27 اردیبهشت 1402 ساعت: 20:2
عضو هیئت مدیره انجمن جراحان پلاستیک ایران گفت: «کنگره سالانه جامعه جراحان ایران در تاریخ ۲۳ لغایت ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد. در این کنگره انجمن جراحان پلاستیک ایران نیز بهعنوان عضوی از جامعه جراحان ایران حضور داشتند».
به گزارش «سلامت» دکتر محمدرضا قاضیسعیدی افزود: «به دلیل همهگیری بیماری کووید، ۳ سال این کنگره برگزار نشده بود و امسال خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از سوی جراحان ایران صورت گرفت».
وی اظهار داشت: «در این کنگره کلیه مباحث جراحی پلاستیک شامل موضوعات زیبایی، جراحیهای پلاستیک و زیبایی ترمیمی و سوختگی، انواع فلپها و تروماهای فک و صورت به صورت مقالات کوتاه و پنلهای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت».
بیمهها در هیچ کجای دنیا جراحیهای زیبایی را پوشش نمیدهند
قاضیسعیدی در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به هزینه بالای عملهای جراحی پلاستیک و زیبایی، بیمهها این عملها را پوشش نمیدهند گفت: «در هیچ کجای دنیا بیمهها جراحیهای زیبایی را پوشش نمیدهند. هزینههای عملهای جراحی پلاستیک و زیبایی، هزینههای مصوب وزارت بهداشت است که همراه با تورم افزایش مییابد اما آنچه متقاضیان عملهای جراحی پلاستیک و زیبایی باید بدانند این است که بخش دولتی هم در کنار بخش خصوصی این عملها را با تعرفههای مصوب و توسط پزشکان فوقتخصص جراحی پلاستیک انجام میدهند».
ورود تکنسینها و افراد غیرمتخصص به حوزه زیبایی
این فوقتخصص جراحی پلاستیک اظهار داشت: «آنچه مردم باید به آن توجه کنند این است که متاسفانه تعداد زیادی از تکنسینها و افراد غیرمتخصص و حتی افراد غیرپزشک با ساختن صفحات مجازی و استفاده از عکسهای کپیشده از پزشکان مشهور، مردم را فریب داده و با پایین آوردن تعرفهها نسبت به تعرفههای مصوب، اقدام به انجام عملهای زیبایی میکنند و عوارض غیرقابل جبرانی را برای متقاضیان زیبایی به وجود میآورند. این عوارض با توجه به نوع جراحی انجامشده متفاوت بوده و شامل اسکارهای ناهنجار در صورت، فلج صورتی، دفورمیتی یا بدشکلی صورت بهدنبال تزریق ژلهای غیراستاندارد، بدشکلی شدید پستان، نکروزهای وسیع جدار شکم و... است. عوارضی که باعث میشود فرد از زندگی اجتماعی ساقط و دچار مشکلات متعدد خانوادگی شود».
بهروز نبودن قانون و راه فرار متخلفان
عضو هیئتمدیره انجمن جراحان پلاستیک از بهروز نبودن قانون در کشور گله کرد و گفت: «متاسفانه قوانین وضعشده در حیطه پزشکی مدتهای طولانی است که تغییری نداشتهاند و بهروز نشدهاند و همین باعث شده است پروندههای پزشکی در این خصوص راحت بسته شود».
قاضیسعیدی افزود: خوشبختانه درحالحاضر قوانینی توسط قوه قضاییه و انجمن جراحان پلاستیک به مجلس ارائه شده است که در خصوص پروندههای پزشکی فقط بحث مالی مطرح نباشد و جریمههای بازدارنده بیشتری در نظر گرفته شود».
جراحی بینی شایعترین جراحی زیبایی در ایران
دکتر قاضیسعیدی در خصوص آمار مربوط به جراحیهای زیبایی گفت: «آمار استانداردی در ایران وجود ندارد اما آنچه ما در کلینیکها و مطبها شاهد آن هستیم، بالاترین آمار در ایران مختص جراحی رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی و در کشورهای غربی بیشترین میزان جراحیهای زیبایی به لیپوساکشن یا عملهای جراحی بادی کانتورینگ یا پیکرتراشی اختصاص دارد».
این فوقتخصص جراحی پلاستیک به متقاضیان انجام عملهای زیبایی توصیه کرد، توانایی پزشکی که قرار است عمل زیبایی آنها را انجام دهد بسنجند. برای اینکار افراد میتوانند به سایت انجمن جراحان مراجعه کنند. در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر در انجمن جراحان پلاستیک عضو هستند که از نظر وزارت بهداشت مورد تایید قرار گرفته و توانایی انجام عملهای جراحی پلاستیک و زیبایی را دارند.