روزه داری صحیح بدون نیاز به پرخوری
16 اردیبهشت 1399 ساعت: 08:2



حدود 15 ساعت روزه داری نیاز به تامین انرژی کافی در طول شب دارد تا از بروز گرسنگی شدید و خستگی مفرط پیشگیری شود. البته منظور از تامین انرژی، توجه به اصول تغذیه صحیح است نه پرخوری! 

در واقع، برخی افراد تصور می کنند که با خوردن حجم زیادی غذا در وعده های افطار و سحر می توانند گرسنگی را به تعویق بیاندازند، در حالی که این نوع غذا خوردن زمینه­ ساز ریفلاکس، نفخ و خواب­ آلودگی است و به تدریج عامل چاقی خواهد بود.البته برای تامین انرژی و پرهیز از پرخوری در ایام روزه­ داری، رعایت چند نکته ضروری به ­نظر می­ رسد که در ادامه می توانید بخوانید.

 

سحری؛ وعده غذایی ضروری


سحری وعده غذایی بسیار مهم در ماه­ رمضان است زیرا انرژی لازم برای ساعت های طولانی روزه ­داری را تامین می­کند و مانع از احساس خستگی و بی­ حالی در طول روز همچنین کاهش ولع غذا خوردن هنگام افطار می­ شود. در این وعده باید غذاهای حاوی کربوهیدرات های پیچیده (که در اصطلاح به قندهای آهسته نیز شهرت دارند)  مانند غلات­ سبوس­ دار، ورمیشل، ماکارونی سبوس دار و بلغور مصرف کرد که هضم طولانی­تری دارند. البته مصرف یک منبع پروتئینی نظیر گوشت، ماهی یا پنیر نیز ضروری است. 

 

افطار؛ سبک و سهل الهضم


معمولا پس از چند ساعت گرسنگی تمایل به غذا خوردن، طبیعی است اما باید مراقب بود که یکباره حجم زیادی غذا مصرف نشود زیرا در عملکرد سیستم گوارش اختلال ایجاد خواهد شد. یک نوشیدنی گرم همراه با کمی خرما، عسل یا خشکبار نظیر کشمش برای جبران قند خون بهترین انتخاب است. غذای سبک اما مغذی مانند سوپ نیز توصیه می­ شود اما غذای کامل­تر باید به 2 تا 3 ساعت بعد موکول شود. اما غذا در این وعده نیز نباید سنگین و حجیم باشد تا اشتها برای وعده سحری نیز باقی بماند. در یک کلام غذاها باید کم حجم اما مقوی باشند.

 

احتیاط در مصرف شیرینی­ ها


تهیه انواع دسرهای شیرین در ماه رمضان مرسوم است و البته طرفداران زیادی دارد. اما واقعا باید در مصرف این نوع خوراکی­ ها احتیاط به­ خرج داد زیرا شکر و دیگر قندهای ساده به­ سرعت جذب خون شده و مصرف مداوم شان زمینه ­ساز چاقی و ابتلا به دیابت نوع­2 می­ شود. همچنین، این خوراکی­ ها در بروز بیماری­ های گوارشی نیز نقش دارند. مزه­چشی دسرهای شیرین ماه­ رمضان را تنها به یک­بار در هفته موکول کنید. برای جبران قند خون نیز به روش­ طبیعی از میوه، آبمیوه ­تازه، سوپ سبزیجات و خشکبار (البته در حداعتدال) روی بیاورید زیرا علاوه بر این، حاوی مقدار فراوانی ریزمغذی­ و ویتامین نیز هستند.

 

تهیه: مریم سادات کاظمی


رایج‌ترین خطاهای رژیم لاغری​​​
۴ توصیه برای حفظ تناسب اندام در ماه رمضان​​​
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد