اسید آزلائیک چیست؟
چگونه این ترکیب را به روتین مراقبت از پوست اضافه کنیم؟


8 آذر 1401 ساعت: 08:9



اگر شما هم یکی از کسانی هستید که می‌خواهید از شرّ آکنه‌ها خلاص شوید، احتمالا محصولات حاوی اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید در قفسه محصولات مراقبت از پوست شما به چشم می‌خورند. درحالی که این دو ماده واقعا برای درمان انواع آکنه‌ها مناسب هستند و از شکل‌گیری جوش‌های جدید هم جلوگیری می‌کنند، اما واقعا می‌توانند برای بعضی از انواع پوستی با تحریکات پوستی و حساسیت‌زایی همراه باشند. از این رو می‌توانید از ترکیبات جایگزین مانند اسید آزلائیک کمک بگیرید و محصولات برپایه این ماده را به روتین مراقبت از پوست اضافه کنید. 

دکتر نایزان وزلی (متخصص پوست‌ومو) درباره اسید آزلائیک برای شما توضیح می‌دهد. 

 

اسید آزلائیک چیست؟ 

 

به‌گفته دکتر وزلی، اسید آزلائیک نوعی اسید طبیعی است که در غلاتی مانند گندم، جو دوسر، جو و چاودار یافت می‌شود. امروزه اسید آزلائیک در ساخت و تولید طیف وسیعی از محصولات موضعی مراقبت از پوست مانند پاک‌کننده‌ها، سرم‌ها، محصولات ضدجوش و لایه‌بردارها کاربرد دارد. 

 

اسید آزلائیک چه فواید و مزیت‌هایی دارد؟ 

 

اسید آزلائیک از جنبه‌های مختلفی می‌تواند برای مراقبت از پوست مفید باشد. این ترکیب اسیدی به‌عنوان عامل لایه‌بردار برای روزنه‌های پوستی مسدودشده عمل می‌کند و می‌تواند برای مشکل تغییرات رنگدانه‌ای پوست هم اثربخشی مثبتی داشته باشد. 

 

علاوه بر اینها، اسید آزلائیک برخلاف سایر ترکیبات اسیدی، در غلظت‌های بالاتر نیز همچنان بافت ملایم‌تری دارد. به همین دلیل هم انواع پوستی مختلف و مخصوصا پوست‌های حساس و آسیب‌پذیر راحت‌تر می‌توانند اسید آزلائیک را تحمل کنند و نسبت به آن واکنش منفی نشان نمی‌دهند. 

 

چگونه اسید آزلائیک را به برنامه مراقبت از پوست اضافه کنیم؟ 

 

شما می‌توانید از محصولات بدون نسخه حاوی اسید آزلائیک استفاده کنید یا این‌که با متخصصان پوست‌ومو برای استفاده از محصولات تجویزی و قوی‌تر مشورت کنید. محصولات بدون نسخه و ساده حاوی اسید آزلائیک معمولا در قالب سرم‌های روزانه تولید می‌شوند و از نظر قدرت اثربخشی هم کیفیت مناسبی برای مقابله با مشکلات پوستی دارند. 

 

البته بعضی از مرطوب‌کننده‌های سبک هم از ترکیبات اسید آزلائیک برای کاهش قرمزی پوست کمک می‌گیرند و برای افراد دارای پوست حساس و آسیب‌پذیر گزینه‌های مناسبی هستند. این مرطوب‌کننده‌های سبک یا سرم‌های روزانه حاوی اسید آزلائیک بدون استفاده از ترکیبات روغنی یا چربی‌ها تولید می‌شوند و درنتیجه افرادی که پوستشان مستعد ابتلا به آکنه است، می‌توانند با آسودگی خاطر از چنین محصولاتی در روتین مراقبت از پوست خودشان کمک بگیرند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: skincare

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد