بهترین ترکیبات غذایی برای کاهش التهاب؛ از کوئرستین تا کندر
21 مرداد 1402 ساعت: 12:5



تلاش برای کاهش التهاب در بدن، یکی از مهم‌ترین توصیه‌های پزشکی برای ارتقای سلامت عمومی و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف است. برخلاف التهاب شدید که به‌خاطر واکنش فوری بدن نسبت به جراحت‌ها، عفونت‌ها یا آسیب‌دیدگی‌های اساسی در بافت‌های بدن اتفاق می‌افتد، التهاب مزمن درجه‌ پایین می‌تواند به عوامل مختلفی (ازجمله سبک زندگی) ربط داشته باشد. 

اگر می‌خواهید از بروز التهاب مزمن در بدن­تان جلوگیری کنید باید از وجود بعضی ترکیبات غذایی در رژیم غذایی تان مطمئن شوید یا درباره مصرف مکمل این ترکیبات با متخصصان تغذیه مشورت کنید. این ترکیبات عبارتند از:

 

1. کوئرستین 

کوئرستین یکی از مهم‌ترین ترکیبات برای کاهش التهاب در بدن است مخصوصا برای کسانی که درگیر التهابات مرتبط با آلرژی‌ها و آسم هستند. کوئرستین در مواد غذایی مثل پیاز و سیب یافت می‌شود درحالی که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد و تعدیل‌کننده سیستم ایمنی بدن نیز هست. مطالعات نشان داده‌اند که کوئرستین مانع از شکل‌گیری هیستامین می‌شود و درنتیجه به کنترل علائم آلرژی کمک می‌کند. 

 

2. رزوراترول

رزوراترول یکی از ترکیبات مهم در انگورهای قرمز و تیره یا توت‌های تیره است که خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد و از سلامت قلبی‌ـ‌عروقی هم محافظت می‌کند. اضافه شدن رزوراترول به رژیم غذایی برای متابولیزه کردن استروژن هم مفید است و انقباض‌های ناحیه رحم را کنترل می‌کند. بنابراین، خانم‌هایی که با گرفتگی‌های عضلانی در دوران قاعدگی مواجه می‌شوند یا مبتلا به اندومتریوز و فیبرویید هستند، می‌توانند با پزشکان و متخصصان تغذیه درباره مصرف مکمل رزوراترول مشورت کنند. 

 

3. کندر

کندر یکی از بهترین ترکیبات برای افرادی است که التهاب بدنی آنها از بیماری‌های التهابی روده نشات می‌گیرد اما همه افراد مبتلا به التهاب مزمن نیز می‌توانند از مزیت‌های کندر بهره‌مند شوند. مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات نهفته در کندر دارای خاصیت ضدالتهابی هستند و افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده،‌ آسم و آرتریت روماتوئید می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

4. ویتامین D

ویتامین D یکی از ترکیبات موثر برای تقویت سلامت استخوان‌هاست. اما همین ماده مهم می‌تواند در مبارزه با التهاب مزمن درجه‌پایین هم نقش مهمی داشته باشد. از دیگر عملکردهای مهم ویتامین D در بدن می‌توان به تنظیم التهاب و عملکردهای سیستم ایمنی اشاره کرد. محققان می‌گویند که ویتامین D می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند و مانع از بروز بیماری‌های خودایمن شود. 

 

5. اسیدهای چرب امگا-3

اسیدهای چرب امگا-3 با کاهش التهاب و خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی مرتبط هستند. بهترین راه برای دریافت امگا-3 درواقع مصرف ماهی‌های چرب (با روش‌های طبخ غیر از سرخ کردن) است اما برای مصرف مکمل امگا-3 نیز می‌توانید با متخصصان تغذیه مشورت کنید. امگا-3 به دو نوع DHA و EPA تقسیم می‌شود و هر دوی آنها در ماهی‌های آب سرد وجود دارند. بنابراین، اگر می‌خواهید از مکمل‌های امگا-3 استفاده کنید، مطمئن شوید که هر دو نوع DHA و EPA در آن وجود دارند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: eatthis

4 پیشنهاد برای پیشگیری از گرسنگی‌های شبانه در تابستان 

آیا هوس‌های غذایی، نشانه کمبودهای تغذیه‌ای در بدن هستند؟​​​
هویج و کاهش وزن​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد