5 راه برای مدیریت کودکان بیش‌فعال
23 تیر 1402 ساعت: 10:4



بچه‌هایی که بیش‌فعال هستند، انگار همیشه می‌خواهند درحال حرکت باشند و نمی‌توانند بدون تکان خوردن یا بدون بی‌قراری در یک مکان آرام بنشینند. بعضی از این بچه‌ها فقط گاهی اوقات با چنین مشکلی مواجه می‌شوند، درحالی که بعضی از آنها به‌طور مزمن و همیشگی چنین مشکلی دارند و نمی‌توانند در مدرسه یا هنگام درس خواندن نیز تمرکز کنند. والدین این بچه‌ها هم در مواجهه با آنها دچار مشکل می‌شوند و گاهی اوقات واقعا نمی‌دانند باید چطور فرزندشان را کنترل کنند. با این‌حال، راهکارها و ترفندهای زیر معمولا می‌توانند به والدین در مدیریت کودکان بیش‌فعال کمک کنند. 

1. این بچه‌ها را مشغول و فعال نگه دارید 

 

بچه‌های بیش‌فعال معمولا انرژی زیادی دارند، درحالی که این ویژگی آنها لزوما چیز بدی نیست! فعالیت بدنی، یکی از بهترین راه‌ها تخلیه انرژی بچه‌های بیش‌فعال است، درحالی که شیوه‌های کنترل کردن بدن را هم به آنها می‌آموزد. بنابراین با همکاری خود کودک، فعالیت‌های ورزشی یا بدنی مناسب را برای او پیدا کنید. البته حواستان باشد که فرزندتان در فاصله بین فعالیت‌های ورزشی حتما استراحت کند تا بیش‌ازحد خسته یا عصبانی نشود.

 

2. در یادگیری مکانیسم‌های مقابله‌ای به بچه‌ها کمک کنید

 

گاهی اوقات پیش می‌آید که بچه‌ها نمی‌توانند از احساس ناامیدی، سرخوردگی و خشم دوری کنند، اما در همین مواقع است که والدین باید به بچه‌ها در یادگیری مکانیسم‌های مقابله‌ای کمک کنند. اگر فرزند شما شدیدا عصبانی می‌شود، به او کمک کنید که از تکنیک‌هایی مثل تنفس عمیق یا دیگر روش‌های کسب آرامش کمک بگیرد. مثلا می‌توانید به او بگویید که چند دقیقه چشم‌هایش را ببندد و خودش را در مکانی شاد و آرام تصور کند تا زمانی که احساس منفی‌اش از بین برود.

 

3. بچه‌های بیش‌فعال باید برنامه روزانه مشخصی داشته باشند

 

برنامه روزانه مشخص و واضح به بچه‌های بیش‌فعال در دستیابی به احساس ثبات و نظم کمک می‌کند، زیرا این بچه‌ها معمولا احساس می‌کنند که زندگی‌شان خارج از کنترل است. بنابراین به بچه‌های بیش‌فعال کمک کنید که برنامه زمانی مشخصی برای انجام دادن تکالیف مدرسه، اوقات بازی، وعده‌های غذایی و ساعات خواب داشته باشند. 

 

روتین روزانه مشخص باعث می‌شود که بچه‌های بیش‌فعال احساس کنند وضعیت روزانه خودشان را در کنترل دارند، درحالی که از شکل‌گیری تنش بین والدین و بچه‌ها به‌خاطر تنظیم ساعت خواب شبانه یا محدودیت کار با وسایل الکترونیکی و دیجیتال هم جلوگیری می‌کند. 

 

4. والدین باید صبور باشند 

 

اگر فرزندتان بیش‌فعال است، باید درک کنید که این مشکل واقعا شخصی نیست و فرزندتان با شما دشمنی ندارد، بلکه فرزند شما با مشکلی فراتر از کنترل خودش مواجه است. بنابراین به‌جای درگیری با بچه‌های بیش‌فعال یا اقدامات خودسرانه، حتما فرزندتان را نزد متخصصان سلامت روان ببرید تا پزشکان بتوانند هرچه سریع‌تر ترکیبی از مداخلات پزشکی را در جهت بهبود زندگی فرزندتان شروع کنند.

 

5. مشکل بیش‌فعالی را به اعضای خانواده و معلمان مدرسه بگویید

 

اگر فرزندتان واقعا بیش‌فعال باشد، باید درباره این مشکل با همه اعضای خانواده و همچنین معلمان و مسئولان مدرسه صحبت کنید. اگر معلم‌ها آگاهی واضحی درباره مشکل فرزندتان داشته باشند، می‌توانند نقش مثبت و مهمی در جهت کنترل بچه‌ها ایفا کنند. اگر هم روتین خانوادگی مشخصی برای بچه‌های بیش‌فعال تنظیم می‌کنید، باقی اعضای خانواده هم باید به این روتین منظم پایبند باشند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: healthshots

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد