ضرورت مصرف خوراکی‌های ضدالتهاب در روزهای آلوده سال
2 بهمن 1401 ساعت: 22:11



تقویت شدید سیستم ایمنی بدن در روزهای آلوده سال به‌منظور مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن، از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچقدر که ما بتوانیم با مصرف خوراکی‌های ضدالتهاب، قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش دهیم، سیستم دفاعی هم می‌تواند عملکرد بهتری در ازبین‌بردن رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از تخریب سلولی در بدن داشته باشد. 

در ادامه این مطلب، به مهم‌ترین خوراکی‌های ضدالتهابی که باید در روزهای آلوده سال به‌صورت روزانه مصرف شوند، اشاره می‌کنیم. 

 

سبزیجات 

انواع سبزیجات، مخصوصا سبزی‌های سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج، جعفری، گشنیز، ریحان، تره، برگ تربچه، برگ پیازچه، نعناع و کاهو دارای قوی ترین ترکیبات ضدالتهابی هستند و مصرف روزانه آنها در روزهای آلوده سال، علاوه بر کمک به تقویت عملکرد سیستم ایمنی، به محافظت از سلامت قلب هم کمک می‌رساند. در میان سبزی‌های مختلف، مصرف روزانه فلفل‌های سبز تند هم می‌تواند با افزایش سطح کپسایسین در بدن، به کاهش شدید التهاب و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک کند. اگر به‌دلیل مشکلات گوارشی نمی‌توانید فلفل تند بخورید، مصرف انواع فلفل‌های دلمه‌ای، کاپی یا شیرین هم می‌تواند تاثیر قابل قبولی در جهت کاهش التهاب در بدن داشته باشد. 

 

ماهی، مغزهای خام و روغن زیتون

وجه مشترک این سه گروه از مواد غذایی، وجود اسیدهای چرب امگا-3 به‌عنوان یکی از قوی ترین ترکیبات ضدالتهاب در آنهاست. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که به‌منظور پیشگیری از تخریب سلولی ناشی از افزایش سطح رادیکال‌های آزاد در بدن در روزهای آلوده سال، مصرف منظم ماهی‌های چرب مانند سالمون یا ساردین، گردوی خام، انواع بادام، بذر کتان، روغن زیتون و خود زیتون را در برنامه غذایی هفتگی داشته باشید. 

 

زردچوبه 

زردچوبه یکی دیگر از قدرتمندترین انواع ترکیبات ضدالتهاب با نام کورکومین را در خود جای داده است. کورکومین می‌تواند با کاهش شدید سطح التهاب در بدن، باعث بهبودی در عملکرد سیستم دفاعی شود و سلامتی عمومی ما را در برابر آلاینده‌های محیطی حفظ کند. زردچوبه ترکیب‌شده با شیر می‌تواند در وعده صبحانه مصرف شود یا در 10 دقیقه پایانی پخت انواع غذاها به آنها افزوده شود. 

 

زنجبیل 

زنجبیل حاوی ترکیبات ضدالتهابی قدرتمندی است که می‌توانند ترشح سیتوکین‌ها را در بدن ضعیف کنند. سیتوکین‌ها نوعی پروتئین هستند که باعث شکل‌گیری التهاب مزمن در بدن می‌شوند. زمانی که هوای شهر با آلاینده‌های مختلف آلوده می‌شود، شما می‌توانید برای کاهش سطح التهابات بدنی حداقل روزی یک لیوان دمنوش زنجبیل مصرف کنید یا پودر زنجبیل را به انواع غذاها، سالادها یا نوشیدنی‌های مصرفی روزانه بیفزایید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: realsimple

خواص دمنوش بابونه برای روزهای سرد 

کالری‌سوزی، ارمغان زمستان برای کمک به تناسب اندام
سوپ‌های مغذی برای گرم نگه‌داشتن بدن در روزهای سرد
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو