چطور در دوران کرونا از مواد غذایی آلوده در امان بمانیم
10 اردیبهشت 1399 ساعت: 20:2



درست است که قرنطینه برداشته شده و اکثر مردم کارشان را از سرگرفته‌اند اما این بدین معنی نیست که کروناویروس از بین رفته و زندگی به حالت عادی برگشته است. بنابراین، باید همچنان احتیاط کرده و به توصیه‌های بهداشتی عمل کنید. به علاوه، درست است که انتقال کروناویروس از طریق مواد غذایی احتمال اندکی دارد اما این خطر به طور کامل منتفی نیست.

توصیه متخصصان آن است که باید در حین جابه جا کردن مواد غذایی و آشپزی مسائل بهداشتی را رعایت کرد زیرا براساس نتایج پژوهش‌ها، کروناویروس چند ساعت یا حتی چند روز روی برخی سطوح زنده می‌ماند.

 

آیا واقعاً مواد غذایی آلوده کننده‌اند؟

 

به نظر می‌رسد احتمال انتقال ویروس از طریق موادغذایی اندک است اما برای در امان بودن هرگونه خطر ابتلا، لازم است که قوانین بهداشتی رعایت شود. بنابر اعلام آژانس ملی ایمنی موادغذایی فرانسه امروزه هیچ اطلاعات علمی در خصوص آلودگی به ویروس از طریق مجاری گوارشی وجود ندارد اما با این حال احتمال آلودگی مجاری تنفسی در حین جویدن هر ماده غذایی آلوده منتفی نیست و احتمال آلودگی وجود دارد.

 

بنابراین، اگر بیمار هستید، اکیدا از لمس و دستمالی کردن مواد غذایی و آشپزی کردن برای دیگران بپرهیزید. زیرا احتمال دارد غذایی که یک فرد آلوده به کووید-۱۹ تهیه می‌کند به دلیل عطسه یا سرفه به قطرات بزاق وی آلوده شود یا امکان دارد فرد دستان خود را به خوبی نشسته باشد و غذا را آلوده کند. اگر فردی به دلیل داشتن فرزند کوچک یا هر دلیل دیگر مجبور به آشپزی است باید با سختگیری بیشتری بهداشت را رعایت کند. به این ترتیب که به طور مرتب دستان خود را با دقت تمام بشوید، حتما ماسک بزند، در آرنج خود عطسه یا سرفه کند و غیره. آژانس ملی ایمنی موادغذایی فرانسه همچنین اعلام کرده است که پخت و پز با دمای ۶۳ درجه سانتیگراد به مدت ۴ دقیقه ویروس را از بین می‌برد.

 

ما به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

 

باتوجه به اینکه گفته شد احتمال آلودگی از طریق مواد غذایی کاملا منتفی نیست بنابراین خواه بیمار باشید یا نباشید باید مواردی را رعایت کنید. برای مراقبت از خود و اعضای خانواده تان لازم است علاوه بر احتیاط کردن در حین خرید، در منزل نیز سختگیر باشید.  شستشوی دست ها با آب و صابون یا ضدعفونی کردن دست ها در صورت نبود آب از اهمیت بالایی برخوردار است. بدانید که پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ از سوپرمارکت شروع می‌شود زیرا افراد بیمار بدون علائم و ناقل در آنجا رفت و آمد دارند.

 

اینکه همه چیز به حالت عادی برگشته است به معنی این نیست که خیال مان از بابت ویروس و ابتلا به آن راحت باشد. لازم است تا حد امکان قرنطینه را رعایت و دفعات خرید را محدود کنید. از رفت و آمد به سوپرمارکت ها در ساعت های شلوغ به طور جدی بپرهیزید.

 

به عنوان یک شهروند مسئول به فاصله اجتماعی احترام بگذارید و حداقل یک متر از افراد دیگر فاصله بگیرید. حتما الکل، ماده ضدعفونی‌کننده یا دستمال الکلی در دسترس داشته باشید و قبل از دست زدن به دستگیره‌ها یا دسته سبدهای خرید آنها را ضدعفونی کنید. بعد از دست زدن به کارتخوان دست ها و کارت خود را با الکل ضدعفونی کنید.

 

در حین خرید از دست زدن به صورت خود به طور جدی بپرهیزید و به محض رسیدن به منزل دست های تان را با دقت با آب و صابون شستشو دهید. خریدهای خود را بشویید یا ضدعفونی کنید و بااحتیاط در یخچال یا کابینت‌ها قرار دهید. بهتر است خریدها را داخل لگن یا سینی قرار دهید و با دقت به شستشوی آنها بپردازید و در آخر سینی‌ها، سینک، دستگیره‌ها، سطوح روی کابینت‌ها، پیشخوان آشپزخانه و در نهایت دوباره دست های تان را نیز کاملاً شسته یا ضدعفونی کنید.

 

ترجمه: فاطمه مهدی پور

منبع medisite

 

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو