1 شهریور 1402 ساعت: 13:6
اگر فرزند خردسال شما هم با مشکل شبادراری مواجه شده است، در درجه اول نباید نگرانی بیشازحدی نسبت به این مشکل داشته باشید و بهعلاوه باید بدانید که برطرف شدن این مشکل برای بسیاری از کودکان به گذر زمان نیاز دارد. با اینحال، نکات راهنمای مهمی هم در این زمینه وجود دارند که در فرایند درمان شبادراری میتوانند هم به والدین و هم به کودکان کمک کنند.

1. کودکان را سرزنش و تحقیر نکنید
اگر بهخاطر این موضوع عصبانی شدهاید که باید رختخواب فرزندتان را پس از شبادراری تمیز کنید، این حس بههیچوجه نباید مستقیما به فرزندتان انتقال پیدا کند. خود کودکان نسبت به مشکل شبادراری احساس بدی دارند و این کار را از قصد انجام نمیدهند. بنابراین کودکان را بهخاطر شبادراری سرزنش یا تحقیر نکنید.
2. به کودکان در مسیر درک این مشکل کمک کنید
والدین باید برای کودکان توضیح بدهند که مشکل شبادراری تقصیر آنها نیست و این مشکل هم فقط به آنها محدود نمیشود بلکه برای بسیاری از بچهها اتفاق میافتد. حتی گاهی اوقات بهتر است به بچهها بگویید که همه بزرگسالان (ازجمله خود والدین او) در دوران کودکی با همین مشکل مواجه بودهاند. اگر چند فرزند در خانه دارید، قطعا باید به دیگر فرزندان خودتان توضیح بدهید که بههیچوجه در موضوع شبادراری خواهر یا برادر کوچکترشان دخالت نکنند.
3. با پزشکان مشورت کنید
متخصصان اطفال میتوانند مشکلات زمینهای مرتبط با شبادراری را بررسی کنند و راهکارهای خوبی برای برطرفسازی این مشکل به شما ارائه بدهند. اگر کودکان بدانند که مشکل شبادراری درواقع به کمک پزشک نیاز دارد، کمتر احساس خجالتزدگی و ناراحتی خواهند داشت. توضیحات دوستانه و ساده پزشکان درباره شبادراری برای کودکان هم باعث میشود که کودکان راحتتر با عادی بودن این مشکل کنار بیایند.
4. از کودکان بخواهید که بیشتر به دستشویی بروند
فرزند شما باید بداند که شبها قبل از رفتن به رختخواب و همزمان با انجام کارهای قبل از خواب باید به دستشویی برود. حتی بهتر است که این کار در 1-2 ساعت قبل از خواب تا چندبار تکرار شود. همین ترفند ساده به تخلیه مثانه کودکان کمک میکند و احتمال شبادراری را کاهش میدهد.
اگر فکر میکنید که مشکل شبادراری بچهها به تاریک بودن فضای راهروها و ترس از رفتن به دستشویی ارتباط دارد، حتما فضای راهروها و اتاق بچهها را طوری تنظیم کنید که آنها در ساعات نیمهشب بتوانند خودشان به دستشویی بروند.
5. برنامه استفاده از نوشیدنیها را در رژیم غذایی کودکان تغییر بدهید
بعضی از کودکانی که با مشکل شبادراری مواجه هستند، بهخاطر نگرانی از مشکل شبادراری در طول روز از مصرف نوشیدنیها خودداری میکنند اما از ساعات عصر تا شب دیگر نمیتوانند جلوی تشنگی خود را بگیرند، درحالی که همین اتفاق باعث افزایش استفاده از آب و مایعات در ساعات نزدیک به خواب شبانه میشود. بنابراین حتما مطمئن شوید که حجم اصلی نوشیدنیها در برنامه غذایی روزانه فرزندتان قرار میگیرد. کودکانی که با مشکل شبادراری مواجه هستند، همراه با شام نیز نباید بیشازحد مایعات بنوشند.
6. کافئین را از برنامه غذایی کودکان حذف کنید
نوشیدنیهای کافئیندار اساسا برای کودکان مناسب نیستند. بنابراین کودکانی که با مشکل شبادراری مواجه هستند، بههیچوجه نباید از انواع نوشابههای کافئیندار یا آیستی و... استفاده کنند، درحالی که قهوه نیز بههیچوجه نباید در رژیم غذایی آنان جای داشته باشد. خود نوشیدنیهای گازدار هم مشکل شبادراری را تشدید میکنند. پس این نوشیدنیها نیز باید از رژیم غذایی کودکان حذف شوند.
منبع: webmd