6 فایده ورزش‌های راکتی برای کودکان
12 تیر 1402 ساعت: 16:4



معمولا ورزش‌های راکتی برای اکثر کودکان جذاب و دوست داشتنی است. اگر ورزش‌های راکتی جزو انتخاب‌های اول شماست بهتر است اجازه دهید فرزندتان برحسب علاقه خود یکی از این ورزش‌ها را به‌صورت مستقل انتخاب کند. در این صورت می‌تواند به خوبی از فواید این ورزش‌های پرجنب‌وجوش و هیجان انگیز بهره ببرد.

ورزش از هر نوعی که باشد برای کودکان مفید است. چون مانع بی‌تحرکی آنها می‌شود. درواقع تمام فعالیت‌های ورزشی جنبه‌های مثبتی دارند بنابراین لازم است که والدین متناسب با علاقه، امکانات و توانمندی‌های فرزندان‌شان ورزش مناسبی برای آنها انتخاب کنند. مسئله مهم این است که کودک ورزشی را در پیش بگیرد که به آن علاقمند است در غیراین‌صورت نمی‌تواند بهره‌ای از آن ببرد. 

 

در ادامه 6 فایده این نوع ورزش‌ها را مرور می‌کنیم.

 

1. ورزش‌های راکتی برای بهبود مهارت‌های حرکتی

 

ورزش‌های راکتی از جمله تنیس، بدمینتون، تنیس روی میز، سافت تنیس، اسکواش و غیره باعث بهبود مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت و همچنین افزایش قدرت هماهنگی و تمرکز می‌شوند. یکی از مزایای اصلی ورزش‌های راکتی برای کودکان براساس تحریک مهارت‌های حرکتی متمرکز است. این توانمندی جسمی-روانی به‌خصوص در دوران کودکی اهمیت بسیاری دارد. 

 

به‌طور کلی ورزش‌هایی مانند تنیس روی جابجایی بخش‌های مختلف بدن در جهات مختلف تمرکز دارد. این مسئله نیز باعث افزایش قدرت بدنی، افزایش هماهنگی چشم و دست و افزایش تعادل و جهت‌یابی در کودکان می‌شود.

 

2. ورزش‌های راکتی برای تقویت عضلات

 

قدرت عضلانی در کودکان که ورزش‌های راکتی انجام می‌دهد بالاتر است و این یکی از فواید اصلی این نوع ورزش‌ها است. چون در حین انجام ورزش‌های راکتی اعضای پایین‌تنه و بالاتنه به شدت درگیر شده و به این ترتیب عضلات تقویت می‌شوند. 

 

بدون شک ضربه زدن به توپ با کمک راکت نیازمند قدرت بدنی بالا و هماهنگی عضلات بالاتنه مانند عضلات دست‌ها، بازوها، شانه و کمربند شانه‌ای است. از طرف دیگر، جابجایی و تغییر مسیر مداوم در حین این ورزش‌ها باعث تقویت عضلات پایین‌تنه مانند عضلات پاها می‌شود. 

 

یادتان باشد که در ورزش‌های راکتی تمام بدن به‌طور فعال درگیر می‌شود و به این ترتیب اثرات آن روی تمام بدن مشهود خواهد بود.

 

3. ورزش‌های راکتی برای تقویت بینایی

 

اکثر توپ‌های استفاده شده در ورزش‌های راکتی کوچک هستند و به همین دلیل کودک هر لحظه باید با دقت زیادی مسیر حرکت آنها را دنبال کند. این مسئله نیز تاثیر زیادی در تحریک قدرت بینایی آنها داشته و باعث تقویت هوش فضایی بصری آنها می‌شود. 

 

علاوه‌براین برای انجام این ورزش قدرت بالای هماهنگی بین چشم و باقی اعضای بدن نیاز است تا فرد بتواند با دقت و به درستی حرکات خود را کنترل کند. اگر رفتار دیداری یعنی نوع نگاه کردن کودکان در حین انجام ورزش‌های راکتی را با دقت تماشا کنید بهتر متوجه این مسئله خواهید بود.

 

4. ورزش‌های راکتی برای افزایش تمرکز

 

اگر تصور می‌کنید که فرزندتان روی فعالیت‌هایش تمرکز خوبی ندارد ورزش‌های راکتی را امتحان کنید. این ورزش‌ها به بهبود تمرکز کودکان و همچنین بزرگسالان کمک می‌کنند. چون به توجه و تمرکز بالایی برای حرکت درست در جهت زدن و گرفتن توپ نیاز دارد. به این ترتیب اگر شما لحظه‌ای از توپ غافل شوید تمام تلاشتان بر باد خواهد رفت. 

 

البته به یاد داشته باشید که همه چیز به علاقه کودک به این نوع ورزش بستگی دارد. اگر کودک به این ورزش علاقه‌ای نداشته باشد هیچ تاثیری روی بهبود تمرکز وی نخواهد داشت. علاوه‌براین توجه داشته باشید که تحریک و افزایش تمرکز به‌صورت تدریجی رخ خواهد داد.

 

5. ورزش‌های راکتی برای افزایش روابط اجتماعی

 

یکی از مزایای اصلی اکثر ورزش‌ها و از جمله ورزش‌های راکتی، تقویت مهارت‌های اجتماعی است. چون با ورود به محیط‌های ورزشی و انجام این ورزش‌ها کودک با کودکان همسن و سال خود و همچنین مربی‌ها رابطه دوستانه برقرار می‌کند. باید اضافه کرد که محیط ورزش‌های راکتی متفاوت از محیط مدرسه یا خانه است. به این ترتیب کودکان در تعامل با دیگران انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند. 

 

6. ورزش‌های راکتی برای افزایش اعتماد به نفس


ورزش‌های راکتی علاوه‌ بر کمک به رشد جسمانی به رشد روانی او نیز کمک می‌کنند. در طول تمرین کودک با مفاهیمی آشنا می‌شود که برای رشد روانی او مفید خواهد بود. این ورزش‌ها به‌صورت گروهی و رو در رو انجام می‌شوند. به این ترتیب کودک به تنهایی در برابر حریف می‌ایستد و به‌طور مستقل برای تمام حرکات خود تصمیم می‌گیرد. این آزادی در تصمیم گیری باعث افزایش اعتماد به نفس و بالا بردن قدرت استقلال عمل او می‌شود. توجه داشته باشید تمام فواید و مزایای ورزش‌های راکتی به مرور و با انجام منظم این ورزش‌ها حاصل خواهد شد.

 

ترجمه: فاطمه مهدی‌پور

منبع: etreparents

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد