والدین چگونه می‌توانند از سلامت روان نوجوانان حمایت کنند؟
19 مرداد 1402 ساعت: 23:5



سلامت روان اهمیت بسیار ویژه‌ای در زندگی نوجوانان دارد، اما معمولا برخلاف توجه به سلامت جسمانی، بیشتر والدین و خود نوجوانان به سلامت روان کم‌توجهی می‌کنند. به همین دلیل هم یکی از اولویت‌های والدین باید آموزش اهمیت سلامت روان به نوجوانان و تلاش‌های مثبت در جهت حمایت از سلامت روان آنها باشد. اما والدین با چه راهکارهایی واقعا می‌توانند از سلامت روان فرزندان نوجوانشان حمایت کنند؟ 

بهترین راه‌ها برای حمایت از سلامت روان نوجوانان

 

جدی گرفتن سلامت روان نوجوانان با آگاهی داشتن والدین نسبت به نشانه‌ها و علائم مشکلات سلامت روان شروع می‌شود، درحالی که حفظ رابطه بینافردی باکیفیت با نوجوانان و کمک گرفتن از راهنمایی‌های متخصصان هم اهمیت ویژه‌ای در این زمینه دارد. تشویق کردن نوجوانان به انتخاب سبک زندگی سالم، پیگیری منظم برنامه‌های ورزشی و تغذیه سالم و باکیفیت نیز مهم است. با این‌حال، نکات زیر حتما می‌توانند پدرها و مادرها را بهتر در این زمینه راهنمایی کنند. 

 

وضعیت فرزندان نوجوان را به‌طور منظم بررسی کنید 


هدف والدین از بررسی کردن وضعیت فرزندان نوجوان باید حفظ یک رابطه باکیفیت، حمایتی و سالم باشد، درحالی که والدین باید برای درک بهتر جهان نوجوانان و تقویت رابطه بینافردی با آنان هم تلاش کنند. اما این بررسی کردن باید در چه فضایی انجام شود و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

  • فضای خانه باید امن و دور از قضاوت‌های سریع باشد تا نوجوانان بتوانند آزادانه و بدون ترس از عیب‌جویی یا طرد شدن درباره تجربیات خودشان صحبت کنند. 

  • والدین باید نحوه درست گوش کردن به صحبت‌های نوجوانان را بیاموزند و به آنها برای صحبت کردن فرصت بدهند. گوش کردن درست با این ویژگی‌های همراه است: حفظ تماس چشمی، خودداری از قطع کردن حرف طرف مقابل، خودداری از نادیده گرفتن نگرانی‌های طرف مقابل، اختصاص توجه کافی به طرف مقابل و نشان دادن علاقه‌مندی واقعی به حرف‌های طرف مقابل. 

  • سوالات والدین از نوجوانان باید سوالات باز، آزادانه و غیرکلیشه‌ای باشند. درواقع به‌جای گفتن این‌که "روزت چطور بود؟"، می‌توانید یک جمله دقیق‌تر را به‌کار ببرید: "بهترین بخش روزی که گذراندی، چه بود؟". والدین باید احساسات نوجوان را باور کنند و برای آنها ارزش قائل باشند، حتی اگر این احساسات را درک نکنند یا با بعضی از آنها موافق نباشند. 

  • تجربیات دوران نوجوانی خودتان را برای فرزند نوجوانتان بازگو کنید. این کار نه‌تنها به فرزندتان نشان می‌دهد که شما می‌خواهید در مورد موضوعات حساس‌تر با او صحبت کنید، بلکه این پیام را به نوجوانان می‌رساند که آنها در این جهان تنها نیستند. 

  • والدین باید به حریم خصوصی نوجوانان احترام بگذارند. بنابراین عجیب نیست که نوجوانان نخواهند بعضی از افکار، تجربیات یا احساسات خودشان را برای والدین بازگو کنند. ساختن اعتماد بین والدین و نوجوانان براساس احترام گذاشتن به مرزهای حریم خصوصی انجام می‌گیرد. 

  • با حمایت از فرزندان نوجوان در مواقع دشوار و سخت، به آنها در پیدا کردن راه‌حل‌های مفید و مثبت کمک کنید تا آنها بتوانند در مواقع ضروری از راهنمایی‌های شما استفاده کنند. 

نشانه‌هایی که می‌گویند نوجوانان به حمایت بیشتر نیاز دارند


درحالی که همه نوجوانان با همدیگر یکسان نیستند و نشانه‌های پریشانی عاطفی در میان همه آنها یکسان نیست، اما مطالعات نشان داده‌ند که والدین باید به غرایز خودشان اعتماد کنند. بنابراین اگر چندین مورد از نشانه‌های زیر را در فرزند نوجوان خودتان مشاهده کردید، حتما برای بررسی موضوع به متخصصان سلامت روان مراجعه کنید:

  • احساس غم همیشگی یا ناامیدی بیش‌ازحد و مداوم 
  • اضطراب یا نگرانی شدید و مداوم 
  • انزوای اجتماعی و دوری از همه دوستان و همه اعضای خانواده 
  • نوسانات خلقی شدید و منظم 
  • تغییرات بسیار واضح در الگوهای غذا خوردن و خواب 
  • رفتارهایی با محوریت آسیب‌رسانی به خود یا بیان افکار و احساسات درباره خودکشی 
  • مصرف مواد مخدر 
  • بی‌توجهی شدید به بهداشت شخصی یا خودمراقبتی 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: parents

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد