18 آبان 1401 ساعت: 19:8
بیشتر کسانی که هنگام شانه کردن موها با ریزش تارهای مو مواجه میشوند، سریعا به این فکر میکنند که آیا صرفا با یک ریزش موی طبیعی مواجه هستند یا دچار ریزش موی جدی و نگرانکننده شدهاند؟ بهطور متوسط، ریزش 50 تا 100 تار مو در طول روز طبیعی است و اگر ریزش موها از این میزان عبور کند، ممکن است با مشکلات خاصی مواجه شده باشید که نیاز به بررسی و رسیدگی دارند.

یکی از این مشکلات نگرانکننده، استرس مزمن است. بدیهی است که ارتباط مستقیم و مستحکمی بین سلامت بدن و سلامت روان وجود دارد، اما آیا این ارتباط میتواند در افزایش ریزش موها نیز نمایان شود؟
آیا استرس باعث ریزش موها میشود؟
پاسخ واضح و سرراست این است که بله! استرس واقعا میتواند باعث ریزش موها شود. دکتر کریستین شیور (متخصص پوستومو) میگوید که استرس شدید میتواند باعث ریزش موها شود. درواقع استرس شدید باعث افزایش هورمون کورتیزول یا استرس در بدن میشود که زمانی که سطح این هورمون در بدن بالا میرود، پیامدهای مخربی برای موها دارد.
در این شرایط خاص، موها وارد فاز استراحت (تلوژن) میشوند و در همان فاز باقی میمانند زیرا مواد مغذی به دیگر قسمتهای حیاتی بدن هدایت میشوند. دانشمندان کل این ساز و کار را نوعی مکانیسم بقای طبیعی در بدن میدانند.
البته ریزش موی ناشی از استرس بهسرعت اتفاق نمیافتد. وقتی که استرس شدید باشد، موها حدود 3 تا 6 هفته بعدتر شروع به ریزش میکنند. این ریزش مو ادامه مییابد تا اینکه بالاخره علت زمینهای شکلگیری استرس شناسایی و برطرف شود.
یکی از چالشیترین مسائل درباره ریزش مو، الگوی چرخهای آن است؛ یعنی استرس به ریزش مو منتهی میشود و همین اتفاق هم خود استرس را تشدید میکند و درنتیجه نوعی چرخه معیوب و آسیبزا شکل میگیرد. به همین دلیل هم در درجه اول، مدیریت و کنترل استرس بسیار مهم است.
آیا ریزش موی ناشی از استرس دائمی است؟
بیشتر موارد ریزش موی ناشی از استرس، موقتی و گذرا است. دکتر شیور میگوید که موهای ریختهشده معمولا بعد از رفع شدن عامل استرسزا دوباره رشد میکنند اما ممکن است که این روند 2 سال طول بکشد. بنابراین بهبودی شرایط موها پس از این مشکل به صبر، آرامش و انتظار نیاز دارد.
به یاد داشتن این نکته هم مهم است که ریزش موی ناشی از استرس درواقع از خود استرس نشات میگیرد و ربطی به مراقبت نادرست از پوست سر یا موها ندارد. پس اگر برای مقابله با این ریزش مو از بهترین محصولات و ترفندها هم کمک بگیرید، باز هم رفع شدن مشکل در درجه اول به محو شدن عامل استرسزا از زندگی شما یا تلاش برای درمان عامل استرسزا بستگی دارد.
ترجمه: یوسف صالحی
منبع: mindbodygreen