4 تیر 1402 ساعت: 09:4
آشپزخانه درواقع قلب خانه ما محسوب میشود و از جنبههای مختلفی هم در تلاشهای ما برای دستیابی به کاهش وزن، نقش مرکزی و کلیدی دارد. وقتی که درباره آشپزخانه و کاهش وزن صحبت میکنیم، منظورمان فقط خوراکیهای جایگرفته در کابینتها نیستند. بنابراین اگر میخواهید که آشپزخانه محل زندگی خودتان را به فضایی مناسب و اثرگذار در جهت کاهش وزن تبدیل کنید، قطعا نکات راهنمای زیر میتوانند برای شما جالب و مفید باشند.

در ادامه این مطلب به 6 نکته اشاره کرده ایم که بکار بستن آنها می تواند در جهت کاهش وزن موثر باشد. این نکته ها عبارتند از:
1. خوراکیها و مواد غذایی سالم را در قسمت جلویی یخچال بگذارید
اگر خوراکیها و مواد غذایی ناسالم همیشه اولین چیزی هستند که بلافاصله بعد از باز کردن یخچال میبینید، طبیعی است که بیشتر از همین محصولات بهجای مواد غذایی سالم استفاده کنید. محققان دانشگاه کورنل میگویند که احتمال انتخاب اولین خوراکی که در یخچال یا کابینت میبینیم، 3 برابر بیشتر از دیگر خوراکیهاست. بنابراین، همیشه خوراکیهای سالم را در قسمت جلویی یخچال بگذارید تا نتایج بهتری برای کاهش وزن بگیرید. اگر مقداری از میوهها و سبزیجات را خرد کنید و درون ظرفهای دربسته بریزید، همیشه یک گزینه غذایی سالم در دسترس خواهید داشت.
2. گزینههای غذایی کمتر سالم را از دسترس خارج کنید
اگر نمیتوانید همه خوراکیها و مواد غذایی سالم را بهطور کلی از آشپزخانه حذف کنید، حداقل باید گزینههای سالمتر را در دسترس بگذارید و گزینههای ناسالم را پنهان کنید یا در قسمتهایی از آشپزخانه بگذارید که دسترسی به آنها سختتر باشد.
3. قفسه ادویهها را کامل کنید
شاید بعضی افراد تصور کنند که گیاهان معطر و ادویهها برای آشپزخانه و رژیم غذایی مهم نیستند اما اگر دنبال کاهش کالریهای دریافتی و کاهش وزن هستید، قطعا باید قفسه ادویهها و گیاهان معطر را جدی بگیرید. استفاده از این چاشنیها در پختوپز بهخوبی میتواند طعمهای مختلفی را به غذاها بدهد، بدون اینکه کالری اضافیای را به آنها اضافه کرده باشد. ادویههایی مثل فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین و... میتوانند نقش مثبتی هم در روند کاهش وزن داشته باشند.
4. اندازه بشقاب غذای تان را کوچکتر کنید
ترفند ساده دیگری که میتواند شما را لاغر نگه دارد یا تناسب اندام شما را حفظ کند، استفاده از ظرفهای غذاخوری کوچکتر بهجای ظرفهای معمولی و همیشگی است. محققان میگویند که اگر بشقاب غذای شما فقط چند سانتیمتر کوچکتر باشد، کالریهای دریافتی هم حدود 22 درصد کاهش خواهند یافت. ظرفهای کوچکتر شما را به مصرف وعدههای غذایی کمحجم تشویق میکنند و این تصور را در ذهن بهوجود میآورند که شما درحال مصرف حجم بیشتری از غذا هستید. استفاده از ظرفهای آبیرنگ هم به کاهش غذای مصرفی کمک میکند زیرا بهگفته محققان این رنگ میتواند مثل یک عامل سرکوبگر برای اشتها عمل کند.
5. مکان مشخصی را برای غذا خوردن انتخاب کنید
اگر عادت دارید که ایستاده در آشپزخانه غذا بخورید، قطعا باید این عادت نادرست را کنار بگذارید زیرا چنین کاری مستقیما تلاشهای شما در جهت کاهش وزن را تخریب میکند. یکی از مطالعات منتشر شده در Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics نشان میدهد که اگر ایستاده غذا بخورید، تمایل به پُرخوری را افزایش میدهید درحالی که غذا خوردن در حالت نشسته با کاهش کالریهای دریافتی همراه میشود. درواقع، زمانی که مینشینید، غذاها را با سرعت پایینتری میخورید و توجه بیشتری به غذای مصرفی دارید.
6. فضای آشپزخانه را خلوت کنید
اگر واقعا میخواهید در برنامه کاهش وزن تان موفق شوید، باید کاری کنید که آشپزخانه شما هم با این هدف سازگاری و همخوانی داشته باشد. محققان میگویند کسانی که در فضاهای شلوغ زندگی میکنند، 44 درصد بیشتری از دیگران به مصرف خوراکیها و تنقلات تمایل دارند. روی پیشخوان آشپزخانه هم نباید غیر از میوه و سبزیجات، چیز دیگری در دسترس داشته باشید. کابینتهای آشپزخانه هم باید طوری طراحی و چیدمان شوند که وسایل لازم برای پختوپز و خوراکیهای سالم را در دسترس شما بگذارند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: realbuzzآیا پیاز خام برشخورده، آلوده است؟!
4 عارضه رژیم سختگیرانه
چرا بهتر است، ذرت بخوریم؟