کودکان چه زمانی می‌توانند روی صندلی جلویی خودرو بنشینند؟
6 مرداد 1402 ساعت: 12:5



همزمان با رشد بدنی و افزایش سن بچه‌ها، بیشتر والدین با این سوال مواجه می‌شوند که آیا نشستن فرزندشان روی صندلی جلویی خودرو ایرادی ندارد؟ همین ابتدا باید تاکید کنیم که به نظر متخصصان، بچه‌ها زمانی اجازه دارند روی صندلی جلویی خودرو بنشینند که به سن 13 سالگی رسیده باشند. 

سیستم اسکلتی‌ـ‌عضلانی کودکان در سال‌های اولیه زندگیشان درحال تکامل است و به همین دلیل هم شدیدا در برابر آسیب‌ها و جراحات ناشی از تصادف آسیب‌پذیر هستند. در ادامه با جزئیات بیشتر و دقیق‌تری درباره این موضوع آشنا خواهیم شد. 

 

بچه‌ها از چه سنی می‌توانند روی صندلی جلویی خودرو بنشینند؟


همان‌طور که گفته شد، بچه‌ها باید تا رسیدن به سن 13 سالگی برای نشستن روی صندلی جلویی خودرو صبر کنند. توصیه آکادمی اطفال آمریکا (AAP) هم این است که همه بچه‌ها تا پایان 12 سالگی حتما روی صندلی پشتی خودروها بنشینند. 


در ضمن بچه‌های خردسال تا سن 5 سالگی برای نشستن صحیح و ایمن در صندلی عقبی خودرو حتما باید صندلی‌های مخصوص کودکان داشته باشند. استفاده از این صندلی‌های کمکی باید تا زمانی ادامه یابد که قد بچه‌ها رشد کند و کمربند ایمنی خودرو به‌درستی از روی شانه‌ها و قفسه سینه آنها رد شود. کودکان معمولا در فاصله سنی 8 تا 12 سالگی به این مرحله می‌رسند. 

 

وزن کودکان برای نشستن در صندلی جلویی خودرو باید چقدر باشد؟ 

 

موضوع نشستن کودکان در صندلی جلویی خودرو به وزن آنها بستگی ندارد، بلکه عامل تعیین‌کننده اصلی همچنان همان سن کودکان است. حتی اگر وزن بعضی از کودکان ظاهرا زیاد باشد، استخوان‌های همه کودکان همچنان درحال تکامل و نرم‌تر و شکننده‌تر از استخوان‌های بزرگسالان هستند. علاوه بر این، بدن بچه‌ها تا قبل از 13 سالگی به‌درستی روی صندلی خودرو قرار نمی‌گیرد و کمربند ایمنی هم کاملا با ابعاد بدنی آنها سازگاری ندارد. به همین دلیل هم اگر بچه‌های کوچک‌تر از 13 سال روی صندلی جلویی خودرو بنشینند و تصادف رانندگی خاصی اتفاق بیافتد، احتمال آسیب‌دیدگی شدید کودکان بسیار زیاد خواهد بود. 

 

خطرات انتقال زودهنگام کودکان به صندلی جلویی خودرو 


یکی از عواملی که صندلی جلویی خودرو را به فضایی نامناسب و ناایمن برای بچه‌های زیر 13 سال تبدیل می‌کند، کیسه هوای (air bag) خودرو است. این کیسه‌های محافظتی برای بزرگسالان طراحی شده‌اند و با سرعتی حدود 320 کیلومتر در ساعت باز می‌شوند. با توجه به این‌که قد کودکان کمتر از بزرگسالان است، این کیسه هوا شدیدا با ناحیه سر کودکان برخورد خواهد کرد. این برخورد شدید و خطرناک هم می‌تواند آسیب‌های شدید در ناحیه سر و گردن یا حتی مرگ را به دنبال داشته باشد. 

 

علاوه بر اینها، قرارگیری کودکان زیر سن 13 سال در صندلی جلویی خودرو، آنها را به نقاط حساس‌تر تصادفات رانندگی نزدیک می‌کند، درحالی که صندلی‌های عقبی خودرو مستقیما بخشی از فشار تصادفات رانندگی را می‌گیرند و آسیب‌های اسکلتی را به حداقل می‌رسانند. 

 

ترجمه: یوسف صالحی 

منبع: parents

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد