5 خوراکی که بهتر است در دوران کرونا نخورید!
18 اردیبهشت 1399 ساعت: 22:2



این روزها که تب کروناویروس در تمام دنیا همچنان داغ شده است، خیلی از ما توصیه‌های تغذیه‌ای مختلفی را برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها می‌شنویم. اما شاید کمتر کسی حواسش به خوراکی هایی باشد که نباید در دوران شیوع کرونا ویروس خورده شوند.

این خوراکی ها، آنهایی هستند که با افزایش التهاب، فشار خون، چربی خون و ایجاد نوسانات ناگهانی در قند خون، باعث تضعیف قدرت سیستم دفاعی بدن می‌شوند و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی یا ویروسی مانند کووید-19 را افزایش می‌دهند. آنها عبارتند از:

 

1. نوشابه‌های رژیمی 


متاسفانه گروهی از افراد گمان می‌کنند که نوشابه‌های رژیمی به‌دلیل این‌که حاوی شکر نیستند، پس گزینه غذایی مطلوبی محسوب می‌شوند. این در حالی است که چنین نوشیدنی‌هایی حاوی حجم بالایی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند و رنگ و اسانس‌های افزودنی هم در آنها وجود دارد. بنابراین مصرف چنین محصولاتی، علاوه بر این‌که می‌تواند باعث ایجاد برخی مشکلات گوارشی و نوسانات ناگهانی قند خون شود، می‌تواند از طریق افزایش التهاب در بدن سیستم ایمنی را هم ضعیف کند. 

 

2. غلات تصفیه شده 


این غلات نظیر برنج سفید، ماکارونی تهیه‌شده از آرد سفید یا نان‌های فاقد سبوس، همگی در گروه کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده قرار می‌گیرند و کمترین ماده مغذی را به بدن می‌رسانند. مصرف مداوم این محصولات می‌تواند خطر افزایش تدریجی قند خون، ابتلا به دیابت، ایجاد اشتهای کاذب، ‌نوسانات خلق‌وخویی و انرژی در بدن را به‌دنبال داشته باشد. ضمن این‌که میزان فیبر موجود در غلات آرد سفید بسیار ناچیز است و تمامی این موارد در کنار همدیگر زنگ خطری برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی هستند. 

 

3. فرآورده‌های گوشتی 


انواع فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، ژامبون، همبرگر، ناگت و... حاوی مقادیر قابل توجهی از سدیم، نگهدارنده‌ها، چربی‌های اشباع و افزودنی‌های مختلف هستند. تمام این ترکیبات می‌توانند شدیدا باعث افزایش التهاب و رادیکال‌های آزاد در بدن شوند و عملکرد سیستم ایمنی را ضعیف کنند. از این‌رو، توصیه می‌شود که در این ایام به‌شدت از مصرف فرآورده‌های گوشتی خودداری کنید. 


اگر خودتان یا فرزندان‌تان به‌شدت هوس کردید که از فرآورده‌های گوشتی استفاده کنید، می‌توانید مقداری گوشت مرغ یا گوشت قرمز را همراه با چند حبه سیر تازه، زرده تخم‌مرغ، فلفل سیاه، ‌پودر کاری، نمک و نشاسته ذرت یا آرد سفید، چند مرتبه چرخ کنید. سپس ترکیب حاصل‌شده را داخل یک لیوان که از قبل داخلش را سلفون کشیده‌اید، کاملا فشرده کنید و روی لیوان را هم با سلفون بپوشانید. بعد آن را به‌مدت یکی‌دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت منسجمی پیدا کند. درنهایت سلفون را از لیوان خارج کنید یا با همان لیوان دور آن را کاملا با فویل آلومینیومی بپوشانید و به‌مدت یک‌ساعت در آب جوش قرار دهید تا کاملا بپزد. بعد از پخت کامل، محصول نهایی را از فویل، سلفون و لیوان خارج کنید و به‌مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، شما یک فرآورده گوشتی سالم و خانگی در اختیار خواهید داشت. 

 

4. آبمیوه‌های صنعتی 


انواع آب‌میوه‌های صنعتی حجم بالایی از قند و در مواردی هم رنگ‌ها و اسانس‌های مصنوعی را در خود جای داده‌اند که همگی می‌توانند باعث تضعیف عملکرد سیستم دفاعی بدن شوند. بنابراین در این دوران باید از مصرف آنها نیز خودداری کرد. 

 

5. شیرینی‌ها 


شیرینی‌ها و کیک‌های مختلف به‌دلیل داشتن آردهای تصفیه‌شده، قند و چربی فراوان جزو بدترین خوراکی‌ها در ایام قرنطینه و شیوع کروناویروس محسوب می‌شوند. ترکیبات موجود در این مواد خوراکی شدیدا التهاب بدن را بالا می‌برند و مصرف مداوم آنها خطر بروز اضافه‌وزن را فراهم می‌کند که در هر دو صورت، تضعیف سیستم ایمنی بدن قطعی خواهد بود. بنابراین، توصیه می‌شود که در این ایام به‌جای خرید و مصرف انواع شیرینی‌های آماده، خودتان در منزل با استفاده از آردهای سبوس‌دار، شکر قهوه‌ای، عسل و روغن‌های سالم‌تر و البته با مقدار کمتر، اقدام به تهیه شیرینی یا کیک مورد علاقه خانواده کنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: Prevention

 آیا شکر موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود؟

چطور سالم‌ترین محصولات غذایی را انتخاب کنیم؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد