمی‌توانید دوباره به‌راحتی زیورآلات را به ناحیه مورد نظر بازگردانید. 

 

روند بهبودی ناحیه پیرسینگ‌شده زمانی به اتمام می‌رسد که دیگر هیچ نوع ترشحی از آن خارج نشود، لبه‌های آن نرم و لطیف شده باشند و رنگ پوست هم دیگر قرمز، ملتهب یا متفاوت از دیگر قسمت‌های بدن نباشد. ضمن این‌که زیورآلات مورد نظر باید به‌آرامی درون ناحیه پیرسینگ‌شده حرکت کند و هنگام تکان خوردن به هیچ بافتی گیر نکند. 

 

3. سرعت بهبودیابی قسمت‌های مختلف پوست با همدیگر یکسان نیست

 

توجه داشته باشید که سرعت بهبودیابی ناحیه پیرسینگ‌شده در درجه اول به ناحیه انتخاب‌شده برای انجام پیرسینگ بستگی دارد. پیرسینگ لاله گوش معمولا برای بهبودی به 6 هفته زمان نیاز دارد، درحالی که پیرسینگ ناحیه غضروفی گوش بعد از 6 تا 12 ماه بهبود می‌یابد. 

 

4. از وارد کردن فشار بیش‌ازحد به پیرسینگ خودداری کنید

 

در کنار تلاش برای حفظ تمیزی پیرسینگ باید از وارد کردن فشار بیش‌ازحد (عمدی یا اتفاقی) به ناحیه پیرسینگ‌شده جلوگیری کنید. برای مثال نباید طوری بخوابید که لاله یا غضروف گوش شما تحت فشار قرار بگیرد. اگر قسمت‌های دیگر بدن را پیرسینگ کرده‌اید، باید از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید زیرا این لباس‌ها به‌راحتی به زیورآلات گیر می‌کنند و باعث تحریکات پوستی شدیدی می‌شوند. 

 

5. در صورت مشاهده نشانه‌های غیرعادی حتما به پزشک مراجعه کنید

 

متخصصان پوست‌ومو می‌گویند که ادامه دار شدن نشانه‌هایی مثل قرمزی، گرم شدن ناحیه پیرسینگ، حساسیت شدید یا خروج ترشحات از آن به این معنا هستند که احتمالا به عفونت پوستی مبتلا شده‌اید و باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. احساس خارش یا شکل‌گیری برآمدگی در ناحیه پیرسینگ‌شده هم  یعنی احتمالا به زیورآلات خاصی حساسیت دارید و باید سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: realsimple

 

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو