11 اردیبهشت 1399 ساعت: 13:2
اگر مبتلا به کبد چرب هستید و میخواهید در این ایام، روزهداری همراه با سلامت را پشت سر بگذارید، در درجه اول به شما توصیه میکنیم که حتما با پزشک تان مشورت کنید تا در مورد نوع داروهای مصرفی و دوز استفاده از آنها خطایی مرتکب نشوید. در مرحله بعدی، شما باید یک رژیم غذایی متناسب با نوع بیماری در وعده افطاری و سحری تان داشته باشید و بهتر است که درباره این رژیم غذایی هم با پزشک تان مشورت کنید.

حالا اگر کبد چرب تان به مرحله خطرناکی نرسیده یا در دوره دارودرمانی هستید، میتوانید با رعایت موارد تغذیهای زیر روزهداری همراه با سلامت را پشت سر بگذارید.
۱- تا میتوانید سبزی و صیفی بخورید
نتایج تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که افزایش شدید حجم استفاده از سبزیها و صیفیها در افراد مبتلا به کبد چرب میتواند روند بهبودی آنان را سریعتر کند. بنابراین، شما باید حجم بالایی از بشقاب اصلی وعده غذایی سحر، افطار و شام را به سبزیهای خام یا بخارپز و صیفیهای خام یا بخارپز اختصاص بدهید. مصرف حجم متعادلی از میوهها نیز میتواند در این ایام برای شما مفید باشد اما نکته قابل توجه این است که حجم سبزیها و صیفیها باید از حجم میوهها نیز در رژیم غذایی شما بیشتر باشد. در میان سبزیهای مختلف، سبزیجات برگ سبز تیره مانند بروکلی، اسفناج، کاهو، کلم، جعفری و انواع سبزی خوردن باید بهصورت روزانه در وعدههای سحری یا افطاری شما گنجانده شوند.
۲- چای سبز بنوشید
به افراد مبتلا به کبد چرب که میخواهند روزهداری همراه با سلامت داشته باشند، توصیه میشود که در وعده سحری و افطاری حتما چای سبز بنوشند. چای سبز سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند کاتچین است که میتواند به بهبود کبد چرب کمک کند و باعث کاهش سطح چربی در خون شود. اگر روزهداران مبتلا به کبد چرب بتوانند روزانه حداقل 3 فنجان چای سبز مصرف کنند، کمک بزرگی به کاهش التهاب و کاهش چربی کبد شان خواهند کرد.
۳- امگا-3 کافی دریافت کنید
تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که دریافت مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب امگا-3 میتواند به تسریع روند درمان کبد چرب کمک کند. از اینرو، توصیه میشود که روزهداران مبتلا به کبد چرب حتما مقداری گردو در کنار نان و پنیر افطاری داشته باشند و از مصرف هفتگی ماهی هم غافل نشوند. اگر با خوردن ماهی در این ایام احساس تشنگی میکنید باید بهجای حذف آن حتما از لیموی تازه یا سبزیجات بخارپز در کنار ماهی استفاده کنید تا دچار تشنگی بعد از خوردن ماهی نشوید.
۴- دور قند خط بکشید
مصرف قند و شکر ساده یا تمامی محصولات حاوی قند و شکر میتواند مستقیما باعث افزایش چربی در کبد شود. به همین دلیل هم افراد مبتلا به کبد چرب در ایام روزهداری مانند سایر ایام سال باید تا جایی که میتوانند دور قند و شکر یا محصولات حاوی قند و شکر را خط بکشند و بهجای آن به اندازه محدودی از عسل، خرما، کشمش، مویز، انجیر خشک یا توت خشک استفاده کنند.
۵- غلات آرد سفید، نمک و گوشت قرمز را محدود کنید
از دیگر خوراکیهایی که میتوانند مستقیما باعث افزایش چربی در کبد شوند و شرایط بیمار مبتلا به کبد چرب را بدتر کنند، غلات آرد سفید، خوراکیهای شور و گوشت قرمز پرچرب هستند. این محصولات غذایی باید در وعدههای سحری و افطاری بهصورت بسیار محدود مصرف شوند یا بهطور کلی مصرف آنها کنار گذاشته شود. غلات سبوسدار و گوشتهای سفید بدون چربی، گزینههای بهتری برای وعدههای افطاری و سحری افراد مبتلا به کبد چرب هستند. این افراد باید سعی کنند برای طعم دادن به غذاهای خود، بهجای عادت به استفاده از نمک، از طعمدهندههای دیگری مانند انواع سبزیهای معطر یا چاشنیهای ترش استفاده کنند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: MNT