31 فروردین 1402 ساعت: 09:1
فرزندان ناتنی و والدین ناتنی همیشه با هم کنار نمیآیند. زوجهای جدید شاید نسبت به این رابطه هیجانزده باشند و از آن استقبال کنند اما معمولا بچههای ناتنی از این اتفاق راضی نیستند. بعضی اوقات حتی والدین ناتنی کاملا احساس میکنند که فرزند ناتنی آنها را دوست ندارد. اگر این اتفاق برای شما هم افتاده است، در درجه اول باید بدانید که حدود 70 درصد از پیوندهای بین والدین و فرزندان ناتنی دوام نمیآورد و ناسازگاری بین آنها میتواند به یکی از عوامل بزرگ برای ازبینبردن ازدواجها تبدیل شود. اما این مشکل واقعا چرا بهوجود میآید و چه دلایلی دارد؟
دلایلی که میگویند چرا فرزند ناتنی شما را دوست ندارد
طرد شدن والدین ناتنی از سوی فرزندان ناتنی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که تعداد کمی از آنها به شخصیت والدین در جایگاه یک انسان مستقل ربط دارند. رابطه هر کدام از والدین ناتنی و فرزندان ناتنی دارای ویژگیهای منحصربهفرد است اما بعضی از دلایل نارضایتی میان آنها میتواند مشترک باشد: نپذیرفتن پایان ازدواج والدین، مشکل داشتن در کنار آمدن با تغییرات، احساس حسادت، طرد شدن یا جایگزین شدن، متمرکز کردن عصبانیت روی والدین ناتنی و... در ادامه بیشتر درباره این دلایل توضیح میدهیم.
1. نپذیرفتن طلاق والدین
ممکن است احساسات متناقض زیادی هم در والدین ناتنی و هم در فرزندان ناتنی وجود داشته باشد که قطعا نیازمند رسیدگی هستند. بعضی از فرزندان ناتنی برای عادت کردن به وضعیت جدید خانوادگی و برای پذیرفتن یک شخص جدید بهعنوان والدین ناتنی به زمان بیشتری نیاز دارند.
بعضی از بچهها هم ممکن است امیدوار باشند که والدین اصلیشان بالاخره با همدیگر آشتی کنند یا حتی والدین ناتنی را عامل طلاق والدین اصلی خودشان بدانند.
بنابراین بچهها از اینکه ببینند یکی از والدینشان با یک انسان جدید زندگی میکند، بهسادگی ناراحت میشوند. فرزندان ناتنی معمولا قبل از برقراری ارتباط مثبت با والدین ناتنی به پردازش احساسات نسبت به ماجرای طلاق والدین نیاز دارند.
2. مشکل داشتن با والدین اصلی
درحالی که والدین ناتنی نمیتوانند بیعلاقگی فرزندان ناتنی را راحت بپذیرند، اما این مشکل اغلب به شخصیت والدین ناتنی ربطی ندارد. درواقع این مساله در بیشتر موارد به مشکلات شخصی بچهها و رابطه خودشان با والدین اصلیشان برمیگردد.
گاهی اوقات حتی بچهها به والدین ناتنی علاقه دارند اما میترسند که اگر این علاقه را ابراز کنند، وارد مرحله بیوفایی یا خیانت نسبت به والدین بیولوژیکی و اصلی خودشان شوند. بعضی اوقات هم بچهها فکر میکنند که برای ابراز بیعلاقگی نسبت به والدین ناتنی تحت فشار هستند.
3. احساس تهدید
گاهی اوقات، بهرغم خواست و قصد والدین ناتنی، بچهها تصور میکنند که والدین ناتنی درحال کنترل کردن و تغییر دادن پدر یا مادرشان یا گرفتن جای آنها هستند. حتی بعضی از فرزندان ناتنی احساس میکنند که والدین ناتنی درحال تلاش برای تصاحب آنها هستند و همین ماجرا میتواند احساس امنیت و زندگی روزمره آنها را تهدید کند.
منبع: verywellfamily