7 بهمن 1401 ساعت: 18:11
سالاد، یکی از بهترین منابع تامین سبزیجات است و انواع مختلف سالاد نیز امروزه تهیه میشود. اما در کنار ویتامینهای فراوان سالاد، توجه به چند نکته مهم باعث میشود سالاد کاملا مغذی و سرشار از ترکیبات مفید باشد که حتی میتوان بهعنوان شام نیز آن را مصرف کرد.

در ادامه این مطلب به نکته هایی اشاره خواهیم کرد که رعایت هر یک از آنها به هر چه مغذی تر شدن سالاد کمک می کند. این نکته ها عبارتند از:
استفاده از منابع کربوهیدرات ها
کربوهیدراتها بهعنوان ترکیبات ناسالمی شناخته میشوند زیرا بسیاری افراد، آرد سفید و شکر را منابع آن میدانند. اما جالب اینکه همه سبزیجات حاوی کربوهیدرات هستند. این کربوهیدراتهای مفید در تامین انرژی، فیبرها، ویتامینها و املاح نقش دارند از این رو، توصیه میشود که برای تهیه سالاد از منابع آنها استفاده شود. کاهو، کلم، هویج، چغندر، اسفناج نمونه سبزیجات سرشار از کربوهیدراتهای مفید هستند. همچنین میتوان کینوآ، برنج قهوهای و لوبیا را نیز برای این منظور اضافه کرد.
استفاده از منابع پروتئینی
افزودن پروتئینها و چربیها به سالاد باعث میشود بدن منابع نشاسته را بهآرامی هضم کند و انرژی بهطور منظم و در فاصله بیشتری تامین گردد. پروتئینها همچنین احساس سیری بیشتری نسبت به سبزیجات ایجاد میکنند و در عملکرد سیستم ایمنی نیز نقش دارند. گوشت سفید، حبوبات، تخممرغ، پنیر کمچرب، فرآوردههای سویا، ماهی و میگو بهترین منابع پروتئین برای سالاد هستند.
انتخاب چربیهای مفید
در مورد چربیها نیز مانند کربوهیدراتها، بعضی انواع شان ارجحیت دارند. برای حفظ سلامت قلب بهتر است مصرف چربیهای حاوی اسیدهای چرب ترانس یا اشباع محدود شود و بیشتر از منابع اسیدهای چرب غیراشباع استفاده گردد. برای بهرهمندی از این تاثیرات میتوان در تهیه سالاد انواع سسهای حاوی روغنهای مفید، آووکادو، گردو، بادام، دانه آفتابگردان، تخمه کدو، دانه کتان و کنجد را انتخاب کرد. البته نباید در مقدار این خوراکیها نیز زیادهروی کرد. بهعنوان مثال، یک تا دو قاشق سوپخوری سس و 4/1 فنجان دانه یا مغز کافی است. نکته مهم دیگر اینکه افزودن چربیهای مفید به سالاد در جذب بهتر ویتامینها و آنتیاکسیدانهای موجود در سبزیجات نیز موثر است.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: ressourcessante.salutbonjour.ca
اگر کربوهیدرات نخوریم، چه اتفاقی برای بدن مان میافتد؟
اگر قصد کاهش وزن دارید، این مواد غذایی را حذف نکنید!علائم کمبود ویتامین D در زمستان را جدی بگیرید!