۴ توصیه برای حفظ تناسب اندام در ماه رمضان
9 اردیبهشت 1399 ساعت: 07:2



طی ماه رمضان سبک تغذیه و ریتم خواب افراد تغییر می کند و بعضی افراد به رغم روزه داری، دچار اضافه وزن و حتی چاقی می شوند. اما سبک زندگی صحیح و توجه به تغذیه متعادل از بدن در برابر اختلالات گوارشی و متابولیکی پیشگیری کرده و موجب حفظ تناسب اندام می شود.
در این باره رعایت ۴ نکته ساده اما کاربردی بسیار مهم خواهد بود که می توانید در ادامه این مطلب مطالعه کنید.

۱. مصرف منابع غذایی فیبرها و پروتئین ها هنگام سحر

خورن غذای سحری تاثیر جدی در روزه داری سالم دارد زیرا طی ساعت های روزه داری، نیاز بدن را به آب، املاح و سایر ریزمغذی ها تامین می کند. مصرف خوراکی های حاوی فیبرهای غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، مغزها و غلات سبوس دار همچنین منابع غذایی پروتئینی مانند تخم مرغ، لبنیات و انواع گوشت‌ها بهترین انتخاب برای این وعده هستند. آن هم به این دلیل که مانع از بروز گرسنگی شدید در طول روز شده و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند.

۲ پرهیز از پرخوری هنگام افطار

بی توجهی به تغذیه سالم در وعده افطار حتما موجب اختلالات گوارشی از جمله چاقی خواهد بود. در این زمان ولع غذا خوردن به خاطر چندین ساعت محرومیت غذایی افزایش پیدا می کند. بنابراین، بهتر است در این وعده سوپ سبزیجات، مقداری نان سبوس دار، لبنیات و کمی سالاد یا سبزیجات بخورید تا بدون دریافت کالری زیاد، گرسنگی تان رفع شود. البته مصرف انواع گوشت و تخم مرغ در حد متعادل و بدون افزودن چربی زیاد برای تامین پروتئین، مفید خواهد بود اما این غذا منتخب نباید به شکل حلیم یا آش سنگین و حجیم باشد.

۳. مصرف خرما و بادام به جای دسرهای شیرین

انواع دسرهای شیرین مانند حلوا، شله زرد، زولبیا و... در ماه رمضان بسیار پرطرفدار است اما واقعیت آن است که باید در مصرف این خوراکی ها حد اعتدال را رعایت کرد. به طور کلی، غذا خوردن در طول شب بیشتر از روز متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و در نتیجه احتمال افزایش وزن بیشتر خواهد بود. به علاوه، مصرف خوراکی های خیلی شیرین هم این مشکل را تشدید می کند. بنابراین، بهترین تنقلات برای شب های ماه رمضان که احساس گرسنگی را برطرف می کند و تاثیری در افزایش قند خون ندارد، ترکیب خرما و بادام است. این خوراکی ها همچنین منبع غنی از انرژی، ویتامین ها و سایر ریزمغذی ها هستند که به جبران نیازهای بدن کمک می کنند.

۴. کاهش مصرف چربیها

غذاها و خوراکی های چرب شاید به نظر اشتهابرانگیز باشند اما انتخاب مناسبی برای حفظ سلامت بدن به خصوص در ماه رمضان نیستند. افزودن روغن به غذاها و مصرف گوشت و لبنیات چرب علاوه بر تاثیر مستقیم بر افزایش وزن، زمینه ساز اختلالات گوارشی مانند نفخ، حالت تهوع و احساس خستگی در طول روز خواهد بود. بنابراین، حتما در وعده های افطار و سحرتان، خوراکی های سبک اما مغذی انتخاب کرده و روش های فرپز کردن و بخارپز کردن را برای طبخ انتخاب کنید. نکته آخر اینکه از افزودن سس های چرب به سالاد و غذای تان نیز بپرهیزید.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: doctissimo.fr

روزه داری، فرصتی برای اصلاح عادت های غلط تغذیه‌ای است
با این خوراکی ها سیر می شوید اما چاق نمی شوید!
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو