6 قدم بعد از تشخیص سرطان کلیه
24 خرداد 1402 ساعت: 19:3



خبر تشخیص سرطان کلیه می‌تواند موجب تغییر زندگی شود، اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید برای کنترل وضعیت خود انجام دهید و نقش فعالی در دریافت اطلاعات، درمان و حمایتی که در هنگام عبور از چالش‌های پیش رو نیاز دارید، ایفا کنید.
1. هر آنچه می‌توانید در مورد سرطان کلیه خاص خود اطلاعات کسب کنید. 

سرطان ابتدا بر اساس مرحله طبقه‌بندی می‌شود، از 1 (اولیه‌ترین) تا 4 (پیشرفته‌ترین). مرحله سرطان عمدتاً بر اساس اندازه تومور، نحوه درگیر شدن کلیه و ناحیه اطراف کلیه و حضور آن در جایی دیگر است. سرطان کلیه نیز بر اساس نوع تعریف می‌شود: حدود 9 مورد از هر 10 مورد سرطان کلیه، کارسینوم سلول کلیه است.

 درمانی که پزشک توصیه می‌کند به نوع سرطان کلیه، میزان پیشرفت بیماری، سلامت کلی شما و سایر عوامل بستگی دارد. به همین دلیل است که درک جزئیات سرطان کلیه برای انتخاب آگاهانه در مورد درمان ضروری است.

2.
نحوه شناسایی منابع معتبر را بیاموزید. 

انتخاب منابع اطلاعاتی قابل اعتماد در مورد بیماری خود بسیار مهم است. به ویژه در مورد درمان سرطان کلیه که در چند سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. اگر اطلاعاتی پیدا کردید که در مورد آن مطمئن نیستید، منبع و زمان انتشار آن را یادداشت کنید و از پزشک خود در مورد آن سوال کنید.

3.
بدانید چه کسانی در تیم مراقبت شما خواهند بود

اینکه چه کسی در تیم درمان شما حضور دارد به پیشرفت سرطان شما و نحوه درمان آن بستگی دارد. اگر در مراحل اولیه باشد، جراح به احتمال زیاد بخشی یا تمام کلیه آسیب دیده را برمی‌دارد. 

اگر سرطان به فراتر از کلیه‌های شما گسترش یافته باشد، به احتمال زیاد به یک متخصص انکولوژی ارجاع خواهید شد. همچنین ممکن است پرستاران، روانشناسان، متخصصان تغذیه یا سایر متخصصان را در تیم مراقبت خود داشته باشید.

4.
درباره گزینه‌های درمانی خود بیاموزید.

 برای سرطان کلیه در مراحل اولیه، درمان معمولاً ساده است. برای بیماران مرحله 1 و 2 اغلب فقط جراحی است و بعد تمام می‌شود. اگرچه ممکن است یک برنامه پیگیری با اسکن‌های دوره ای داشته باشید، ممکن است به هیچ دارو یا درمان دیگری نیاز نداشته باشید. 

در مقایسه، اگر سرطان شما فراتر از کلیه‌ها گسترش یافته باشد، ممکن است جراحی هنوز لازم باشد، داروهای ایمونوتراپی و درمان های دارویی هدفمند نیز در نظر گرفته می‌شوند.

5. نیروهای خود را جمع‌آوری کنید. 

بسته به نوع درمان و مدت زمان آن ممکن است عوارض جانبی مانند بی‌اشتهایی، کاهش وزن، اسهال و خستگی را تجربه کنید. از آنجایی که این علائم می‌تواند در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند، خوب است که حداقل چند نفر از عزیزان مورد اعتماد خود را داشته باشید تا در انجام کارهای خانه یا مراقبت از کودک به شما کمک کنند.

6. سلامتی خود را حفظ کنید. 

اگر قبل از تشخیص، روال‌های سالمی مانند ورزش منظم و رژیم غذایی سالم را انجام می‌دادید، سعی کنید تا آنجا که می‌توانید در طول درمان و بعد از درمان به مراقبت از خود بازگردید.

مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: everydayhealth
 
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد