وقتی قند و شکر را حذف می‌کنید، چه اتفاقی در بدن‌ تان می‌افتد؟
5 اردیبهشت 1399 ساعت: 08:2



قندها به‌طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر، انواع لبنیات و حتی غلات وجود دارند. دریافت روزانه حجم متعادلی از قندهای طبیعی نه‌تنها ضرری برای بدن ندارد بلکه می‌تواند به‌عنوان سوخت بدن مورد استفاده قرار بگیرد و بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین کند. این درحالی است که برخلاف قندهای طبیعی، قندهای افزوده مانند قند و شکر ساده نه‌تنها هیچ فایده‌ای برای بدن ندارند بلکه می‌توانند فقط با افزایش کالری دریافتی زمینه ابتلا به افزایش وزن را فراهم کنند.
از آنجایی که بسیاری از محصولات مصرفی روزانه مانند انواع خامه، بستنی، کیک، کلوچه، قهوه‌های فوری، نوشیدنی‌های صنعتی، انواع سس، نان‌ها و... حاوی قند افزوده هستند و ما حجمی از آن را به‌صورت روزانه دریافت می‌کنیم، بنابراین توصیه می‌شود که تا حد ممکن از مصرف قند و شکر اضافی در رژیم روزانه، مخصوصا در این روزهای خانه‌نشینی، کاملا خودداری کنید. این روزها که فعالیت فیزیکی بسیاری از ما به‌دلیل خانه‌نشینی ناشی از شیوع کرونا بسیار کم شده است، اصلاح الگوی غذایی مانند قند و شکر یا محدود کردن مصرف آنها در رژیم روزانه می‌تواند فواید زیادی برای ما در پی داشته باشد. مهم‌ترین این فواید عبارتند از:

۱. کاهش وزن

با حذف قند و شکر از برنامه غذایی، حجم قابل توجهی از کالری دریافتی روزانه کاهش پیدا می کند و اگر این کاهش کالری دریافتی برای روزهای مداوم ادامه پیدا کند، حتما به کاهش وزن منجر می‌شود. در دوران حذف قند و شکر از رژیم غذایی می‌توانید از غلات سبوس‌دار برای تامین انرژی بدن و سیر ماندن طولانی‌مدت استفاده کنید.

۲. کاهش تری‌گلیسرید خون

افزایش تری‌گلیسرید خون ازجمله عوارض ناشی از افزایش وزن است. زمانی که قند و شکر ساده از رژیم غذایی کنار گذاشته می‌شود، کالری دریافتی و وزن بدن پایین می‌آید. در پی این اتفاق، میزان تری‌گلیسرید خون هم کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند. تحقیقات ثابت کرده‌اند افرادی که تنها کمتر از 20 درصد از کالری روزانه را از طریق قندهای افزوده دریافت می‌کنند، سطح تری‌گلیسرید خون را به سطح پایین‌تری از سایر افراد کاهش می‌دهند.

۳. کاهش بیماری‌های قلبی

زمانی که مصرف قند و شکر کنار گذاشته می‌شود یا مصرف آنها در رژیم روزانه بسیار محدود می‌شود، احتمال ابتلا به اضافه‌وزن، چاقی، کلسترول خون بالا و تری‌گلیسرید بالا هم از بین می‌رود. تمامی این موارد در کنار هم می‌توانند به حفظ سلامت قلبی‌ـ‌عروقی منجر شوند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

۴. حفظ دندان‌ها

قندها از بهترین منابع غذایی برای باکتری‌های موجود در دهان محسوب می‌شوند. بنابراین هرچقدر که میزان مصرف خوراکی‌های شیرین در رژیم غذایی روزانه بیشتر باشد، باکتری‌های نامطلوب دهانی هم بیشتر رشد می‌کنند و زمینه بروز پوسیدگی دندان و مشکلات دیگری مانند عفونت‌های دهانی بیشتر می‌شود. این درحالی است که کاهش قابل توجه قند و شکر در رژیم غذایی، تاثیر به‌سزایی بر حفظ سلامت دندان‌ها خواهد داشت. بنابراین، اگر مجبور شدید خوراکی‌های شیرین مصرف کنید، حتما برای حفظ سلامت دندان‌ها پس از خوردن مواد غذایی حاوی قند و شکر، دندان‌های تان را مسواک بزنید یا حداقل کمی آب خالی در دهان بچرخانید و مقداری آب ساده هم بنوشید.

۵. کاهش خطر ابتلا به دیابت

افرادی با سابقه بیماری دیابت در خانواده یا آنهایی که از چاقی و اضافه‌وزن رنج می‌برند، بیشتر از سایر افراد با مصرف قند و شکر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار خواهند گرفت. مصرف قند و شکر فراوان علاوه بر ایجاد مقاومت به انسولین در بدن می‌تواند از طریق ایجاد نوسان در قند خون، زمینه بروز پیش‌دیابت یا دیابت نوع 2 را فراهم کند.

ترجمه: ندا احمدلو
منبع: WebMD
شکر همانند کوکائین اعتیاد آور است!
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد