4 راهکار برای مدیریت افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا
21 مرداد 1402 ساعت: 12:5



آیا شما هم جزو آن گروه از افرادی هستید که معمولا بعد از غذا خوردن با احساس بی‌حالی یا بدخلقی مواجه می‌شوند؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است باید بدانید که این حالت‌ها درواقع علائم اصلی افزایش قند خون بعد از غذا خوردن است. 

افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا خوردن، یکی از اتفاقات رایج در میان بسیاری از افراد محسوب می‌شود و در درجه اول ربطی به این موضوع ندارد که شما دیابت داشته باشید یا نه. با این‌حال، متخصصان بر این باورند که تکرار این موضوع به معنای این است که شاید شما در معرض ابتلا به دیابت قرار گرفته باشید. حالا اگر شما هم جزو آن گروه از افرادی هستید که دچار افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا می‌شوید باید این موارد تغذیه‌ای را رعایت کنید. 

 

1. رژیم غذایی سرشار از فیبر داشته باشید

فیبر نوعی ماده مغذی است که در بدن تجزیه نمی‌شود و مقدار بسیار کمی هم قند تولید می‌کند. از این‌رو مصرف آن، تاثیری بر سطح گلوکز خون ندارد. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف غذاهای سرشار از فیبر به کنترل و تنظیم قند خون در طول روز کمک می‌کند و باعث می‌شود تا شما احساس سیری طولانی‌تری داشته باشید. در چنین شرایطی، جلوی پُرخوری، دریافت کالری مازاد و قند اضافی گرفته می‌شود. فیبر غذایی در حجم بالایی در میوه‌ها و سبزی‌های تازه، حبوبات و غلات سبوس‌دار وجود دارد. افرادی که دچار افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا می‌شوند باید حداقل یک پیشدستی پُر از سبزی‌های تازه یا بخارپز را در کنار وعده‌های غذایی اصلی شان مصرف کنند. 

 

2. بعد از غذا به‌آرامی راه بروید 

مطالعات ثابت کرده‌اند که دراز کشیدن یا نشستن بعد از غذا خوردن باعث افزایش سریع سطح قند خون می‌شود زیرا در چنین شرایطی عضلات بدن قادر به انتقال گلوکز اضافی به جریان خون نیستند. از این‌رو، متخصصان به افرادی که دچار افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا می‌شوند، توصیه می‌کنند که به‌منظور افزایش حساسیت به انسولین در بدن و تنظیم قند خون بعد از غذا خوردن، حدود 10 تا 15 دقیقه به‌آرامی راه بروند. 

 

3. حجم غذای تان را کنترل کنید

تقریبا بیشتر کسانی که بعد از غذا دچار افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند، افرادی هستند که حجم بالایی از غذا (مخصوصا مواد غذایی چرب و سرشار از کربوهیدرات) را در یک وعده غذایی مصرف می‌کنند. پُرخوری و دریافت کالری اضافی در یک وعده غذایی، تعادل قند خون را در بدن مختل می‌کند. از این‌رو، به چنین افرادی توصیه می‌شود که تعداد وعده‌های غذایی خود را در طول روز افزایش دهند و حجم غذا در هر وعده را کمتر کنند. 

 

4. غذاهای با شاخص گلایسمی پایین را انتخاب کنید

یکی دیگر از توصیه‌های تغذیه‌ای به افرادی که بعد از غذا خوردن با افزایش ناگهانی قند خون مواجه می‌شوند، این است که بیشتر غذاهایی با شاخص گلایسمی پایین را انتخاب کنند. هرچقدر که شاخص گلایسمی یک غذا پایین‌تر باشد، افزایش قند خون با سرعت پایین‌تری در بدن اتفاق می‌افتد. در میان مواد غذایی مختلف هم انواع غلات آرد سفید مانند نان‌های سفید، برنج سفید و پاستای آرد سفید، بالاترین میزان از شاخص گلایسمی را دارند و به همین دلیل هم باید بااحتیاط بیشتری مصرف شوند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: healthshots

سیب سبز بخورید تا دیابت تان کنترل شود! 

بهترین میوه‌ها برای تامین آب بدن در روزهای خیلی گرم​​​
اشتباهات رایج زمینه‌ساز کاهش متابولیسم​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد