13 دی 1401 ساعت: 21:10
یکی از مهمترین توصیههای تغذیهای که از سوی متخصصان تغذیه مطرح میشود، این است که همه افراد باید در فصل زمستان برنامه غذایی خود را به گونهای تنظیم کنند که این برنامه بتواند به تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم قلبیـعروقی آنها در روزهای سرد سال کمک کند. از آنجایی که ابتلا به بیماریهای قلبی یا بیماریهای ویروسی فصلی در روزهای سرد سال افزایش مییابد، بنابراین تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت قلب با مصرف مواد غذایی مناسب در زمستان ضروری است.
در ادامه همین مطلب به 4 ماده غذایی اشاره کرده ایم که عادت به خوردن آنها در فصل سرما به حفظ سلامت مان کمک قابل توجهی خواهد کرد که عبارتند از:
1. پرتقال
پرتقال جزو میوههای در دسترس در فصل زمستان است و بهدلیل داشتن ترکیب منحصربهفردی بهنام هسپریدین میتواند به تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد سیستم قلبیـعروقی کمک کند. از طرف دیگر، ویتامین C فراوان موجود در پرتقال بهعنوان یک آنتیاکسیدان بسیار قدرتمند عمل میکند و بهشدت باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی فصلی میشود. به همین دلیل هم توصیه متخصصان تغذیه این است که در روزهای سرد زمستان، روزانه 1 تا 2 عدد پرتقال مصرف کنید.
2. غذاهای دریایی
غذاهای دریایی (مخصوصا ماهیهای چرب) حجم بالایی از امگا-3 را در خود جای دادهاند. از طرف دیگر، انواع ماهی و میگو حاوی مقادیر قابل توجهی از سلنیوم، آهن و ویتامینهای B6 و B12 هستند. ضمن اینکه مصرف منظم غذاهای دریایی در روزهای سرد سال، باعث دریافت پروتئین باکیفیت و حفظ سلامت عضلات بدن هم میشود. بهدلیل تمام ترکیبات موجود در غذاهای دریایی که به آنها اشاره کردیم، مصرف حداقل 2 وعده از انواع ماهیها در طول هفتههای سرد زمستانی میتواند علاوه بر حفظ سلامت قلب، به بهبود عملکرد سیستم ایمنی هم کمک کند، البته به این شرط که ماهی را سرخ نکنید و از روشهایی مانند طبخ بدون روغن، فِرپز یا کبابی کمک بگیرید.
3. اسفناج
اسفناج منبع بسیار خوبی برای دریافت ویتامینهای C و K است. دریافت ویتامین K کافی در روزهای سرد سال به حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از دردهای استخوانی کمک میکند و ویتامین C موجود در اسفناج هم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. شما میتوانید اسفناج را به انواع سالادها، سوپها، خورشها، پاستاها یا ساندویچهای زمستانی اضافه کنید.
4. قارچ
انواع قارچ، منبع غذایی بسیار خوبی برای دریافت نوعی فیبر محلول به نام بتاگلوکان هستند. این فیبر غذایی به کاهش سطح چربی بد خون یا همان LDL کمک میکند و باعث تنظیم سطح کلسترول تام خون در بدن میشود. از اینرو، اگر سابقه بیماری قلبی یا بالا بودن کلسترول خون دارید، بهتر است که قارچ را به برنامه غذایی زمستانی اضافه کنید.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eatingwell
5 ترفند تغذیهای برای مبارزه با افسردگی فصلی
۱۱ دلیل برای آنکه غذای فرآوری شده مصرف نکنیمچرا اسموتی انتخاب خوبی است؟!