بهترین ترکیبات غیرجوش‌زا در محصولات مراقبت از پوست
17 شهریور 1401 ساعت: 17:6



امروزه بسیاری از مواد اولیه در ساخت محصولات مراقبت از پوست تحت نظارت‌ها و بررسی‌های علمی گسترده‌ای قرار می‌گیرند تا اثربخشی آنها تا حدود زیادی روشن شود. با توجه به اینکه بعضی افراد به‌دلیل شرایط پوست خودشان باید از محصولات غیرجوش‌زا یا non-comedogenic استفاده کنند، آشنایی داشتن با بهترین ترکیبات غیرجوش‌زا می‌تواند در انتخاب محصولات مناسب به آنان کمک کند. 

ترکیبات غیرجوش‌زا همان ترکیباتی هستند که قابلیت لایه‌برداری دارند، تکثیر و تقسیم سلولی را تقویت می‌کنند و همچنین التهابات پوستی را بدون مسدودسازی روزنه‌های پوستی تسکین می‌دهند. 

 

1. ویتامین A/رتینول


ویتامین A (که منبع اصلی رتینول است) را می‌توان قدرتمندترین ماده در جهان مراقبت از پوست نامید. درحالی که رتینول برای ارتقای کلاژن‌سازی و مبارزه با چین‌وچروک‌های پوستی کاربرد دارد، قابلیت لایه‌بردارش هم به رفع آکنه کمک می‌کند و حتی می‌تواند به رفع قرمزی و لکه‌های تیره پوستی کمک کند. رتینول معمولا در مرطوب‌کننده‌های صورت یافت می‌شود و برای اثربخشی مطلوب باید در ساعات شب استفاده شود.


2. اسید سالیسیلیک


اسیدهای بتاهیدروکسی که لایه‌بردار هستند، گزینه خوبی برای پوست‌های حساس محسوب می‌شوند. اسید سالیسیلیک که در گروه همین ترکیبات قرار می‌گیرد، ترشحات چربی پوست را کاهش می‌دهد و روزنه‌های پوستی را تمیز می‌کند. این ماده معمولا در ساخت شوینده‌های مخصوص صورت یا محصولات مخصوص درمان آکنه کاربرد دارد.


3. اسیدهای آلفاهیدروکسی 


این ترکیبات که در گروه اسیدهای لایه‌بردار قرار می‌گیرند، شامل ترکیباتی مانند اسید لاکتیک و اسید گلیکولیک می‌شوند. چنین ترکیباتی معمولا در شوینده‌های مخصوص صورت غیرجوش‌زا کاربرد دارند و برای درمان جوش‌های سرسفید و جوش‌های برجسته هم گزینه‌های خوبی هستند. 


4. بنزوئیل پراکسید


بنزوئیل پراکسید باکتری‌ها را از بین می‌برد و معمولا هم برای مبارزه با التهاب، درد و قرمزی پوست کاربرد دارد که همگی از علائم مرتبط با آکنه هستند. ویژگی دیگر بنزوئیل پراکسید به ظرفیت خاصش برای کاهش چربی اضافی پوست و جداسازی سلول‌های پوستی مرده از بافت پوست برمی‌گردد. امروزه از غلظت‌های مختلف بنزوئیل پراکسید در ساخت شوینده‌های صورت، ‌مرطوب‌کننده‌ها، کرم‌ها، ژل‌ها و محصولات درمان آکنه استفاده می‌شود. 


5. روغن درخت چای و روغن آرگان 


این روغن‌ها به‌طور کلی ترشحات چربی پوست را افزایش نمی‌دهند و درنتیجه استفاده از آنها حتی توسط افراد دارای پوست چرب هم امکان‌پذیر است. روغن درخت چای دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی است و به تسکین آکنه کمک می‌کند. روغن آرگان هم سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب امگا-3 است، درحالی که سریعا هم توسط پوست جذب می‌شود و اصلا حالت روغنی و ناخوشایندی روی پوست به‌وجود نمی‌آورد. 


6. ویتامین C/اسید اسکوربیک 


این ماده آنتی‌اکسیدانی از پوست محافظت می‌کند و مانند یک سد دفاعی در برابر عوامل تهاجی زیست‌محیطی (ازجمله نور خوشید و آلودگی هوا) عمل می‌کند. ترکیبات برگرفته از ویتامین C می‌توانند به رفع مشکلات مربوط به تغییر رنگ پوست هم کمک کند و اگر به اسید هیالورونیک یا مرطوب‌کننده صورت اضافه شوند، اثربخشی بهتری خواهند داشت. 

 

ترجمه: ندا احمدلو 

منبع: provenskincare

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو